Terug naar overzicht
Ouderen kunnen boostervaccin corona krijgen

Binnenkort kunnen de oudste ouderen een boosterprik krijgen van het coronavaccin, heeft demissionair zorgminister De Jonge bekendgemaakt. Wanneer de toediening gaat beginnen en welke groep hiervoor precies in aanmerking komt, weet hij nog niet. Daar zal het kabinet in november een besluit over nemen.

Tot nu toe kregen mensen één dosis van het Janssen-vaccin of twee van een van de andere middelen. Mensen met een immuunziekte konden een derde dosis van het vaccin krijgen omdat die aan twee prikken niet genoeg hadden, maar dat is niet hetzelfde als een boosterprik. Een booster is bedoeld om afgenomen bescherming door het vaccin weer op het oorspronkelijke niveau te brengen.

 

Advies Gezondheidsraad

Voordat met de boosterprikronde begonnen wordt, wordt eerst de Gezondheidsraad om advies gevraagd. Zo is nog onduidelijk welke leeftijdsgroepen precies in aanmerking komen, en of mensen bijvoorbeeld ook een extra prik kunnen krijgen als ze aanvankelijk gevaccineerd waren met Janssen, dat in principe genoeg beschermt na één prik.

Met het RIVM en de GGD wil De Jonge in overleg om te bepalen wanneer er precies begonnen wordt met de extra prikken. Die waren volgens hem wel al goed voorbereid op een extra prikronde. (ANP)

bron: Skipr

ipad

Wil jij meer kennis voor jouw zorgonderneming?

Download de KenniZ app en ontvang elke dag het nieuws van de kleinschalige zorg. Ontdek het voordeel en sluit aan als zorgpartner van KenniZ.

MEER INFORMATIE EN AANSLUITEN

De partners van KenniZ

Schermafbeelding 2020 04 23 om 16.46.54

Vegro logo 2021

 

LOGOSOVIB 1

Schermafbeelding 2020 04 23 om 15.55.22

Schermafbeelding 2020 04 23 om 15.59.33 copy

Schermafbeelding 2020 04 23 om 15.58.54

Logo hd architecten 

 Portalise logo blauw staand met icoon en payoff