Terug naar overzicht
Digitale Inspiratiesessie januari: Meer aandacht voor eten en drinken, hoe doe je dat?

Vanaf 1 januari 2020 is eten en drinken een van de verplichte indicatoren basisveiligheid voor verpleeghuizen. Dat betekent dat alle aanbieders van verpleeghuiszorg hierover moeten rapporteren. Maar wat betekent dit in de praktijk voor jou als zorgverlener? KenniZ helpt jou hier graag bij en hebben Anton Francois van Eten+Welzijn ingezet, hij is expert op dit vlak en vertelt jou alles over deze verplichte indicator en wat je op orde moet hebbben. 

Anton licht onder andere de MenUkaart toe waarbinnen Stichting Eten+Welzijn, Patiënt & Voeding en RIVM samenwerken. De MenUkaart is een stappenplan naar het voedingsbeleid van morgen om bewoners zo gezond mogelijk te maken en te houden met tegelijkertijd oog voor duurzaamheid.

De menukaart maakt het bestuurders (managers) én cliënten/patiëntenraden gemakkelijker om vast te stellen op welke manier zij in hun instellingen aan de slag willen. De MenUkaart maakt hierbij gebruik van de visie en de feiten zoals geformuleerd door het RIVM (‘Wat ligt er op ons bord’). De onderliggende perspectieven ‘Gezondheid’, ‘Duurzaamheid’,  ‘Welzijn’ en ‘Patient empowerment’ maken gebruik van de richtlijnen van Voedingscentrum, European Patient’s Forum en IPH.

​Daarnaast wordt er tijdens deze sessie samen gekeken naar welke hulp de bewoners nodig hebben om lekker én gezond te eten. De kwaliteitsindicator vraagt ‘Zijn voedselvoorkeuren met de cliënt en/of familie van de cliënt in de afgelopen zes maanden besproken en vastgelegd in het zorgdossier?’. Dit is stap één, maar er is meer. Het vastleggen van de voorkeuren van de bewoner is nog relatief eenvoudig, maar het geven van invulling aan een goed voedingsbeleid vraagt om meer. 

Programma

14.50 - 15.00 - Inloggen

15:00 - 15.05 Welkom door Nicole Schonherr, Manager Communicatie & Events

15:05 - 16.00 Toelichting door Anton François

Datum

Donderdag 21 januari 2021 van 15.00 tot 16.00

Ben je zorgpartner van KenniZ? Dan is deze inspiratiesessie gratis voor twee personen. Wil je met meer collega's deelnemen, dat kan! De kosten daarvan zijn 49,00 euro ex btw per persoon. 

Ben je (nog) geen zorgpartner van KenniZ? Dan zijn de kosten 99,00 euro (ex. btw) per persoon.

Annuleringsbeleid

Kan je toch niet aanwezig zijn bij deze digitale sessie? Dan graag 48 uur vantevoren afmelden bij het secretariaat van KenniZ. Bij no-show brengen wij de kosten per aanmelding in rekening.

Invalid Input
Vul uw organisatie in
Vul een contactpersoon in
Vul een contactpersoon in
Vul een contactpersoon in
Vul een contactpersoon in
Vul een telefoonnummer in
Vul een geldig e-mailadres in
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input

Start cursus ‘Proef! - Zorg en Welzijn met sterren’: aan de slag met eten en drinken

Speciaal voor KenniZ zorgpartners is het nu mogelijk om een volledige cursus te volgen (5 dagdelen) in 2021, zodat je direct optimaal deze verplichte indicator geborgd hebt binnen jouw zorgorganisatie. Normaal kost deelname 3000,00 euro per organisatie. Wij bieden, in samenwerking met Stichting Eten+Welzijn, dit programma aan voor 840,00 euro (Je doet dan mee met twee deelnemers van jouw organisatie) en gaat samen met 4 andere organisaties samen aan de slag.

Klik hier voor meer informatie en schrijf je in

Documentatie: 

Dit meetinstrument bevat een set indicatoren die kwaliteitsinformatie oplevert over verpleeghuiszorg. Deze informatie bevordert de transparantie over de kwaliteit van zorg. Omdat onderstaande indicatoren op de Transparantiekalender zijn opgenomen is het verplicht om hier kwaliteitsgegevens voor aan te leveren. Dit geldt alleen voor aanbieders die deze zorg leveren.

In het 'Handboek voor zorgaanbieders van verpleeghuiszorg' worden de kwaliteitsindicatoren toegelicht en worden meetinstructies gegeven. In dit handboek staat tevens welke gegevens bedoeld zijn voor openbaarmaking. U kunt deze data bekijken en downloaden via 'Openbare data'.

 

ipad

Wil jij meer kennis voor jouw zorgonderneming?

Download de KenniZ app en ontvang elke dag het nieuws van de kleinschalige zorg. Ontdek het voordeel en sluit aan als zorgpartner van KenniZ.

MEER INFORMATIE EN AANSLUITEN

De partners van KenniZ

Schermafbeelding 2020 04 23 om 16.46.54

Schermafbeelding 2020 04 23 om 15.50.56

 

 

LOGOSOVIB 1

Schermafbeelding 2020 04 23 om 15.55.22

Schermafbeelding 2020 04 23 om 16.16.51

Schermafbeelding 2020 04 23 om 16.16.23 copy copy copy

 

Schermafbeelding 2020 04 23 om 16.49.20

Schermafbeelding 2020 04 23 om 15.59.33 copy

Schermafbeelding 2020 04 23 om 15.58.54

Logo hd architecten