Terug naar overzicht
DE video 'Dag van de Zorgondernemer 2019'

Op 16 mei 2019 heeft het jaarlijkse seminar 'Dag van de Zorgondernemer' plaatsgevonden bij The Colour Kitchen in Utrecht. 

De video zorgt ervoor dat we nog een mooie terugblik hebben naar deze dag. Dankzij jullie, de zorgondernemers, was het seminar een groot succes, dank daarvoor! 

Schermafbeelding 2019 05 20 om 12.23.14

Tijdens de ochtend hebben de volgende sprekers hun visie gedeeld op de kleinschalige zorg en is er gekeken naar de uitdagingen waar je als zorgondernemer mee te maken kan hebben.

Dagvoorzitter Lea Bouwmeester, adviseur op het gebied van Zorg & Innovatie, heeft de dag geleid en introduceerde de volgende gastsprekers: 

Theo van Uum, Directeur langdurige zorg bij het ministerie van VWS, trapte af en nam ons mee in de beleidswereld van VWS, zijn visie op de kleinschalige zorg en hoe we elkaar kunnen betrekken bij het vormgeven van nieuwe richtlijnen & beleid. Klik hier voor zijn presentatie. 

'Jullie zijn de luis in de pels, jullie houden door innovatie de mensgerichte zorg in stand', aldus Theo van Uum. 

Daarna heeft Nienke Nieuwenhuizen, specialist ouderengeneeskunde en voorzitter-bestuurder van Verenso, iedereen op de hoogte gebracht over het werkplan dat ontwikkeld wordt door Verenso en gaat in over het belang van samenwerking tussen de zorgondernemer en de SO. Klik hier voor haar presentatie. 

'Het maken van heldere afspraken over taken en verantwoordelijkheden, tussen huisarts, specialist ouderengeneeskundige en de zorgondernemer zijn van groot belang. Wij worden het liefst al betrokken bij het vormgeven van de medische zorg en overstijgende taken voordat een huis open gaat', aldus Nienke Nieuwenhuizen. 

Gastspreker prof. Dr. Hans Becker, oud-voorzitter van de Raad van Bestuur van de Rotterdamse stichting Humanitas en oprichter van Residence Roosenburch, deelt zijn visie op zorg en zijn betoog over passievol ondernemen in de zorg. 

'Niet alleen een fantastische visie werd er gedeeld door Hans Becker, maar ook een man vol met humor' 

De ochtend eindigde met een interactieve paneldiscussie waar Marloes Tack (Huisarts) en Ger de Haan (Oud-bewoner Zorgresidentie Reedewaard) aansloten. Om samen met de zorgondernemers de thema's binnen de kleinschalige zorg te delen. Ger de Haan introduceerde op eigen wijze zijn verhaal over zijn vrouw (met dementie) en de zoektocht naar het vinden van een geschikte woonplaats voor hen beiden. 

'Wat was het een onroerend verhaal van de 85-jarige. Een van de problemen in de zorg zijn geen of niet genoeg voorzieningen om samen te blijven wonen met een partner met dementie. GP = Geen plek. Gelukkig zijn er steeds meer initiatieven die zich inzetten voor echtparen. Mooi dat we dit aan het licht hebben gebracht tijdens dit seminar'. 

Tijdens de middag waren er 13 workshop thema's waar je aan kon deelnemen. Ook was er een informatiemarkt waar je de nieuwste innovaties/diensten/producten kon bekijken en uittesten, zie hier welke partners aanwezig waren tijdens de dag. 

Aan het einde van de dag was de 'Zorgondernemer van het Jaar' gekozen door KenniZ: Lydia van Ravenhorst van Moriahoeve Woonzorgboerderij in Woudenberg. Lydia heeft het afgelopen jaar zich ingezet voor het KenniZ platform door haar locatie beschikbaar te stellen voor info sessies, zorgondernemers met vragen rond te leiden op haar woonerf, aanwezig te zijn bij de infosessies en de masterclass en is altijd bereid om haar kennis & kunde te delen. 

 

Wij zien je graag volgend jaar weer terug bij het jaarlijkse evenement 'Dag van de Zorgondernemer 2020. Save the date: 28 mei 2020!

ipad

Wil jij meer kennis voor jouw zorgonderneming?

Bekijk nog meer voordeel van KenniZ met het Premium Lidmaatschap en sluit je aan.

MEER INFORMATIE EN AANSLUITEN

De KenniZ coöperatie

logo kleemans

logo careportal

logo eldercare

logo westerveld en vossers

Schermafbeelding 2018 06 07 om 13.45.20 copy