Terug naar overzicht
VIDEO CONFERENCE - Inspiratiesessie april: Indicator 'Aandacht voor eten en drinken'

Eten+Welzijn organiseert op dinsdag 7 april speciaal voor KenniZ leden een digitale inspiratiesessie over de verplichte indicator: ‘Aandacht voor eten en drinken’ voor de kleinschalige zorg.  Eten+Welzijn is een samenwerkingspartner van KenniZ. 

Onlangs is aan de lijst met verplichte indicatoren binnen het kwaliteitskader VVT, de indicator ‘Aandacht voor eten en drinken’ toegevoegd. Om dit jaar nog te voldoen aan deze norm te voldoen, brengt Anton Francois van Eten+Welzijn tijdens deze digitale sessie, je op de hoogte over het thema: Hoe geef ik inhoud aan de verplichte kwaliteitsindicatorverpleeghuiszorg voor 2019 "Aandacht voor Eten en Drinken”. 

Hierbij wordt een MenUkaart gelanceerd waarbinnen Stichting Eten+Welzijn, Patiënt & Voeding en RIVM samenwerken. De MenUkaart is een stappenplan naar het voedingsbeleid van morgen om bewoners zo gezond mogelijk te maken en te houden met tegelijkertijd oog voor duurzaamheid.

De menukaart maakt het bestuurders (managers) én cliënten/patiëntenraden gemakkelijker om vast te stellen op welke manier zij in hun instellingen aan de slag willen. De MenUkaart maakt hierbij gebruik van de visie en de feiten zoals geformuleerd door het RIVM (‘Wat ligt er op ons bord’). De onderliggende perspectieven ‘Gezondheid’, ‘Duurzaamheid’,  ‘Welzijn’ en ‘Patient empowerment’ maken gebruik van de richtlijnen van Voedingscentrum, European Patient’s Forum en IPH.

​Tijdens de Kick-off krijgen cliëntenraden, voedingsverantwoordelijken, diëtisten en kwaliteitsmanagers uitleg over hoe deze menukaart werkt en hoe deze kan ingezet worden om binnen de eigen organisatie een passend voedingsbeleid kan worden opgezet. Hierbij wordt vooral ingegaan op de richtlijnen:

  • Wat wordt van zorgorganisatie verwacht binnen de WLZ?

  • Hoe zijn deze tot stand gekomen?

  • Zijn deze richtlijnen ook voor mijn doelgroep relevant en haalbaar?

  • Welke invloed heeft de cliënt hierin en hoe organiseer ik dit?

  • Hoe implementeer ik?

  • Wat zijn sleutels tot succes?

Aanmelden 

Datum:  Dinsdag 7 april 2020 

Tijd:
13:00 - 13.05 Opening door Nicole Schonherr, Manager Communicatie & Events
13:05 - 14.30 Toelichting verplichte indicator en introductie menukaart door KenniZ expert Anton François
14.30 - 15.00 Nabespreken
  

Instructies VIDEO CONFERENCE

microsoft Teams copy

Ben je lid van KenniZ? Dan is deze inspiratiesessie gratis voor twee personen. Wil je met meer collega's deelnemen, dat kan! De kosten daarvan zijn 39,00 euro ex btw per persoon. 

Ben je (nog) niet lid van KenniZ? Dan zijn de kosten 39,00 euro (ex. btw) per persoon.

Annuleringsbeleid

Kan je toch niet aanwezig zijn bij deze digitale sessie? Dan graag 24 uur van tevoren afmelden bij het secretariaat van KenniZ. Bij no-show brengen wij € 39,00 per aanmelding in rekening.

Invalid Input
Vul uw organisatie in
Vul een contactpersoon in
Vul een contactpersoon in
Vul een contactpersoon in
Vul een contactpersoon in
Vul een telefoonnummer in
Vul een geldig e-mailadres in
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input

Meer informatie over de KenniZ cursus: direct aan de slag met de indicator Eten en Drinken 

Speciaal voor KenniZ leden is het nu mogelijk om de volledige cursus te volgen (5 dagdelen) in 2020, zodat je direct optimaal deze verplichte indicator geborgd hebt binnen jouw zorgorganisatie. 

Klik hier voor meer informatie en schrijf je in

Documentatie: 

Dit meetinstrument bevat een set indicatoren die kwaliteitsinformatie oplevert over verpleeghuiszorg. Deze informatie bevordert de transparantie over de kwaliteit van zorg. Omdat onderstaande indicatoren op de Transparantiekalender zijn opgenomen is het verplicht om hier kwaliteitsgegevens voor aan te leveren. Dit geldt alleen voor aanbieders die deze zorg leveren.

In het 'Handboek voor zorgaanbieders van verpleeghuiszorg' worden de kwaliteitsindicatoren toegelicht en worden meetinstructies gegeven. In dit handboek staat tevens welke gegevens bedoeld zijn voor openbaarmaking. U kunt deze data bekijken en downloaden via 'Openbare data'.

Verslagjaar 2019

Handboek voor zorgaanbieders van verpleeghuiszorg

ipad

Wil jij meer kennis voor jouw zorgonderneming?

Bekijk nog meer voordeel van KenniZ met het Premium Lidmaatschap en sluit je aan.

MEER INFORMATIE EN AANSLUITEN

De KenniZ coöperatie

logo kleemans

logo careportal

logo eldercare

logo westerveld en vossers

Schermafbeelding 2018 06 07 om 13.45.20 copy