Terug naar overzicht
Agenda van KenniZ 2020 en reactie van een KenniZ Lid: 'De nieuwe wet WZD wordt zelfs leuk!'

Elke maand organiseert KenniZ inspiratiesessies voor de leden: bijeenkomst met mede zorgondernemers/collega's waarin je geprikkeld wordt, nieuwe wet- en regelgeving tot je neemt, je geinspireerd wordt en soms ook wel wordt uitegedaagd! 

De agenda voor 2020: 

De volgende thema's zijn geselecteerd voor het 'Lerend Netwerk' programma van 2020: 

Deze thema's zijn samengesteld op basis van input van onze leden: Wat speelt er? Wat houdt jullie bezig? En waar kunnen wij het beste bij ondersteunen? 

De workshops vanuit KenniZ: 

Veel van deze thema's vragen om meer aandacht en uitwerking en daarom verzorgd KenniZ speciaal met de experts vanuit het kleinschaligzorg, praktische en spot on workshops. Deze workshops helpen je in één dag direct op weg. Een van de workshops die wij nu 5x aanbieden dit jaar is die van de WZD. 

Vanuit KenniZ willen wij de zorgondernemer optimaal ondersteunen bij de implementatie van het thema: Vrijheid & Veiligheid' met de WZD. Dit doen wij via verschillende mediums. Delen van belangrijke documentatie, handvatten en scholingsmogelijkheden met e-learning in de KenniZ Academy en een fysieke workshop onder leiding van Peter Hoekstra, onze experts Vrijheid en Veiligheid. Zodat jij je optimaal kan voorbereiden op de WZD!  

En dan is het erg leuk als een enthousiaste aanwezige zijn inzichten en mening deeld over deze middag. Jan 't Hoen van Huize Wezep, bedankt! 

“We willen een alarmmat neerleggen want anders is elke ochtend de badkamer smerig“

Een plan werd gemaakt en daarbij een alarmmat voor het bed. De badkamer bleef schoon. We deden dit gistermorgen snel voordat de werkzaamheden begonnen.

Prachtig dat de aanwezige zorgverleners mee dachten over deze casus. Over de vrijheidsbeperking van mw. hadden wij het niet meer. Wij wisten wel wat goed voor haar was.

Tot gistermiddag in Amersfoort. Een bijscholing van Peter Hoekstra die ons meenam in de nieuwe wet WZD. Steeds maar weer kwam terug of erover nagedacht was met meerdere disciplines. Vrijheid staat in de grondwet en is een groot begrip. We vergeten dat wel eens bij onze cliënten.

Steeds stelde Peter de vraag “ is het erg?” of “ is er een gevaar voor deze cliënt?”

Niet overal heb je een stappenplan voor nodig.

Meer bewust ervan worden. Prima! Dank KenniZ: Het kennisplatform voor zorgondernemers en Peter Hoekstra voor deze workshop WZD. Het was perfect geregeld en een prima uitleg. Ik zou het iedereen aanbevelen. De nieuwe wet kan heel goed uitpakken als het zorgvuldig wordt gedaan voor alle mensen die zorg nodig hebben.

Er zijn nieuwe data beschikbaar voor kleinschalige huizen om dit jaar de WZD op orde krijgen: Klik hier en meldt je dit jaar nog aan: 
1. WZD training op donderdag 16 april 2020
2. WZD training op donderdag 11 juni 2020 
3. WZD training op dinsdag 8 september 2020 
4. WZD training op donderdag 26 november 2020 

ipad

Wil jij meer kennis voor jouw zorgonderneming?

Bekijk nog meer voordeel van KenniZ met het Premium Lidmaatschap en sluit je aan.

MEER INFORMATIE EN AANSLUITEN

De KenniZ coöperatie

logo kleemans

logo careportal

logo eldercare

logo westerveld en vossers

Schermafbeelding 2018 06 07 om 13.45.20 copy