Terug naar overzicht

Wat kunt u verwachten?

Met interne audits meet u de doeltreffendheid van uw kwaliteitsmanagementsysteem, tevens controleert u of de gestelde (kwaliteits) doelstellingen zijn gehaald. Veel kwaliteitsmanagementnormen die in de zorgsector worden gebruikt (o.a. ISO 9001, HKZ) stellen regelmatige uitvoering van interne audits verplicht. In de praktijk blijkt dit een lastige opgave, met als gevolg dat de uitvoering en opvolging van de interne audits vaak niet optimaal is. Dat hoeft voor de auditresultaten niet per se nadelig te zijn, maar de intentie waarmee interne audits worden uitgevoerd draagt wel bij aan het succes.

Interne audits zijn doorgaans gericht op Wat we doen: de focus ligt op het controleren of werkafspraken worden uitgevoerd (compliance). De mooiste verbeterkansen liggen echter in het Hoe en Waarom van afspraken. Is het effectief wat we doen? Draagt dit bij aan beoogde doelen en resultaten? 

De nieuwste kwaliteitsgedachte ISO/HKZ zet aan tot het bedenken van een dynamisch en creatief interne auditinstrument. Tijdens deze info sessie inspireren wij u om de interne audit optimaal te benutten als bron van uw managementinformatie: Wat zijn de succesfactoren voor een interne audit? En hoe zorgt u ervoor dat een audit bijdraagt aan het bereiken van de doelen van de organisatie? Wat zijn de aandachtspunten en valkuilen bij een interne audit 'nieuwe stijl'?

Marly Dekkers van Kleemans, legt uit wat de mogelijkheden zijn, wat er komt kijken bij een interne audit 'Nieuwe Stijl' en hoe u deze op een effectieve manier kunt inzetten binnen uw zorgorganisatie. 

Programma en sprekers

12.30 - 13.00 uur: Inloop met koffie/thee

13.00 - 14.15 uur: Plenaire sessie door Marly Dekkers 

14.15 - 15.00 uur: Netwerken 

15.00 - 16.30 uur: Interactieve sessie, Interne audit nieuwe stijl in de pratijk 

16.30 uur: Ruimte voor vragen & terugkoppeling

17.00 uur: Afsluiting 

Deze info sessie is geschikt voor directie/management en (beleid)adviseurs die binnen de zorgorganisatie verantwoordelijk zijn voor het meten & borgen van de kwaliteit. 

Datum, locatie en aanmelden

Datum: Dinsdag 16 oktober van 12:30-17:00 uur

Locatie: Bolbergseweg 12a, 4854 NG Bavel (Kleemans) 

Aan deze informatie sessie zijn geen kosten verbonden als u Premium lid bent van KenniZ. Zonder lidmaatschap van KenniZ, betreffen de kosten 79,00 euro per persoon. Indien u zich heeft aangemeld maar toch niet aanwezig kunt zijn, graag tijdig (24 uur van tevoren) afmelden bij het secretariaat van KenniZ. Anders worden er annuleringskosten (79,00 euro per persoon) in rekening gebracht.

Invalid Input
Vul uw organisatie in
Vul een contactpersoon in
Vul een telefoonnummer in
Vul een geldig e-mailadres in
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input

ipad

Wil jij meer kennis voor jouw zorgonderneming?

Bekijk nog meer voordeel van KenniZ met het Premium Lidmaatschap en sluit je aan.

MEER INFORMATIE EN AANSLUITEN

De KenniZ coöperatie

logo kleemans

logo careportal

logo eldercare

logo westerveld en vossers

Schermafbeelding 2018 06 07 om 13.45.20 copy