Terug naar overzicht
Dementiezorg voor Elkaar heeft Groen & Grijs uitgeroepen tot het beste dementie-idee van Nederland in 2018

Het initiatief Groen & Grijs, kookworkshops voor mensen met dementie en hun kleinkinderen, is door Dementiezorg voor Elkaar uitgeroepen tot het beste dementie-idee van Nederland in 2018.

'Onze' Melissa de Laat heeft Groen & Grijs als afstudeerproject voor haar studie Trend Research & Concept creation in Lifestyle fontys opgezet. Zij nam de prijs, een oorkonde en een serie cadeaubonnen,op maandag 19 november in ontvangst tijdens het jaarevent van het Deltaplan Dementie uit handen van programmaleider DvE Robbert Huijsman. 

PRACHTIG INITIATIEF

"Groen & Grijs bevordert het nuttigen van maaltijden voor alleenstaande mensen met dementie door kookworkshops aan te bieden voor hen en hun adolescente kleinkinderen. Die verbinding tussen generaties is lovenswaardig. De kracht van het concept blijkt ook uit de betrokkenheid van de lokale horeca. Proeftuinpartners omarmen dit prachtige initiatief", verklaarde de jury. Die bestond uit vertegenwoordigers van Alzheimer Nederland, Dementie Netwerk Nederland (DNN), de vakgroep Dementieverpleegkundigen van V&VN en Dementiezorg voor Elkaar.

LAAGDREMPELIG EN CREATIEF

Elise Boone: "Groen & Grijs is binnen onze proeftuin ontwikkeld. Zelf eten en geheugenproblemen hebben: dat gaat vaak niet samen. Je hoort en leest er steeds meer over in de landelijke media. Hoe los je het op? De problemen van de wet- en regelgeving rondom dit thema kunnen we als proeftuin niet veranderen; we kunnen het wél signaleren en zoeken naar laagdrempelige, creatieve oplossingen. Zoals Groen & Grijs."

SLIMME TRUCJES

Dementiezorg voor Elkaar schreef de prijsvraag ‘Het beste dementie-idee van Nederland’ uit om oplossingen in kaart te brengen die zorg- en welzijnsmedewerkers in hun dagelijkse werk toepassen om problemen op te lossen. De prijsvraag leverde 25 ideeën op, waaronder een groot aantal slimme trucjes. Binnenkort worden die in een kennisproduct gebundeld.

GROEN & GRIJS

Groen & Grijs is het afstudeerproject van Melissa de Laat dat ze uitvoerde onder de vlag van deze proeftuin binnen het initiatief 'smakelijk'. Zie dit filmpje voor de toelichting op het concept:

 

Download hier het Groen & Grijs-receptenboek met ingrediënten en bereidingswijze van alle 15 gerechten >

Bron:Brabantse proeftuin dementie

ipad

Wil jij meer kennis voor jouw zorgonderneming?

Bekijk nog meer voordeel van KenniZ met het Premium Lidmaatschap en sluit je aan.

MEER INFORMATIE EN AANSLUITEN

De KenniZ coöperatie

logo kleemans

logo careportal

logo eldercare

logo westerveld en vossers

Schermafbeelding 2018 06 07 om 13.45.20 copy