Terug naar overzicht
Verpleeghuizen gaan op slot vanwege het coronavirus

Verpleeghuizen gaan vanwege het coronavirus op slot. Dat melden bronnen aan De Telegraaf. Deze lockdown wordt niet alleen ingesteld om de kwetsbare bewoners te beschermen, maar ook het schaarse personeel. Het ziet ernaar uit dat de plannen snel ingaan, mogelijk vandaag al.

Het Outbreak Management Team (OMT) adviseerde het kabinet dinsdag al om aparte plannen uit te werken voor de ouderenzorg. Volgens ingewijden is daar in de tussentijd keihard aan gewerkt. Overleg erover is nog gaande, maar verwacht wordt dat minister De Jonge (Volksgezondheid) de lockdown vandaag bekend zal maken.

Bewoners van verpleeghuizen behoren tot de zogeheten hoogrisico groepen. Het coronavirus is levensbedreigend voor hen. Bezoek is dus niet langer welkom. Tot dusverre was dat nog wel het geval. officieel werden allen bezoekers met een kuchje of andere ziekteverschijnselen gevraagd om weg te blijven. Maar sommige zorginstellingen hadden zelf al actie ondernomen door bezoekers de deur te wijzen.

De lockdown wordt ook ingesteld om het personeel in verpleeghuizen beter te kunnen beschermen. Ze zijn hard nodig in de strijd tegen het coronavirus.

Thuiswerkers Pim Sedee en Kamran Ullah zetten elke dag het belangrijkste coronanieuws op een rij. De cijfers en de feiten. Luister hier.

bron: Telegraaf

ipad

Wil jij meer kennis voor jouw zorgonderneming?

Bekijk nog meer voordeel van KenniZ met het Premium Lidmaatschap en sluit je aan.

MEER INFORMATIE EN AANSLUITEN

De KenniZ coöperatie

logo kleemans

logo careportal

logo eldercare

logo westerveld en vossers

Schermafbeelding 2018 06 07 om 13.45.20 copy