Terug naar overzicht
Enkele sportscholen open voor zorgmedewerkers

Enkele sportscholen, zoals PerformFit in Duivendrecht en Cardio Fitness Beverwijk, zijn van plan om maandag de deuren te openen voor zorgmedewerkers. Dit na berichten dat de interne fitnessruimte van het Erasmus MC in Rotterdam gedurende de lockdown open is voor zorgpersoneel.

“Een mooi initiatief, ik sluit me hierbij aan”‘, zegt sportschooleigenaar Sander Jansen van PerformFit: “Dan kunnen we meewerken om mensen weer gezond en weerbaar te maken tegen covid-19”. Alleen mensen die in de zorg werken kunnen in zijn school terecht onder strenge voorwaarden. Zo mogen er maximaal veertien mensen in de sportruimte, waar er normaal 28 sporters terechtkunnen. Ook moeten ze zich van tevoren opgeven voor een bepaalde tijd.

Geen protest

Wegens de lockdown zijn de sportscholen sinds 19 december gesloten. Jansen: “Alle kans dat de boa’s of politie morgen komen om de mensen naar huis te sturen, maar dan ga ik dat bij de gemeente aankaarten. Om te zeggen dat het bij Erasmus MC wel is toegestaan en hier niet. Dat is meten met twee maten. Maar hoe ik dat moet aanpakken. Geen idee”. Jansen benadrukt wel dat hij “geen protest of gedoe” wil.

De twee eigenaren van Cardio Fitness vinden het een goed initiatief van Erasmus MC om de zorgmedewerkers te laten sporten. Ze zien het als “een duidelijke erkenning van de sportscholen als zijnde essentieel voor onze samenleving”. (ANP)

bron: skipr

ipad

Wil jij meer kennis voor jouw zorgonderneming?

Download de KenniZ app en ontvang elke dag het nieuws van de kleinschalige zorg. Ontdek het voordeel en sluit aan als zorgpartner van KenniZ.

MEER INFORMATIE EN AANSLUITEN

De partners van KenniZ

Schermafbeelding 2020 04 23 om 16.46.54

Vegro logo 2021

 

LOGOSOVIB 1

Schermafbeelding 2020 04 23 om 15.55.22

Schermafbeelding 2020 04 23 om 15.59.33 copy

Schermafbeelding 2020 04 23 om 15.58.54

Logo hd architecten 

 Portalise logo blauw staand met icoon en payoff

Rabobank copy