Terug naar overzicht
Digitale inspiratiesessie november: Goed werkgeverschap binnen de kleinschalige zorg

De zorg heeft veel voor zijn kiezen gekregen tijdens de coronacrisis. Binnen vele kleinschalige zorgorganisaties is de invloed merkbaar en zijn alle zeilen een lange periode bijgezet. ‘De zorg moet altijd door’, maar de omstandigheden maken het werken in de zorg in deze periode extra zwaar. Met alle macht proberen zorgmedewerkers zelf inzetbaar te blijven. Hierdoor is de gezondheid van jouw zorgmedewerkers onder druk komen te staan. Welke rol als zorgondernemer kun jij hierin oppakken en hoe zorg je ervoor dat iedereen gezond en gemotiveerd aan de slag blijft? Hoe ga je om met ziekteverzuim? En hoe zorg je ervoor dat je jouw zorgpersoneel gemotiveerd kunt behouden? Kortom, Goed werkgeverschap is nu van groot belang! 

Tijdens deze digitale inspiratiesessie worden al deze vraagstukken uitgelicht en behandeld. Voor dit thema slaan KenniZ en Vilans, vanuit het programma Waardigheid en Trots op locatie, de handen in één. Ook zal onze partner Sovib en Synthra, vanuit HRM, een bredere methode rondom ziekteverzuim toelichten. Vanuit de KenniZ Academy wordt er een korte toelichting gegeven over het formuleren van een strategische opleidingsbeleid en plan, om scholing continu te borgen binnen jouw kleinschalige woonzorginitiatief.  

Wat mag je verwachten tijdens deze inspiratiesessie?

De volgende thema's staan centraal tijdens deze middag: 

 • Strategisch opleidingsbeleid voor de kleinschalige zorg door Shirley Dekker - Scholingscoach : Hoe bouw je een cyclisch opleidingsbeleid en programma om personeel continu optimaal te scholen, gemotiveerd te houden en voor te bereiden op de toekomst?
 • De effecten van corona op jouw (zorg)personeel door Diana Kole - Senior kennismanager bij Vilans, Waardigheid en trots op locatie: De corona periode heeft geleid tot saamhorigheid, maar ook de steunvragen voor zorgpersoneel mogen niet uit het oog verloren raken: 
  • Welke invloed heeft corona op het kwalificatieniveau’s van jouw medewerkers: is dat nu anders? 
  • Velen hebben met passie een lange tijd gewerkt, maar hebben wellicht ook de eigen regie gemist door de vele richtlijnen en protocollen. Hoe ga je hier mee om als zorgonderneming? 
  • Na een lange periode van hard werken, ligt vermoeidheid/burnout op de loer. Hoe zorg je ervoor dat personeel met voldoening blijft werken? En zich ook gesteund voelt na de corona periode? Welke hulplijnen zijn er om medewerkers preventief te ondersteunen? 
  • In tijden van crisis, heeft samenwerking een boost gekregen. Maar hoe gaan we nu de samenwerkingen tussen de kleinschalige woonzorginiatieven borgen? Ook nu tijdens deze tweede golf? Hoe kunnen we elkaar helpen/ondersteunen? Waar heb jij behoefte aan?  
 • Bredere methode voor ziekteverzuim door Barbara Kluth - Operationeel directeur van Synthra: 
  • We nemen je mee in een andere kijk op ziekteverzuim, welke alternatieven zijn er? Wat mag je wel of niet als zorgondernemer in dit proces? 
  • Hou behoudt je grip tijdens het ziekteproces als zorgondernemer? En geef je tegelijkertijd de regie en actieve rol aan je zorgmedewerker? 
  • Hoe behoudt je het ziekteverzuim laag voor jouw zorgonderneming? 

Deze middag is bedoeld voor zorgondernemers, locatiemanagers en HRM functionarissen die een actieve rol hebben in het HRM beleid van jouw zorgonderneming.  

DIT IS EEN DIGITALE SESSIE. 

Programma

12.50 - 13.00 uur: Inloggen

13.00 - 13.10 uur: Introductie Nicole Schonherr, Manager Commmunicatie & Events bij KenniZ

13.10 - 13.25 uur: Toelichting KenniZ Academy door Shirley Dekker 

13.25 - 14.15 Sessie 1A De effecten van corona op jouw (zorg)personeel door Diana Kole 

13.25 - 14.15 Sessie 1B Methode ziekteverzuim  door Barbara Kluth 

14.15 - 15.00 Sessie 2A De effecten van corona op jouw (zorg)personeel door Diana Kole 

14.15 - 15.00 Sessie 2B Methode ziekteverzuim door Barbara Kluth 

15.00 – 15.15 uur: Afsluiting 

Datum en aanmelden

Datum: Donderdag 12 november 2020 van 13:00 -15:15 uur 

Mocht je onverhoopt toch niet kunnen aansluiten, dan graag 24 uur van te voren afmelden. 

We gaan met elkaar in gesprek over wat dit betekent voor een integrale aanpak rondom jouw HR management. Met collega zorgondernemers delen we casuïstiek, praktische ervaringen, voorbeelden en tips. Heb jij een specifieke vraag en of casus? Vermeld dit bij het aanmelden.

Aanmelding graag hier:

Invalid Input
Vul uw organisatie in
Vul een contactpersoon in
Vul een contactpersoon in
Vul een contactpersoon in
Vul een contactpersoon in
Vul een telefoonnummer in
Vul een geldig e-mailadres in
Invalid Input

ipad

Wil jij meer kennis voor jouw zorgonderneming?

Download de KenniZ app en ontvang elke dag het nieuws van de kleinschalige zorg. Ontdek het voordeel met een KenniZ Premium Lidmaatschap.

MEER INFORMATIE EN AANSLUITEN

De partners van KenniZ

Schermafbeelding 2020 04 23 om 16.46.54

Schermafbeelding 2020 04 23 om 15.50.56

 

 

LOGOSOVIB 1

Schermafbeelding 2020 04 23 om 15.55.22

Schermafbeelding 2020 04 23 om 16.16.51

Schermafbeelding 2020 04 23 om 16.16.23 copy copy copy

 

Schermafbeelding 2020 04 23 om 16.49.20

Schermafbeelding 2020 04 23 om 15.59.33 copy

Schermafbeelding 2020 04 23 om 15.58.54

Logo hd architecten