Terug naar overzicht
Volg gratis de schrapsessie regeldruk voor de wijkverpleging of verpleeghuiszorg

Administratieve lasten zorgen voor frustraties in de zorg. Daar gaan we wat aan doen tijdens de schrapsessies regeldruk. Samen met je collega’s ga je aan de slag om de regeldruk binnen jouw organisatie in kaart te brengen en terug te dringen. Doe mee en meld je aan voor een van de 14 gratis schrapsessies die we in 2019 organiseren!

Voor wie zijn de schrapsessies?  

Multidisciplinair team van 5-8 medewerkers uit de langdurige zorg. Een team bestaat bij voorkeur uit een afvaardiging van zorgmedewerkers, bestuur of management en kwaliteit- /beleidsmedewerkers.

Let op: we organiseren speciale schrapsessies voor de verpleeghuiszorg en voor de wijkverpleging.

Wanneer?  

Snappen, schrappen en verbeteren

Tijdens de bijeenkomst besteden we aandacht aan het ‘snappen, schrappen en verbeteren’ van regels en werkprocessen. We verkennen waar regels vandaan komen, hoe nieuwe (onnodige) regels voorkomen kunnen worden en hoe je processen kunt verbeteren. Laat je inspireren door de ervaringen van andere deelnemers.

Aan de slag voor meer tijd voor zorg

Je gaat tijdens de dag met jouw team aan de slag met de tool ‘Minder papier, meer tijd voor zorg’ om de regeldruk binnen je organisatie inzichtelijk te maken. Aan het einde van de bijeenkomst heb je een top 3 van regels en registraties geformuleerd waaraan je wilt werken. Je gaat naar huis met een plan van aanpak, hulpmiddelen, en ideeën om te zorgen voor merkbaar minder administratieve lasten en meer tijd voor zorg!  

PROGRAMMA

13.30 – 14.00 uur Inloop
14.00 – 14.15 uur Plenair programma
14.15 – 15.45 uur Aan de slag: werken aan minder regeldruk
15.45 – 16.15 uur Kennis uitwisseling & resultaten delen  
16.15 – 16.30 uur Hoe nu verder?
Vanaf 16.30 uur  Borrel

[Ont]regel de langdurige zorg 

De schrapsessies worden georganiseerd door ActiZ, CNV, FNV, FBZ, NU’91 en Zorgthuisnl, in samenwerking met het ministerie van VWS en Vilans. De schrapsessies worden georganiseerd vanuit de cao-afspraken tussen sociale partners en dragen bij aan het programma (Ont)regel de langdurige zorg.

VRAGEN OF HULP NODIG?

Heb je vragen over de schrapsessies? Neem contact op met Lotte Bergen, adviseur bij Vilans, door een mail te sturen naar l.bergen@vilans.nl.

Bron: Zorgvoorbeter / Vilans 

ipad

Wil jij meer kennis voor jouw zorgonderneming?

Bekijk nog meer voordeel van KenniZ met het Premium Lidmaatschap en sluit je aan.

MEER INFORMATIE EN AANSLUITEN

De KenniZ coöperatie

logo kleemans

logo careportal

logo eldercare

logo westerveld en vossers

Schermafbeelding 2018 06 07 om 13.45.20 copy