Terug naar overzicht
KenniZ op bezoek bij De Oude Pastorie

Afgelopen vrijdag was KenniZ op bezoek bij de Oude Pastorie: een woonzorg- en ontmoetingshuis waar gastvrijheid, vriendelijkheid en zorgzaamheid centraal staan in het centrum van Huizen. Een warm welkom bij binnenkomst (oorspronkelijk het voorhuis van de dominee), komt u in de serre, wordt je direct te woord gestaan door de vrouw des huizes. Ze verteld enthousiast over de dagbestedingsruimte voor mensen met beginnende dementie en de serre, waar met familie, bewoners en omwonende de ruimte kunnen gebruiken om te genieten van bijvoorbeeld een rijsttafel of een Italiaans buffet. Daarachter betreedt u de sfeervolle aanbouw met 26 studio’s voor de bewoners met dementie.

De Oude Pastorie is opgericht door de familie Haan: ‘We kiezen er bewust voor om samen met ons gezin bij De Oude Pastorie te wonen. Op deze manier kunnen wij er altijd zijn voor de bewoners, hun naasten en ons team van medewerkers’.

pastorie samenvatting

In het woongedeelte heeft de Oude Pastorie drie huiskamers ingericht, ieder met een eigen inrichting, sfeer & dagelijkse activiteitenprogramma. Zo kan de bewoner kiezen voor een dag met of minder prikkels of juist een gebalanceerde en divers dagprogramma. De omsloten tuin rondom De Oude Pastorie biedt volop gelegenheid om lekker naar buiten te gaan en te genieten van het uitzicht op de kerk en het dorp.

In gesprek met Bram en Linda de Haan komt hun passie voor kwaliteit van Welzijn. Centraal staat de kwaliteit op een pragmatische wijze zichtbaar en aantoonbaar willen maken, waarbij het welzijn van de bewoner voorop staat. Zij zijn de initiatiefnemers achter Kwaliteit@ en nemen juist het welzijn (i.p.v. de zorg) van hun bewoners als vertrekpunt. Alle disciplines in hun woonzorghuizen dragen bij aan het welzijn. De zorg speelt hierbij een belangrijk rol, maar ook de huishouding, dagbesteding en de keuken dragen daaraan substantieel bij. Pas als alle disciplines het welzijn van de bewoner hoog in het vaandel hebben, kan er sprake zijn van kwaliteit in het dagelijkse leven van de bewoners, aldus familie de Haan. Deze worden zichtbaar gemaakt in de 10 klantbeloften.

KenniZ is onder de indruk van de visie & ondernemingsdrive om Kwaliteit@ te laten landen binnen de kleinschalige zorg. We gaan nader onderzoeken hoe we elkaar kunnen gaan versterken.

Wilt u meer informatie over Kwaliteit@, bekijk de website van Welzijn in de Zorg: https://www.welzijnindezorg.nl/kwaliteit

ipad

Wil jij meer kennis voor jouw zorgonderneming?

Bekijk nog meer voordeel van KenniZ met het Premium Lidmaatschap en sluit je aan.

MEER INFORMATIE EN AANSLUITEN

De KenniZ coöperatie

logo kleemans

logo careportal

logo eldercare

logo westerveld en vossers

Schermafbeelding 2018 06 07 om 13.45.20 copy