Terug naar overzicht
Inspiratiesessie juli - Arbo RI&E en Brandveiligheid - Heb jij alles op orde?

Een veilige leefomgeving creëren voor de bewoners. Daar komt behoorlijk wat bij kijken. Wat zijn de risico’s op brand, of op een andere calamiteit? En hoe kan je hierop anticiperen? Om alle risico’s goed in kaart te brengen wordt er een inspiratiesessie voor jou als beleidsbepaler in de zorg georganiseerd. Ben je een zorgondernemer, veiligheidsfunctionaris, preventiemedewerker, Hoofd BHV op Ploegleider BHV van een woon-zorg onderneming?

Deze inspiratiesessie mag je dan niet missen!

Kleemans organisatieadvies heeft in samenwerking met Brafon een lerend netwerk concept uitgewerkt rondom ARBO RI&E en Brandveiligheid, tijdens deze inspiratiesessie willen we het lerend netwerk presenteren en de behoeftes en wensen rondom deze thema’s inventariseren.

Wat mag je verwachten? Vanuit artikel 15 van de ARBO wet ben je verplicht om maatregelen te treffen op het gebied van bedrijfshulpverlening (BHV). Er worden verschillende praktische tips gegeven, je wordt geïnspireerd hoe de veiligheid beter kan of je ontvangt simpelweg de bevestiging dat je op de goede weg bent! Aan het einde van de middag zijn de volgende vragen beantwoord:

· Hoe creëer ik een veilige woon- en werkomgeving?

· Wat wordt van mij verwacht ten aanzien van de ARBO RI&E?

· Is mijn organisatie voorbereid op een calamiteit?

· Is mijn ARBO en BHV-organisatie op orde?

· Wat kan ik zelf en waar heb ik hulp bij nodig?

Deze sessie wordt gegeven door Stefan Bijl van onze Founding partner Kleemans organisatieadvies en Iwan van Oijen van onze samenwerkingspartner Brafon Brandveiligheidsmanagement. Om de sessie maximaal aan te laten sluiten op al jouw vragen, neemt de expert voorafgaand aan de sessie contact met je op. Je kan dan aangeven welke vragen er zeker beantwoord moeten worden. De sessie bestaat uit een theoretisch en een interactief deel. Tijdens het interactieve deel zal aan de hand van een Table Top oefening (een laagdrempelige manier met speelgoedpoppetjes) een ontruiming geoefend worden. Aan het einde van de dag is er een vragenronde waar je kan meedenken over eventuele vervolgbijeenkomsten. Deze is dan specifiek gericht op één thema,  zodat je hierover nog meer inhoudelijke kennis vergaart.

LET OP: ivm het Coronavirus, vragen wij deelnemers die zich niet lekker voelen, hoesten en/of verkouden zijn, niet naar de workshop te komen. Daarnaast volgen we de richtlijnen van het RIVM (1,5 meter afstand, geen handen schudden) en zijn er desinfectie middelen aanwezig.

Om de veiligheid in acht te houden staat het maximum aantal deelnemers voor deze sessie op 10.

Programma

12.30 - 13.00 uur: Inloop met koffie en thee

13.00 - 13:45 uur: Introductie Lerend Netwerk ARBO RI&I en Brandveiligheid

13:45 - 14.15 uur: Bespreken behoeften en vragen 

14.15 - 14.45 uur: Netwerkpauze 

14.45 - 16.00 uur: Interactieve Table Top light mbt ontruimingsoefeningen

16:00 - 16.30 uur: Nabespreking Table Top 

Over de organisatoren Kleemans Organisatieadvies is een middelgroot, professioneel organisatieadviesbureau. Zij zijn deskundig in integrale bedrijfsvoering, kwaliteitsmanagement en begeleiding bij certificering. Ze begeleiden de leden van KenniZ bij het uitvoeren van de verplichte arbo risico-inventarisatie en-evaluatie (ARBO RI&E) en het opstellen van een plan van aanpak voor het inrichten van de arbo-organisatie. Brafon Brandveiligheidsmanagement is een onafhankelijke ondernemende organisatie die zich volledig heeft gespecialiseerd in het managen van Integrale brandveiligheid. De organisatorische brandveiligheid, zoals o.a. BHV, is daar een substantieel onderdeel van.

Kleemans en Brafon willen samen met jou eraan werken om de arbo-organisatie en de brandveiligheid binnen jouw organisatie te verbeteren.

Datum & locatie

Datum:  2 juli 2020 van 12.30-16.30 uur 

Locatie: Kleemans, Bolbergseweg 12A, 4854 NG in Bavel

Ben je lid van KenniZ? Dan is deze inspiratiesessie gratis voor twee personen. Wil je met meer collega's komen, dat kan! De kosten daarvan zijn 79,00 euro ex btw per persoon. 

Ben je (nog) niet lid van KenniZ? Dan zijn de kosten 79,00 euro (ex. btw) per persoon.

Annuleringsbeleid

Kan je toch niet aanwezig zijn? Dan graag 24 uur van tevoren afmelden bij het secretariaat van KenniZ. Bij no-show brengen wij € 79,00 per aanmelding in rekening voor reeds gemaakte eventkosten, organisatie & food waste.

Aanmelden

Heb je een specifieke vraag of worstel je met een onderwerp, vermeld dit bij het aanmelden en beinvloed op deze manier de inspiratiesessie. Het kan zijn dat je vooraf gebeld wordt om dit voor te bespreken. 

Het maximum aantal deelnemers voor deze sessie staat op 10.

Invalid Input
Vul uw organisatie in
Vul een contactpersoon in
Vul een contactpersoon in
Vul een contactpersoon in
Vul een contactpersoon in
Vul een telefoonnummer in
Vul een geldig e-mailadres in
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
 

ipad

Wil jij meer kennis voor jouw zorgonderneming?

Download de KenniZ app en ontvang elke dag het nieuws van de kleinschalige zorg. Ontdek het voordeel met een KenniZ Premium Lidmaatschap.

MEER INFORMATIE EN AANSLUITEN

De partners van KenniZ

Schermafbeelding 2020 04 23 om 16.46.54

Schermafbeelding 2020 04 23 om 15.50.56

 

 

LOGOSOVIB 1

Schermafbeelding 2020 04 23 om 15.55.22

Schermafbeelding 2020 04 23 om 16.16.51

Schermafbeelding 2020 04 23 om 16.16.23 copy copy copy

 

 

 

 

Schermafbeelding 2020 04 23 om 16.49.20

Schermafbeelding 2020 04 23 om 15.59.33 copy

Schermafbeelding 2020 04 23 om 15.58.54

Schermafbeelding 2020 04 23 om 15.59.12