Terug naar overzicht

Op 16 mei 2019 heeft het jaarlijkse seminar 'Dag van de Zorgondernemer' plaatsgevonden bij The Colour Kitchen in Utrecht. 

U heeft ons overladen met complimenten over de organisatie en inhoud van de dag, dank daarvoor! 

'Het was een mooie zinvolle dag! Goed om samen met zorgondernemers en andere disciplines via dit platform kennis- en ervaringen uit te kunnen wisselen'

''Complimenten voor deze dag, goede inhoud, topsprekers en leuke workshops. Leuk dat ik erbij mocht zijn!' 

'Voor de 1e keer aanwezig en wat was het een mooie om een dag op te trekken met gepassioneerde zorgondernemers. Volgend jaar ben ik er zeker weer bij!' 

Schermafbeelding 2019 05 20 om 12.23.14

Tijdens de ochtend hebben de volgende sprekers hun visie gedeeld op de kleinschalige zorg en hebben we samen gekeken naar de uitdagingen waar wij als zorgondernemer mee te maken hebben.

Onze dagvoorzitter Lea Bouwmeester, adviseur op het gebied van Zorg & Innovatie, heeft de dag geleid en introduceerde de volgende gastsprekers: Schermafbeelding 2019 05 14 om 10.31.35

Theo van Uum, Directeur langdurige zorg bij het ministerie van VWS, trapte af en nam ons mee in de beleidswereld van VWS, zijn visie op de kleinschalige zorg en hoe we elkaar kunnen betrekken bij het vormgeven van nieuwe richtlijnen & beleid. Klik hier voor zijn presentatie. 

'Jullie zijn de luis in de pels, jullie houden door innovatie de mensgerichte zorg in stand', aldus Theo van Uum. 

Daarna zal Nienke Nieuwenhuizen, specialist ouderengeneeskunde en voorzitter-bestuurder van Verenso, u op de hoogte brengen over het werkplan dat ontwikkeld wordt door Verenso en gaat in over het belang van samenwerking tussen de zorgondernemer en de SO. Klik hier voor haar presentatie. 

'Het maken van heldere afspraken over taken en verantwoordelijkheden, tussen huisarts, specialist ouderengeneeskundige en de zorgondernemer zijn van groot belang. Wij worden het liefst al betrokken bij het vormgeven van de medische zorg en overstijgende taken voordat een huis open gaat', aldus Nienke Nieuwenhuizen. 

Gastspreker prof. Dr. Hans Becker, oud-voorzitter van de Raad van Bestuur van de Rotterdamse stichting Humanitas en oprichter van Residence Roosenburch, deelt zijn visie op zorg en zijn betoog over passievol ondernemen in de zorg. 

'Niet alleen een fantastische visie werd er gedeeld door Hans Becker, maar ook een man vol met humor' 

190515 dvdz rw 292

De ochtend eindigt met een interactieve paneldiscussie waar Marloes Tack (Huisarts) en Ger de Haan (Oud-bewoner Zorgresidentie Reedewaard) aansloten. Om samen met de zorgondernemers de thema's binnen de kleinschalige zorg te delen. Ger de Haan introduceerde op eigen wijze zijn verhaal over zijn vrouw (met dementie) en de zoektocht naar het vinden van een geschikte woonplaats voor hen beiden. 

'Wat was het een onroerend verhaal van de 85-jarige. Een van de problemen in de zorg zijn geen of niet genoeg voorzieningen om samen te blijven wonen met een partner met dementie. GP = Geen plek. Gelukkig zijn er steeds meer initiatieven die zich inzetten voor echtparen. Mooi dat we dit aan het licht hebben gebracht tijdens dit seminar'. 

Aan het einde van de dag is de 'Zorgondernemer van het Jaar' gekozen door KenniZ: Lydia van Ravenhorst van Moriahoeve Woonzorgboerderij in Woudenberg. Lydiay heeft het afgelopen jaar zich ingezet voor het KenniZ platform door haar locatie beschikbaar te stellen voor info sessies, zorgondernemer met vragen rond te leiden op haar woonerf, aanwezig bij de infosessies en masterclass en is altijd bereidt om haar kennis & kunde te delen. Van harte gefeliciteerd Lydia! 

190515 dvdz rw 1167

Tijdens de middag waren er 13 workshop thema's waar u aan kon deelnemen. En tevens was er een informatiemarkt waar u de nieuwste innovaties/diensten/producten kon bekijken en uittesten, zie hier welke partners aanwezig waren tijdens de dag. 

Het was een gevarieerd programma, hier vindt u de presentaties terug van de workshops: 

 1. Circulaire economie & duurzaamheid in de kleinschalige zorg - Elsemieke Meurs - ElderCare (direct te downloaden)
 2. Architectuur 'Ontwerpen voor uw eindgebruiker' de toekomstige bewoner - Martijn Verhagen - HD Architecten (vanuit KenniZ Portaal)
 3. Waarom het voedsel - en voedingsbeleid snel zal veranderen, ook binnen uw organisatie - Rudi Crabbé- Stichting Eten + Welzijn (vanuit KenniZ Portaal)
 4. Passie delen met personeel 'Werken vanuit de bedoeling' - Marly Dekkers en Bartel Debbaut - Kleemans (direct te downloaden)
 5. Verantwoording kwaliteitsgelden & stimuleringsregeling Wonen & Zorg - Anno Pomp - VWS (vanuit KenniZ Portaal)
 6. Fiscale & Juridische actualiteiten binnen de kleinschalige zorg - André Loesink en Roland Stokman - Westerveld en Vossers (direct te downloaden)
 7. Wet Zorg en Dwang, van Veiligheid naar Vrijheid - Peter Hoekstra - Desamentafel (direct te downloaden)
 8. Van eigen kookboek naar smakelijk eten met uw bewoners - José, Carien en Arjan - Wonen bij September 
 9. Brandveiligheidsmanagement systeem inrichten binnen uw zorgorganisatie - Iwan van Oijen - Brafon (direct te downloaden)
 10. Gezonde balans tussen maatschappelijk als financieel rendement uit Sociaal ondernemen - Marleen Kosterink - Een Idee
 11. LinkedIn gebruiken om nieuwe medewerkers te werven op basis van slimme technieken - Willem-Jan Hahn - Strategischgroeien.nl (vanuit KenniZ Portaal)
 12. Het succes van online leren in je zorgorganisatie - Bas Tjiptawardana, Lotte Evers en Monique Dirven - KenniZ / SkillsTown /IVM (direct te downloaden)
 13. Passievol ondernemen begint bij een veilige werkplek voor u en uw medewerkers - Barbara de Kort en Stefan de Bijl - Kleemans (direct te downloaden)
 14. Innovatieworkshop 1 - Pieternel van Amelsvoort - Diva Dichtbij 
 15. Innovatieworkshop 3 - Grace Renon - Cradle 

Een aantal presentaties zijn te groot om direct met u te delen, deze kunt u downloaden in het KenniZ Portaal met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Bent u geen lid van KenniZ, maar wilt u wel graag een presentatie inzien, stuur uw verzoek naar het secretariaat van KenniZ: secreteriaat@kenniz.nl

Wilt u graag meer informatie of een vraag stellen aan een van onze experts, neem contact op met de helpdesk of stuur uw vraag naar: secretariaat@kenniz.nl.

Wij zien u graag volgend jaar weer terug bij het jaarlijkse evenement 'Dag van de Zorgondernemer 2020. Save the date: 28 mei 2020, wij zien u dan graag weer!

ipad

Wil jij meer kennis voor jouw zorgonderneming?

Bekijk nog meer voordeel van KenniZ met het Premium Lidmaatschap en sluit je aan.

MEER INFORMATIE EN AANSLUITEN

De KenniZ coöperatie

logo kleemans

logo careportal

logo eldercare

logo westerveld en vossers

Schermafbeelding 2018 06 07 om 13.45.20 copy