Terug naar overzicht

Op dinsdag 11 december is KenniZ aanwezig bij het rond de tafelgesprek met de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) over het thema 'Wet Zorg & Dwang'. Op weg naar de inwerkingtreding op 1 januari 2020 van de nieuwe wetgeving voor onvrijwillige en verplichte zorg gaat de IGJ graag om tafel met brancheorganisaties en hun achterban over de invulling van het toezicht. Aanwezig zullen zijn de bestuurders van de branche-, beroeps- en patiëntenorganisaties. De Inspectie is op dit moment, net als velen, bezig met de voorbereiding op de komst van de nieuwe wetgeving. De inspectie hield de laatste jaren in de geestelijke gezondheidszorg, de ouderenzorg en de verstandelijk gehandicaptenzorg intensief toezicht op het terugdringen van dwang en drang en is van plan dit ook in de komende jaren te blijven doen. In een open gesprek met de deelnemers wil de IGJ ingaan op de kansen en uitdagingen die de nieuwe wetgeving met zich meebrengt ten aanzien van de onvrijwillige en verplichte zorg en op welke wijze de inspectie hier aan kan bijdragen.

Deel uw mening en vragen en wij nemen deze mee aan tafel bij de IGJ

Graag stellen wij onze leden in de gelegenheid om vragen in te dienen, zodat wij deze voor u kunnen meenemen tijdens dit gesprek:

Vul een bericht in
Vul een naam in
Vul een telefoonnummer in
Vul een geldig e-mailadres in
Invalid Input

Tevens komt dit thema terug tijdens de info sessie van februari 2019, hou onze agenda in de gaten voor de details van dit event. 

Voor meer informatie over de nieuwe Wet Zorg & Dwang, klik hier

ipad

Wil jij meer kennis voor jouw zorgonderneming?

Bekijk nog meer voordeel van KenniZ met het Premium Lidmaatschap en sluit je aan.

MEER INFORMATIE EN AANSLUITEN

De KenniZ coöperatie

logo kleemans

logo careportal

logo eldercare

logo westerveld en vossers

Schermafbeelding 2018 06 07 om 13.45.20 copy