Terug naar overzicht
Ondertekening aankoop grond Blaricummermeent voor zorgvilla

HD nu officieel in bezit grond voor bouw zorgvilla.

In de Blaricummermeent in Blaricum wordt door HD een nieuwbouw zorgvilla ontwikkeld voor ouderen die niet meer zelfstandig kunnen wonen en behoefte hebben aan intensieve zorg en bescherming. Donderdag 5 maart werd officieel de grond aangekocht door HD. Carolien Vermaas (directeur senioren- en zorghuisvesting HD), wethouder Kennis (projectwethouder De Blaricummermeent) en wethouder Knoop (Sociaal Domein en Volksgezondheid) waren hierbij aanwezig.

De afgelopen jaren hebben we HD in de zorgmarkt voor zowel de kleinschalige particuliere als de intramurale reguliere zorghuisvesting op de kaart gezet. In het marktsegment voor (kleinschalige) woonzorglocaties ontwikkelde HD reeds Zorgvilla Hillegersberg voor Martha Flora in Rotterdam, het revalidatiehotel Intermezzo Zuid voor Laurens in Rotterdam en zijn we in gesprek met diverse zorgpartners over ontwikkellocaties voor zorgvilla’s. Zorgvilla Blaricum is een mooie aanvulling in deze markt waar de vraag naar kleinschalige zorglocaties zeer groot is.

De zorgvilla is gelegen in het sluitstuk van de Blaricummermeent, tussen het oude Blaricumse dorp, het Gooimeer en de gemeente Huizen. Deze prachtige wijk is nieuw, maar de opzet is duidelijk geïnspireerd op het oude Blaricum. De opzet van Zorgvilla Blaricum is kleinschalig met 27 comfortabele studio’s. De zorgvilla stelt oudere mensen met dementie in staat om het leven dat ze gewend zijn te leven zoveel mogelijk voort te zetten. De centraal op de kavel geplaatste zorgvilla grenst aan het water en wordt omzoomd door hoogwaardige grondgebonden twee-onder-één-kap woningen, vrijstaande woningen en een kinderspeelplaats. Met de komst van de zorgvilla wordt het een levensloopbestendige wijk.

Architect & planning

HD architecten is verantwoordelijk voor het ontwerp van deze maatwerk zorgvilla. Karakteristiek voor Blaricum zijn de panden met de royale kappen met lage goot. Dit vormde de inspiratie voor de eigentijdse ontwerpbenadering waarbij de kap het gehele volume als één huis samenvat en de eenheid en uitstraling vormt. De bouw van de Zorgvilla Blaricum start in het 3e kwartaal van dit jaar.

Aanwinst voor De Blaricummermeent

Wethouder Kennis: “Met de komst van de zorgvilla wordt De Blaricummermeent nog meer een levensloopbestendige wijk. De zorgvilla stelt oudere mensen met dementie in staat om het leven dat ze gewend zijn te leven zoveel mogelijk voort te zetten. Wij vinden het een mooi initiatief dat perfect past bij hetgeen wij voor ogen hebben voor de wijk.”

HD Groep

HD creëert inspirerende plekken waar mensen graag willen wonen, werken en zijn. HD heeft ruime ervaring met binnenstedelijke herontwikkeling, bedrijfshuisvesting en zorgvastgoed. Door de diepgaande en actuele kennis van de vastgoed- en bouwmarkt is HD in staat complexe zorg- en woonprojecten te ontwerpen, te ontwikkelen en te realiseren. HD Groep is tevens Founding Partner van KenniZ en ondersteunt het kennisplatform met haar expertise. 

bron: HD Groep

ipad

Wil jij meer kennis voor jouw zorgonderneming?

Bekijk nog meer voordeel van KenniZ met het Premium Lidmaatschap en sluit je aan.

MEER INFORMATIE EN AANSLUITEN

De KenniZ coöperatie

logo kleemans

logo careportal

logo eldercare

logo westerveld en vossers

Schermafbeelding 2018 06 07 om 13.45.20 copy