Terug naar overzicht
Kickstart om digitale overdracht medicatiegegevens veiliger te maken

Alle ketenpartners werken hard aan het veiliger maken van de digitale overdracht van medicatiegegevens. Er is nu een belangrijke volgende stap gezet: de Tweede Kamer heeft ingestemd met de financiering voor de ‘Kickstart Medicatieoverdracht’.

Met de Kickstart wordt de informatiestandaard Medicatieproces en de richtlijn ‘Overdracht van medicatiegegevens in de keten’ in beperkte setting getoetst in de praktijk. Hiermee wordt de implementatie voor het gehele zorgveld voorbereid.

Digitale overdracht

Bij de digitale overdracht gaat het bijvoorbeeld om uitwisselen van gegevens van ziekenhuis naar huisarts, apotheek, thuiszorg en verpleeghuis. Door die uitwisseling kunnen zorgmedewerkers de toedienlijst digitaal ter beschikking krijgen. Voor die digitale overdracht komt heel veel kijken. Zo moeten systemen op elkaar zijn aangepast om gegevens te kunnen uitwisselen, en er moet zijn geregeld wie toegang heeft. Er is een landelijk programma ‘Medicatieoverdracht’ waarin alle (ruim 20) partijen met elkaar samenwerken. Ook softwareleveranciers zijn hierbij betrokken.

Subsidieregeling

  • Voor de Kickstart komt in januari een subsidieregeling beschikbaar en worden er informatiebijeenkomsten georganiseerd. Bekijk meer informatie.
  • Op de site voor medicatieoverdracht is ook praktijkinformatie te vinden over de ‘etdr’ (elektronische toedienregistratie) met bijvoorbeeld een handboek uit de proeftuin Zwolle.

bron: zorg voor beter

ipad

Wil jij meer kennis voor jouw zorgonderneming?

Download de KenniZ app en ontvang elke dag het nieuws van de kleinschalige zorg. Ontdek het voordeel en sluit aan als zorgpartner van KenniZ.

MEER INFORMATIE EN AANSLUITEN

De partners van KenniZ

Schermafbeelding 2020 04 23 om 16.46.54

Vegro logo 2021

 

LOGOSOVIB 1

Schermafbeelding 2020 04 23 om 15.55.22

Schermafbeelding 2020 04 23 om 15.59.33 copy

Schermafbeelding 2020 04 23 om 15.58.54

Logo hd architecten 

 Portalise logo blauw staand met icoon en payoff

Rabobank copy