Terug naar overzicht
Verpleeghuizen vragen via kwaliteitsplan 660 miljoen kwaliteitsbudget aan en 10.000 extra fte zorgpersoneel

Vrijdag heeft Minister Hugo de Jonge van VWS de Tweede Kamer in een brief geïnformeerd over de aanvraag van kwaliteitsbudgetten door verpleeghuizen.

In zijn brief stelt De Jonge: “Ik ben verheugd dat uit de plannen van de verpleeghuizen een grote ambitie blijkt om in 2019 een belangrijke vervolgstap te zetten bij de implementatie van het kwaliteitskader en het aannemen van extra personeel om de zorg en aandacht voor kwetsbare ouderen te versterken.”

Alle verpleeghuizen hebben voor het einde van 2018 een kwaliteitsplan ingediend bij de zorgkantoren, vergezeld van een meerjarenbegroting voor het kwaliteitsbudget. Op basis van een eerste inventarisatie door Zorgverzekeraars Nederland, namens de zorgkantoren, blijkt dat de verpleeghuizen een kwaliteitsbudget van 660 miljoen euro hebben aangevraagd, waarbij ten opzichte van 2018 de inzet van ruim 10 duizend extra fte aan zorgpersoneel is opgenomen.

De plannen worden de komende weken in dialoog met de zorgaanbieder door de zorgkantoren beoordeeld.

Lees de interviewserie over kwaliteitsplannen met daarin zes dubbelinterviews met verpleeghuisbestuurders en vertegenwoordigers van zorgkantoren over het kwaliteitsplan.
 

Meer weten

Bron: Waardigheid en Trots 

ipad

Wil jij meer kennis voor jouw zorgonderneming?

Bekijk nog meer voordeel van KenniZ met het Premium Lidmaatschap en sluit je aan.

MEER INFORMATIE EN AANSLUITEN

De KenniZ coöperatie

logo kleemans

logo careportal

logo eldercare

logo westerveld en vossers

Schermafbeelding 2018 06 07 om 13.45.20 copy