Terug naar overzicht
Konvida: leer de mens in dementie kennen

KenniZ werkt met verschillende partners samen, die elk een eigen expertise hebben. Als platform voor de kleinschalige zorg kunnen wij zo de benodigde kennis en ondersteuning aanbieden, die onze zorgpartners (leden) nodig hebben.

Via verschillende wegen, zoals KenniZ inspiratiesessies en de KenniZ Community (een virtueel en exclusief portaal), geven onze partners (ook wel experts genoemd) regelmatig een update over belangrijke thema’s die nauw samenhangen met het kwaliteitskader.

En wil je als zorgpartner meer weten over een bepaald vraagstuk? Dan kan je contact opnemen met de desbetreffende expert om hier een-op-een verder op in te gaan.

Karin Kuhlmann

 

De dementie-expert

Graag stellen we je voor aan een van onze experts, Karin Kuhlmann met haar bedrijf Konvida, een trainings- en coaching instituut. Als dementieconsulent helpt zij bij gespannen situaties in de omgang met mensen met dementie.

Zij helpt zowel zorgverleners, familie, als andere betrokkenen. Omdat ze heel praktisch werkt en zich goed kan inleven in de specifieke vraag of probleemsituatie, ervaar je onmiddellijk herkenning en resultaat.

Als dementieconsulent biedt Karin je:

  1. Opleidingen op het vlak van dementie, waaronder tot dementiedeskundige; zo heb je een eigen expert in huis. Er worden drie niveaus aangeboden. Van basis, naar verdieping tot tenslotte trainer en coach.
  2. Praktische training dementie in jouw organisatie voor alle medewerkers en vrijwilligers.
  3. Ondersteuning bij het verbeteren van de samenwerking en communicatie binnen een team.
  4. Ook als vertrouwenspersoon kan je een beroep doen op haar. Door bemiddeling kan er door gesprekken en onderlinge afstemming gericht aan een oplossing worden gewerkt.
  5. Begeleiding van familie d.m.v. familiebijeenkomsten en individuele consulten.

Toegevoegde waarde

Een kleinschalige zorglocatie heeft veel baat om aan te sluiten bij het KenniZ platform, waarbij je dus onder andere gebruik kan maken van de uitgebreide expertise van Karin. Het belang en de kwaliteit om personeel bewust te maken van de omgang met mensen met dementie, vergroot de kwaliteit, de efficiëntie en het werkplezier. Enkele voordelen voor jouw zorglocatie:

  • Inzicht in de omgang met mensen met dementie voor alle betrokkenen.
  • Middel en methode om in eigen beheer de kwaliteit van zorg te verbeteren;
  • Afname van werkdruk, betere werksfeer;
  • Soepeler contact en verbeterde communicatie met familieleden;
  • Hogere waardering van jouw zorg.

Reactie van Maurice Tielen, zorgpartner van KenniZ en eigenaar van zorglocatie Care Residence Zonnestraal; ‘Wat ik wel fijn vind aan haar, is het feit dat ze niet alleen naar de details kijkt, maar ook zeker naar het grotere plaatje. Bijvoorbeeld: Wat is er nodig om goede zorg te bieden en tegelijkertijd ervoor te zorgen dat het ook voor jou (als zorgmedewerker) prettig is en blijft. Door te kijken naar de manier van contact tussen bewoner en zorgmedewerker kan er heel veel bereikt worden.

Ondersteuning & contact

Benieuwd hoe Karin aan het werk gaat? In deze boeiende documentaire ‘oma, elke moment een nieuwe ontmoeting’ kan je beleven hoe zij dat aanpakt en lees hier in Haarlems Bodem een artikel ‘Als je moeder je niet meer herkent’ over haar werk.

Wil je in contact komen met Karin? Dat kan natuurlijk! Je kan een email sturen naar karin@konvida.nl of bellen naar 06-44 572 112.

Voordeel

Als zorgpartner van KenniZ kan je een gratis (digitale) intake aanvragen en ontvang je korting op de diensten die je af wilt nemen. 

Ben je (nog) geen zorgpartner, dan geniet je niet van de korting, alleen van de kennis & kundigheid van Karin. Of je sluit ook aan bij het KenniZ netwerk, we heten je van harte welkom!

Door Nicole Schönherr

ipad

Wil jij meer kennis voor jouw zorgonderneming?

Download de KenniZ app en ontvang elke dag het nieuws van de kleinschalige zorg. Ontdek het voordeel en sluit aan als zorgpartner van KenniZ.

MEER INFORMATIE EN AANSLUITEN

De partners van KenniZ

Schermafbeelding 2020 04 23 om 16.46.54

Vegro logo 2021

 

LOGOSOVIB 1

Schermafbeelding 2020 04 23 om 15.55.22

Schermafbeelding 2020 04 23 om 15.59.33 copy

Schermafbeelding 2020 04 23 om 15.58.54

Logo hd architecten 

 Portalise logo blauw staand met icoon en payoff

Rabobank copy