Terug naar overzicht
In samenwerking met Waardigheid & Trots de themabijeenkomst: Intimiteit en Seksualiteit voor ouderen

KenniZ is altijd opzoek naar de juiste inhoudelijke experts om samen de thema's van dit jaar in te vullen. Hiervoor zijn we vaak in gesprek met Vilans, Waardigheid & Trots en Zorg voor Beter. 

Hoe kunnen we intimiteit en seksualiteit uit de taboesfeer halen? Wat moet je daarvoor doen? En wat helpt?

Waardigheid & Trots organiseert deze themabijeenkomst op donderdag 23 april in Utrecht. Noëlle Sant, accounthouder voor het thema intimiteit en seksualiteit op Zorg voor Beter, vertelt je graag meer over de stand van zaken. Er is inmiddels een aantal tools ontwikkeld. Vanuit ZonMw werken Rutgers en Vilans samen aan SIVIL. Dit is een lerend netwerk bestaande uit zowel een aantal zorgorganisaties als onderwijsinstellingen. Met deze partijen is veel nagedacht en gekeken hoe het onderwerp beter bespreekbaar te maken. Het effect van de gebruikte tools is onderzocht, en de uitkomsten van dit onderzoek zullen aan de orde komen.

Daarnaast worden er ook in andere onderzoeksprogramma’s ervaringen opgedaan met het ontwikkelen van methodieken. Het gebruik van de tools vraagt ook een goede imbedding in de dagelijkse zorg, en dit vergt een goede implementatie strategie. Het is interessant om te kijken wat hierbij de bevorderende en belemmerende factoren zijn.

Ben je nieuwsgierig en wil je je direct aanmelden? Klik hier

 

ipad

Wil jij meer kennis voor jouw zorgonderneming?

Bekijk nog meer voordeel van KenniZ met het Premium Lidmaatschap en sluit je aan.

MEER INFORMATIE EN AANSLUITEN

De KenniZ coöperatie

logo kleemans

logo careportal

logo eldercare

logo westerveld en vossers

Schermafbeelding 2018 06 07 om 13.45.20 copy