Terug naar overzicht
Vandaag info sessie ZorgRI&E: Borging binnen uw kleinschalige woonzorglocatie

Tijdens de info sessie van vandaag behandelen we het thema: De Zorg Risico-inventarisatie & -evaluatie (Zorg-RI&E), Zorgen voor een veilige en gezonde werkplek binnen een kleinschalige woonzorgvoorziening. Wat komt hier allemaal bij kijken? Wat bent u verplicht? Welke risico's moet u aan denken? Hoe borgt u de resultaten van de Zorg-RI&E in uw kwaliteitsmanagementsysteem? Deze middag wordt verzorgd door onze inhoudelijke partner Kleemans. 

Het uitvoeren van een risico-inventarisatie & -evaluatie (RI&E) is sinds 1 januari 1994 verplicht voor alle werkgevers, maar niet voor zelfstandigen. Artikel 5 van de Arbeidsomstandighedenwet (Arbowet) beschrijft deze eis concreet. Als u personeel in dienst heeft, bent u verplicht een RI&E uit te voeren. Bij controle, of bezoek naar aanleiding van een arbeidsongeval, vraagt de Inspectie SZW (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) altijd eerst naar de RI&E en het bijbehorende plan van aanpak. Indien een werkgever niet beschikt over een (actuele) RI&E, dan kan er een boete worden opgelegd.

Als zorgondernemer draagt u zorg voor een veilige en gezonde werkomgeving voor uw medewerkers. De Arbowet reikt ons daarin een aantal hulpmiddelen aan. Eén van de basis instrumenten die ingezet wordt is de risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E). Een RI&E gaat over het inventariseren van risico’s op de werkvloer, deze beschrijven, evalueren en zoeken naar de best werkbare oplossing(en). In een RI&E leg je vast hoe groot de kans is dat het misgaat, en hoe groot de gevolgen zijn als dat gebeurt. Speciaal voor de branche zorg & welzijn is de Zorg RI&E in het leven geroepen. 

Bekijk “Een succesvolle branche RI&E: 10 tips uit de praktijk”

Samen met 15 zorgondernemers gaan we in gesprek en delen we ervaringen over de toepassing van de RI&E binnen een kleinschalige woonzorgsetting. 

Bent u ook benieuwd naar het programma van kenniZ: klik hier en schrijf u vandaag nog in. 

Bron: Kleemans & ZorgRI&E

ipad

Wil jij meer kennis voor jouw zorgonderneming?

Bekijk nog meer voordeel van KenniZ met het Premium Lidmaatschap en sluit je aan.

MEER INFORMATIE EN AANSLUITEN

De KenniZ coöperatie

logo kleemans

logo careportal

logo eldercare

logo westerveld en vossers

Schermafbeelding 2018 06 07 om 13.45.20 copy