Terug naar overzicht

Tijdens de info sessie van 14 maart '19 behandelen we het thema: De Zorg Risico-inventarisatie & -evaluatie (Zorg-RI&E), Zorgen voor een veilige en gezonde werkplek binnen een kleinschalige woonzorgvoorziening. Wat komt hier allemaal bij kijken? Wat bent u verplicht? Welke risico's moet u aan denken? Hoe borgt u de resultaten van de Zorg-RI&E in uw kwaliteitsmanagementsysteem? 

Het uitvoeren van een risico-inventarisatie & -evaluatie (RI&E) is sinds 1 januari 1994 verplicht voor alle werkgevers, maar niet voor zelfstandigen. Artikel 5 van de Arbeidsomstandighedenwet (Arbowet) beschrijft deze eis concreet. Als u personeel in dienst heeft, bent u verplicht een RI&E uit te voeren. Bij controle, of bezoek naar aanleiding van een arbeidsongeval, vraagt de Inspectie SZW (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) altijd eerst naar de RI&E en het bijbehorende plan van aanpak. Indien een werkgever niet beschikt over een (actuele) RI&E, dan kan er een boete worden opgelegd.

Als zorgondernemer draagt u zorg voor een veilige en gezonde werkomgeving voor uw medewerkers. De Arbowet reikt ons daarin een aantal hulpmiddelen aan. Eén van de basis instrumenten die ingezet wordt is de risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E). Een RI&E gaat over het inventariseren van risico’s op de werkvloer, deze beschrijven, evalueren en zoeken naar de best werkbare oplossing(en). In een RI&E leg je vast hoe groot de kans is dat het misgaat, en hoe groot de gevolgen zijn als dat gebeurt. Speciaal voor de branche zorg & welzijn is de Zorg RI&E in het leven geroepen. 

Bekijk “Een succesvolle branche RI&E: 10 tips uit de praktijk”

Samen met andere zorgondernemers gaan we in gesprek en delen we ervaringen over de toepassing van de RI&E binnen een kleinschalige woonzorgsetting. 

Agenda & programma

12.30 -13.00 uur: Inloop met koffie en thee

13.00 -14.00 uur: Plenaire bijeenkomst 

14.00-14.30 uur: Netwerkpauze 

14.30-16.30 uur: Rondetafelgesprekken met zorgondernemers onderling rondom ingebrachte casuïstiek

16.30 uur: Centraal bespreken & Terugkoppeling en mogelijkheid tot vragen stellen

17.00 uur: KenniZ Academy toelichting met afsluitende borrel

Datum, locatie en aanmelden

Datum: Donderdag 14 maart 2019 van 12:30-17:30 uur 

Locatie: Bolbergseweg 12a, 4854 NG Bavel 

Aan deze informatie sessie zijn geen kosten verbonden als u Premium lid bent van KenniZ.

Zonder lidmaatschap van KenniZ, betreffen de kosten 79,00 euro per persoon. Indien u zich heeft aangemeld maar toch niet aanwezig kunt zijn, graag tijdig (24 uur van tevoren) afmelden bij het secretariaat van KenniZ. Anders worden er annuleringskosten (79,00 euro per persoon) in rekening gebracht.

Invalid Input
Vul uw organisatie in
Vul een contactpersoon in
Vul een telefoonnummer in
Vul een geldig e-mailadres in
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Vul de code in om uw formulier in te dienen
Invalid Input

ipad

Wil jij meer kennis voor jouw zorgonderneming?

Bekijk nog meer voordeel van KenniZ met het Premium Lidmaatschap en sluit je aan.

MEER INFORMATIE EN AANSLUITEN

De KenniZ coöperatie

logo kleemans

logo careportal

logo eldercare

logo westerveld en vossers

Schermafbeelding 2018 06 07 om 13.45.20 copy