Terug naar overzicht
Eerste twee gastsprekers zijn bekend 'Dag van de Zorgondernemer' 16 mei 2019

De veranderlijke wetgevingen en kwaliteitskaders zorgen voor nieuwe uitdagingen. De belangrijke zorgthema’s van 2019 worden tijdens de workshops besproken. Daarnaast ontvangt u praktische handvatten zodat u er direct mee aan de slag kunt. Het belooft een inspirerende dag te worden met diverse gastsprekers en inhoudelijke workshops, speciaal georganiseerd voor de kleinschalige zorgondernemer.

Dit jaar mogen wij drs. Th.W.H.M. (Theo) van Uum - directeur Langdurige Zorg bij VWS en Drs. N.M. (Nienke) Nieuwenhuizen - voorzitter/bestuurder van Verenso - het podium geven. Zie hier een impressie van de 'Dag van de Zorgondernemer 2018'.

Nienke Nieuwenhuizen is specialist ouderengeneeskunde en sinds 2014 voorzitter-bestuurder van Verenso; vereniging van specialisten ouderengeneeskunde in Nederland. Zij is voorzitter van de vereniging en is verantwoordelijk voor alle vakinhoudelijke aspecten van het beleid. 

Schermafbeelding 2019 03 28 om 07.00.49

Specialisten ouderengeneeskunde hebben de verantwoordelijkheid om in hun dagelijkse praktijk, samen met collega’s, continu aan de verbetering van de zorg te werken. Eén van de hulpmiddelen hierbij is om regelmatig metingen te doen. De uitslag van deze metingen brengt het gesprek op gang: “Wat vertelt deze uitkomst? Herkennen we deze uitslag? Zien we een trend? Vinden we het goed genoeg of gaan we actie ondernemen?. Verenso heeft in het Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg (d.d. 13 januari 2017) de opdracht gekregen om samen met V&VN indicatoren te ontwikkelen voor de basisveiligheid. Voor de thema’s ‘onbegrepen gedrag/ probleemgedrag’ en ‘rationeel antibiotica- en antipsychoticagebruik’ wordt nu een werkplan ontwikkeld. Zij zoekt graag de verbinding op met de kleinschalige zorgondernemer en gaat tijdens de plenaire bijeenkomst graag in gesprek met u over de actuele thema's tussen SO en de zorgondernemer.  

Theo van Uum is sinds 2017 directeur Langdurige Zorg bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Schermafbeelding 2019 03 28 om 06.58.09 copy copy copy

Drs. Th.W.H.M. (Theo) van Uum was directeur Financieel-Economische Zaken bij het ministerie van VWS. Bij ditzelfde ministerie vervulde hij eerder onder andere de functie van directeur Macro-Economische Vraagstukken en Arbeidsvoorwaardenbeleid en was hij hoofd van diverse afdelingen. Theo van Uum studeerde Algemene Economie aan de Rijksuniversiteit Groningen en hij volgde de post-doctorale beroepsopleiding financieel-economisch beleidsmedewerker (BOFEB).

Wij kijken uit naar hun bijdrage tijdens de 'Dag van de Zorgondernemer' op donderdag 16 mei 2019 in Utrecht. Heeft u al uw kaarten gereserveerd? KenniZ leden krijgen twee toegangskaarten gratis vanuit het lidmaatschap, reserveren is wel gewenst. Er is een beperkt aantal plaatsen vol = vol. 

Klik hier en reserveer vandaag 

ipad

Wil jij meer kennis voor jouw zorgonderneming?

Bekijk nog meer voordeel van KenniZ met het Premium Lidmaatschap en sluit je aan.

MEER INFORMATIE EN AANSLUITEN

De KenniZ coöperatie

logo kleemans

logo careportal

logo eldercare

logo westerveld en vossers

Schermafbeelding 2018 06 07 om 13.45.20 copy