Terug naar overzicht
Inspiratiesessie november: Goed werkgeverschap binnen de kleinschalige zorg

De zorg heeft veel voor zijn kiezen gekregen tijdens de coronacrisis. Binnen vele kleinschalige zorgorganisaties is de invloed merkbaar en zijn alle zeilen een lange periode bijgezet. ‘De zorg moet altijd door’, maar de omstandigheden maken het werken in de zorg in deze periode extra zwaar. Met alle macht proberen zorgmedewerkers zelf inzetbaar te blijven. Hierdoor is de gezondheid van jouw zorgmedewerkers onder druk komen te staan. Welke rol als zorgondernemer kun jij hierin oppakken en hoe zorg je ervoor dat iedereen gezond en gemotiveerd aan de slag blijft? Hoe ga je om met ziekteverzuim? En hoe zorg je ervoor dat je jouw zorgpersoneel gemotiveerd kunt behouden? Kortom, Goed werkgeverschap is nu van groot belang! 

Tijdens de inspiratiesessie van donderdag 12 november 2020 worden al deze vraagstukken uitgelicht en behandeld. Voor dit thema slaan KenniZ en Vilans, vanuit het programma Waardigheid en Trots op locatie, de handen in één. Tevens zal onze partner Sovib en Synthra, vanuit HRM, een nieuwe methode rondom ziekteverzuim toelichten. Vanuit de KenniZ Academy geven we een korte introductie over het formuleren van een strategische opleidingsbeleid en plan, om scholing continu te borgen binnen jouw kleinschalige woonzorginitiatief.  

Wat mag je verwachten tijdens deze inspiratiesessie?

De volgende thema's staan centraal tijdens deze middag: 

 • De effecten van corona op jouw (zorg)personeel: De corona periode heeft geleid tot saamhorigheid, maar ook de steunvragen voor zorgpersoneel mogen niet uit het oog verloren raken: 
  • Welke invloed heeft corona gehad op het kwalificatieniveau’s van jouw medewerkers: is dat nu anders? 
  • Velen hebben met passie een lange tijd gewerkt, maar hebben wellicht ook de eigen regie gemist door de vele richtlijnen en protocollen. Hoe ga je hier mee om als zorgonderneming? 
  • Na een lange periode van hard werken, ligt vermoeidheid/burnout op de loer. Hoe zorg je ervoor dat personeel met voldoening blijft werken? En zich ook gesteund voelt na de corona periode? Welke hulplijnen zijn er om medewerkers preventief te ondersteunen? 
  • In tijden van crisis, heeft samenwerking een boost gekregen. Maar hoe gaan we nu de samenwerkingen tussen de kleinschalige woonzorginiatieven borgen? Wat als er een tweede golf komt? Hoe kunnen we elkaar helpen/ondersteunen? Waar heb jij behoefte aan?  
 • Nieuwe methode voor ziekteverzuim: 
  • We nemen je mee in een andere kijk op ziekteverzuim, welke alternatieven zijn er? Wat mag je wel of niet als zorgondernemer in dit proces? 
  • Hou behoudt je grip tijdens het ziekteproces als zorgondernemer? En geef je tegelijkertijd de regie en actieve rol aan je zorgmedewerker? 
  • Hoe behoudt je het ziekteverzuim laag voor jouw zorgonderneming? 
 • Introductie in een strategisch opleidingsbeleid voor de kleinschalige zorg: Hoe bouw je een cyclisch opleidingsbeleid en programma om personeel continu optimaal te scholen, gemotiveerd te houden en voor te bereiden op de toekomst? 

We delen kennis & inspiratie.  Diverse experts nemen je mee in bovenstaande thema's. We gaan met elkaar in gesprek over wat dit betekent voor een integrale aanpak rondom jouw HR management. Met collega zorgondernemers delen we casuïstiek, praktische ervaringen, voorbeelden en tips.  

Deze middag is bedoeld voor zorgondernemers, locatiemanagers en HRM functionarissen die een actieve rol hebben in het HRM beleid van jouw zorgonderneming.  

LET OP: ivm het Coronavirus, vragen wij deelnemers die zich niet lekker voelen, hoesten en/of verkouden zijn, niet naar deze sessie te komen. Daarnaast volgen we de richtlijnen van het RIVM (1,5 meter afstand, geen handen schudden).

Agenda & programma

12.30 - 13.00 uur: Inloop met koffie en thee

13.00 - 14.30 uur: Plenaire toelichting door Experts:

1. Diana Kole - Senior kennismanager bij Vilans, Waardigheid en trots op locatie 

2. Barbara Kluth - Operationeel directeur van Synthra 

3. Shirley Dekker - Scholingscoach vanuit de KenniZ Academy 

14.30 - 15.00 uur: Netwerkpauze 

15.00 - 16.30 uur: Rondetafelgesprekken met zorgondernemers onderling rondom ingebrachte casuïstiek rondom bovenstaande thema's

16.30 – 17.00 uur: Afsluiting van de middag 

Datum, locatie en aanmelden

Datum: Donderdag 12 november 2020 van 12:30-16:30 uur 

Locatie: Vilans, Churchillaan 11, 3527 GV in Utrecht  (LET OP: Vilans zat voorheen op de Catherijnesingel, vanaf 1 september zitten zij op een nieuwe locatie)

Deelname is kosteloos en wordt aangeboden vanuit het programma Waardigheid en Trots. In verband met catering is aanmelding verplicht. Mocht je onverhoopt niet kunnen dan, graag 24 uur van te voren afmelden. 

Om de gepaste afstand van 1,5 meter in acht te houden, is er plaats voor max. 35 deelnemers.

Aanmelding graag hier:

Invalid Input
Vul uw organisatie in
Vul een contactpersoon in
Vul een contactpersoon in
Vul een contactpersoon in
Vul een contactpersoon in
Vul een telefoonnummer in
Vul een geldig e-mailadres in
Invalid Input

ipad

Wil jij meer kennis voor jouw zorgonderneming?

Download de KenniZ app en ontvang elke dag het nieuws van de kleinschalige zorg. Ontdek het voordeel met een KenniZ Premium Lidmaatschap.

MEER INFORMATIE EN AANSLUITEN

De partners van KenniZ

Schermafbeelding 2020 04 23 om 16.46.54

Schermafbeelding 2020 04 23 om 15.50.56

 

 

LOGOSOVIB 1

Schermafbeelding 2020 04 23 om 15.55.22

Schermafbeelding 2020 04 23 om 16.16.51

Schermafbeelding 2020 04 23 om 16.16.23 copy copy copy

 

Schermafbeelding 2020 04 23 om 16.49.20

Schermafbeelding 2020 04 23 om 15.59.33 copy

Schermafbeelding 2020 04 23 om 15.58.54

Logo hd architecten