Terug naar overzicht
Congres Cliëntenraden 2019 - Ga aan de slag met Wmcz 2018

Wil jij meer weten over de nieuwe Wet medezeggenschap cliënten zorginstellingen (Wmcz 2018) die volgend jaar ingaat? Kom dan naar het Congres Cliëntenraden 2019 op 4 december in het NBC in Nieuwegein. Je krijgt informatie over de inhoud van en hoe je invulling geeft aan deze nieuwe wet. Inspirerende sprekers vertellen over de verschillende vormen en invulling van medezeggenschap en het effect daarvan. Daarnaast neemt minister Hugo de Jonge van VWS je mee vanuit zijn visie.

De Wmcz 2018 is een feit en gaat volgend jaar in. De relatie die cliëntenraden, bestuurders en managers met elkaar hebben, verandert hierdoor. Zo krijgt de cliëntenraad meer bevoegdheden, rechten en plichten. Er komt dus veel op je af. Kansen, maar ook uitdagingen.

Aan de slag met de Wet medezeggenschap cliënten zorginstellingen

Je doet kennis en inspiratie op door het volgen van workshops, lezingen of door mee te doen aan discussies en debatten. En je gaat aan de slag hoe je in jouw rol als cliëntvertegenwoordiger nog meer impact kunt creëren. Ook komen er ideeën en mogelijkheden voor het voetlicht om directe inspraak van de cliënt meer vorm te geven. Kortom: laat je voorlichten. Ga in gesprek met experts en deskundigen. En ontdek wat mogelijk en praktisch uitvoerbaar is op 4 december. Meld je gratis aan en zet dit congres alvast in jouw agenda.

Doelgroep

Het congres is bedoeld voor cliëntenraden, bestuurders, ondersteuners cliëntenraden en Raden van Toezicht van zorgorganisaties die langdurige zorg aanbieden. Initiatiefnemers van het congres zijn LOC Waardevolle zorg, Netwerk Cliënt-en-Raad Zorg (NCZ) en het ministerie van VWS.

Meer weten

Bron: WOL

ipad

Wil jij meer kennis voor jouw zorgonderneming?

Bekijk nog meer voordeel van KenniZ met het Premium Lidmaatschap en sluit je aan.

MEER INFORMATIE EN AANSLUITEN

De KenniZ coöperatie

logo kleemans

logo careportal

logo eldercare

logo westerveld en vossers

Schermafbeelding 2018 06 07 om 13.45.20 copy