Terug naar overzicht
Stappenplan boostervaccinatie zorgmedewerkers

Zorgmedewerkers hebben nog geen uitnodiging ontvangen om naar een GGD-locatie te komen voor een booster, maar daar zal snel verandering in komen. Vanuit het RIVM wordt er steeds meer bekend gemaakt over de stappen. Wanneer er nieuwe informatie is, dan hoor je dat uiteraard gelijk vanuit het KenniZ platform.

Vanwege de interval van 6 maanden dat moet worden aangehouden tussen de laatste vaccinatiedatum of datum doorgemaakte covid-infectie en de boostervaccinatie en de capaciteit bij de GGD wordt een fasering aangehouden bij het toeleiden van zorgmedewerkers naar de GGD. Om die reden wordt gewerkt met een wachtlijst en wordt bekeken of een deel van de zorgmedewerkers op korte termijn uitgenodigd kan worden om de beschikbare plekken bij de GGD optimaal te benutten.

Zorgmedewerkers worden gevaccineerd met een mRNA-vaccin: Moderna of BioNTech/Pfizer. Er is geen keuzemogelijkheid. Het maakt niet uit welk vaccin er eerder is ontvangen. Uit onderzoek is tot nu toe gebleken dat er geen verschil in effectiviteit en bijwerkingen is bij het combineren van vaccins. Daarom is door de Gezondheidsraad geadviseerd dat voor de booster de vaccins gecombineerd kunnen worden.

 

DE HOOFDLIJNEN

  • Zorgmedewerkers worden gefaseerd uitgenodigd voor een boostervaccinatie bij de GGD.
  • Er moet minimaal 6 maanden tussen de laatste vaccinatie of doorgemaakte covid-infectie en de boostervaccinatie zitten.
  • Werkgevers nodigen zorgmedewerkers uit via een digitale of schriftelijke uitnodigingsbrief (deze wordt verwacht in de week van 6-10 december) met een unieke persoonlijke code.
  • Met deze unieke code kunnen zorgmedewerkers zichzelf aanmelden bij een online portaal (www.wachtrijbooster.nl) wat dient als wachtlijst. Zodra er plek is bij de GGD worden zorgmedewerkers via sms-/e-mail geïnformeerd om te bellen naar het landelijke afsprakennummer of online een afspraak te maken.
  • Op locatie worden zorgmedewerkers gevraagd naar de gepersonaliseerde uitnodigingsbrief, zodat vastgesteld kan worden dat iemand de boosterprik ontvangt als zorgmedewerker.

SCHETS PLANNING

  • Week 49 – verzoek aan werkgevers om het e-mailadres door te geven aan het RIVM (Momenteel is nog niet bekend hoe, dit volgt zsm). Je krijgt dan via het opgegeven emailadres een weblink. Met deze link kan je het aantal unieke codes doorgeven op basis van het aantal zorgmedewerkers binnen uw organisatie die in aanmerking komen voor de boostervaccinatie. We adviseren om 10% meer aan unieke codes door te geven, zodat er niet een tekort is.
  • Je ontvang een e-mail met de unieke codes
  • Verwerken uniek code, het logo van uw organisatie en personaliseert de uitnodigingsbrief. Zie ook de werkinstructie waar dit proces wordt beschreven. Let op: de uitnodigingsbrief is een andere dan de uitnodigingsbrief voor de eerdere vaccinatie!
  • Vanaf het moment dat zorgmedewerkers de uitnodiging ontvangen, kunnen ze zich aanmelden bij de wachtlijst voor het maken van een afspraak bij de GGD. Tweede helft van december start het vaccineren.

bron: RIVM

ipad

Wil jij meer kennis voor jouw zorgonderneming?

Download de KenniZ app en ontvang elke dag het nieuws van de kleinschalige zorg. Ontdek het voordeel en sluit aan als zorgpartner van KenniZ.

MEER INFORMATIE EN AANSLUITEN

De partners van KenniZ

Schermafbeelding 2020 04 23 om 16.46.54

Vegro logo 2021

 

LOGOSOVIB 1

Schermafbeelding 2020 04 23 om 15.55.22

Schermafbeelding 2020 04 23 om 15.59.33 copy

Schermafbeelding 2020 04 23 om 15.58.54

Logo hd architecten 

 Portalise logo blauw staand met icoon en payoff

Rabobank copy