Terug naar overzicht

Tijdens de info sessie van 14 februari '19 behandelen we het thema: Vrijheid & Veiligheid - toepassing van de wet Zorg & Dwang binnen een kleinschalige woonzorgsetting. 

Bij dementie komen vrijheid en veiligheid vaak onder druk te staan. Naarmate de ziekte vordert, nemen de dilemma’s in de zorg voor mensen met dementie toe. Vaak onbedoeld met vrijheidsbeperking tot gevolg.  Vormen van vrijheidsbeperking en onvrijwillige zorg komen ook voor binnen een kleinschalige woonzorgsetting: denk aan een deur die op slot zit en de inzet van een infrarood sensor in de nacht. Kan dat minder? Wat als iemand dreigt te vallen of te verdwalen? Of zich niet wil (laten) verzorgen? Of de hele nacht onrustig is? Of dag en nacht omkeert? Zijn er dan manieren om goede zorg te verlenen én iemand zo veel mogelijk (bewegings)vrijheid en zelfbeschikking te laten houden? Wat moet je dan doen? Welke visie wilt u als zorgondernemer nastreven? En hoe neemt u de werkvloer hierin mee? 

Vrijheid en veiligheid bij dementie kunnen worden vergroot als dilemma’s worden besproken en nieuwe inzichten worden gedeeld. Dit raakt de kern van deze info sessie: Samen met andere zorgondernemers gaan we in gesprek, delen we ervaringen en gaan we opzoek naar een 'passende visie' die u helpt bij de implementatie van deze wet richting de werkvloer en uw bewoners en diens familie. 

Agenda & programma

12.30 -13.00 uur: Inloop met koffie en thee

13.00 -14.00 uur: Plenaire bijeenkomst door Peter Hoekstra (Veroorzaker bij De Hictoloog. Spreker, inspirator op het thema Vrijheid en Veiligheid in de ouderenzorg (WZD, BOPZ)

14.00-14.30 uur: Netwerkpauze 

14.30-16.30 uur: Ronddetafelgesprekken met zorgondernemers onderling rondom ingebrachte casuïstiek

16.30 uur: Centraal bespreken & Terugkoppeling en mogelijkheid tot vragen stellen

17.00 uur: KenniZ Academy toelichting met afsluitende borrel

Datum, locatie en aanmelden

Datum: Donderdag 14 februari 2019 van 12:30-17:30 uur 

Locatie: Bankastraat 100, Den Haag  *betaald parkeren op de straat - let op* 

Aan deze informatie sessie zijn geen kosten verbonden als u Premium lid bent van KenniZ.

Zonder lidmaatschap van KenniZ, betreffen de kosten 79,00 euro per persoon. Indien u zich heeft aangemeld maar toch niet aanwezig kunt zijn, graag tijdig (24 uur van tevoren) afmelden bij het secretariaat van KenniZ. Anders worden er annuleringskosten (79,00 euro per persoon) in rekening gebracht.

Invalid Input
Vul uw organisatie in
Vul een contactpersoon in
Vul een telefoonnummer in
Vul een geldig e-mailadres in
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input

ipad

Wil jij meer kennis voor jouw zorgonderneming?

Bekijk nog meer voordeel van KenniZ met het Premium Lidmaatschap en sluit je aan.

MEER INFORMATIE EN AANSLUITEN

De KenniZ coöperatie

logo kleemans

logo careportal

logo eldercare

logo westerveld en vossers

Schermafbeelding 2018 06 07 om 13.45.20 copy