Terug naar overzicht
Schrijf u nu in voor de KenniZ Masterclass: Financieren Zorgvastgoed, wat komt daar bij kijken?

Wat kunt u verwachten?

U wordt namens KenniZ ontvangen in de Fonteinkerk in Rotterdam voor een Masterclass Financiering Zorgvastgoed met inzichten uit de praktijk. Aansluitend krijgt u een rondleiding tijdens ‘work in progress’ in de nieuwbouw zorgvilla (29 zorgeenheden) voor Martha Flora in Rotterdam – Hillegersberg.

Deze masterclass biedt inzichten in de financiering rondom de praktijkcase van een nieuwbouw/hoog niveau kleinschalige zorgvilla. De inzichten komen vanuit verschillende perspectieven: een zorgondernemer, belegger en financier.

 • Zorgondernemer Marco Ouwehand, founder Martha Flora, legt uit waarom de nieuwbouw zorgvilla in Hillegersberg dé plek biedt voor de beste dementiezorg en hoe het proces verliep naar de financiering. Ook de verbinding met de partners in de exploitatie, Aafje en Fundis, is hierin interessant voor de participanten.
 • Aedifica vertelt over de toegevoegde waarde van een belegger voor zorgondernemers, de beleggingswaarde van zorgvastgoed en de visie van een Europese belegger op de markt van zorgresidenties in Nederland. Ook biedt Aedifica inzicht in hoe ze als belegger kijken naar en toetsen van een zorgondernemer en een vastgoedobject. Zowel in nieuwbouw als in een sale-leaseback constructie.
 • Het 3e perspectief is die van een financier. De voorfinanciering bij een nieuwbouwtraject en werkkapitaal voorziening van een kleinschalige zorgondernemer wordt toegelicht. Waar kijkt de financier naar, wat is van belang en wat is de wisselwerking tussen financier en zorgondernemer.

HD is founder en bestuurslid van KenniZ. Als ontwikkelaar en architect is HD de initiatiefnemer van Zorgvilla Hillegersberg en heeft een interessant traject doorlopen met Martha Flora en Aedifica om te komen tot de daadwerkelijke realisatie van de nieuwbouw zorgvilla. De lessons learned van ontwikkelaar, zorgondernemer en belegger van de nieuwbouw Zorgvilla Hillegersberg, maakt deze masterclass interessant voor zorgondernemers met plannen voor uitbreiding of verkoop van hun vastgoedportefeuille.

Wat levert de Masterclass Financieren Zorgvastgoed u op?

 • U krijgt in een kort tijdsbestek een overzicht van de ontwikkeling en de financiering van particuliere woonzorg initiatieven vanuit het perspectief en het speelveld van de verschillende stakeholders.
 • Een uitleg over zorgvastgoed transacties en verschillende vormen van financiering in de praktijk, gepresenteerd door deskundige professionals.
 • Voorbeelden uit de praktijk waarbij gastsprekers vertellen over hun eigen ervaringen rondom de ontwikkeling en het financieren van zorgvastgoed.
 • U ontmoet andere zorgondernemers en investeerders.
 • Een afsluitende exclusieve rondleiding door de nieuwbouw maatwerk zorgvilla voor Martha Flora.

Voor wie is deze Masterclass?

Deze Masterclass Financieren Zorgvastgoed is speciaal ontwikkeld voor zorgondernemers die te maken hebben (of wellicht zal gaan krijgen) met analyses en besluitvorming over strategische- en financiële keuzes met betrekking tot zorgvastgoed(portefeuilles) en daaraan gerelateerde vastgoed- en/of financieringstransacties.

De Masterclass Financiering Zorgvastgoed is ontwikkeld voor:

 • Zorgondernemers
 • Financieel directeuren of – managers
 • Vastgoed managers
 • Werkzaam bij (particuliere) zorginstellingen.

Datum & Locatie 

Datum: Donderdag 28 maart 2019 van 12:30-17:30 uur 

Locatie: Fonteinkerk, Terbregselaan 3, 3055 TE Rotterdam (vlakbij eindpunt tramlijn 4, Molenlaan). Aansluitend op de masterclass vindt een rondleiding plaats op bouwlocatie Zorgvilla Hillegersberg, de nieuwbouw voor Martha Flora, Schubertlaan 1 Rotterdam (op loopafstand van de Fonteinkerk).

Voor meer informatie over het dagprogramma en direct aanmelden: klik hier

ipad

Wil jij meer kennis voor jouw zorgonderneming?

Bekijk nog meer voordeel van KenniZ met het Premium Lidmaatschap en sluit je aan.

MEER INFORMATIE EN AANSLUITEN

De KenniZ coöperatie

logo kleemans

logo careportal

logo eldercare

logo westerveld en vossers

Schermafbeelding 2018 06 07 om 13.45.20 copy