Terug naar overzicht
Zorginstellingen: boostervaccinatie van bewoners door vaccinatieteams GGD

Bewoners van zorginstellingen zonder medische dienst worden gevaccineerd door de GGD Gemeentelijke Gezondheidsdienst.  Alles over de uitvoering van de covid-19 boostervaccinatie van jouw bewoners, lees je in dit artikel (bron: RIVM).

Informatie voor zorginstellingen met medische dienst kan je hier vinden.

      

Welke bewoners

Iedereen in de instelling van 18 jaar of ouder komt in aanmerking voor de COVID-19 boostervaccinatie. Dit gaat op actuele leeftijd en niet op geboortejaar. 

Vaccinatie in instellingen 

De booster wordt uitgevoerd door een mobiel team van de GGDGemeentelijke Gezondheidsdienst. De GGD vaccineert in de instellingen. De instelling meldt de geselecteerde cliënten aan bij de GGD via het webformulier www.vaccinatie-instellingen.nl

Mobiele bewoners

Bewoners vanaf 60 jaar die in staat zijn om naar een GDD-priklocatie te gaan kunnen ook ingaan op de uitnodiging van het RIVMRijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu voor vaccinatie op een GGD-locatie. Hiervoor kunnen zij de aanwijzingen volgen in de persoonlijke uitnodiging die zij in de loop van dit jaar en januari ontvangen. 

Bewoners aanleunwoning

Bewoners in een aanleunwoning worden niet in de instelling gevaccineerd. Ook zij kunnen gebruik maken van de uitnodiging van het RIVM voor een vaccinatie bij een GGD-priklocatie.

Groepsafspraak voor 60-

Mobiele mensen die jonger zijn dan 60 jaar kunnen niet individueel een afspraak maken bij de GGD. Mensen onder de 60 ontvangen namelijk geen persoonlijke uitnodiging van het RIVM. Na aanmelding van de instelling bij de GGD via het aanmeldformulier (www.vaccinatie-instellingen.nl) kan in overleg met de GGD wel een groepsafspraak voor groepsvaccinatie van alle mobiele bewoners van de instelling gemaakt worden op een GGD locatie.

Interval na laatste vaccinatie

De booster wordt gegeven minimaal 6 maanden na afronding van de volledige basisvaccinatie of zes maanden na het doormaken van een Covid-besmetting indien deze plaatsvond na de volledige basisvaccinatie.

Vaccin

In instellingen wordt gevaccineerd met het vaccin Comirnaty van BioNTech/Pfizer. 
Bewoners die naar een GGD-priklocatie gaan krijgen het vaccin van BioNTech/Pfizer of Moderna. Er is geen keuze.

Uitnodigen

De instelling selecteert en nodigt cliënten uit die in aanmerking komen voor de booster. Onderaan deze pagina vindt u een uitnodigingsset. Deze bestaat uit een briefformat, een uitleg over de vaccinatie en de bijsluiter bij het vaccin. De instellingen versturen de uitnodigingen naar de cliënten.

Toestemming

Er is toestemming nodig voor de boostervaccinatie en het ophalen van de medische gegevens bij de huisarts. Dit mag mondeling worden gevraagd, zolang deze schriftelijk wordt vastgelegd in het dossier. Opnieuw toestemming vragen voor het doorsturen van vaccinatiegegevens aan het RIVM is niet nodig als deze toestemming eerder al is gegeven. De GGD checkt vooraf de gegeven toestemming.

Bij de documenten onderaan deze pagina vindt u  een toestemmingsformulier voor de boostervaccinatie met het vaccin van BioNTech/Pfizer.

Registratie

De GGD registreert de boostervaccinatie volgens de gebruikelijke manier. 
 

Formulieren en documenten

Hieronder vindt u de werkinstructie, uitnodigingen, toestemmingsformulieren en andere documenten die nodig zijn voor de boostervaccinatie voor bewoners van verpleeghuizen en gehandicaptenzorg.

 
ipad

Wil jij meer kennis voor jouw zorgonderneming?

Download de KenniZ app en ontvang elke dag het nieuws van de kleinschalige zorg. Ontdek het voordeel en sluit aan als zorgpartner van KenniZ.

MEER INFORMATIE EN AANSLUITEN

De partners van KenniZ

Schermafbeelding 2020 04 23 om 16.46.54

Vegro logo 2021

 

LOGOSOVIB 1

Schermafbeelding 2020 04 23 om 15.55.22

Schermafbeelding 2020 04 23 om 15.59.33 copy

Schermafbeelding 2020 04 23 om 15.58.54

Logo hd architecten 

 Portalise logo blauw staand met icoon en payoff

Rabobank copy