Terug naar overzicht

Op donderdag 16 mei 2019 wordt het KenniZ seminar 'De dag van de Zorgondernemer' georganiseerd. Dit jaar weer op een unieke & inspirerende locatie in Nederland: de Colour Kitchen in Utrecht Zuilen. Centaal staat dit jaar het thema: Passievol ondernemen in de Zorg. Ruim 100 zorgondernemers hebben zich al aanmeld, benieuwd wie er komen? Klik hier 

Reserveer 16 mei 2019  in uw agenda en meld u vandaag nog aan! Bent u Premium Lid van KenniZ? Dan kunt direct twee deelnemers van uw zorgorganisatie gratis aanmelden. 

Schermafbeelding 2018 12 09 om 20.45.32

De veranderlijke wetgevingen en kwaliteitskaders zorgen voor nieuwe uitdagingen. De belangrijke zorgthema’s van 2019 worden tijdens de workshops besproken. Daarnaast ontvangt u praktische handvatten zodat u er direct mee aan de slag kunt. Het belooft een inspirerende dag te worden met diverse gastsprekers en inhoudelijke workshops, speciaal georganiseerd voor de kleinschalige zorgondernemer.

De 'Dag van de Zorgondernemer' wordt dit jaar begeleidt door dagvoorzitter L.Th. (Lea) Bouwmeester

Uit Flevoland afkomstig PvdA-politica, die tijdens haar ruim tienjarige Kamerlidmaatschap over uiteenlopende zaken op het gebied van de zorg sprak. Dat betrof zowel het zorgstelsel en de financiering daarvan, als toezicht en kwaliteit en de geestelijke gezondheidszorg.  Voor zij Kamerlid werd, was zij sociaal raadsvrouw in Amsterdam en Amersfoort en lid van de gemeenteraad in Almere. Werd na haar Kamerlidmaatschap directeur van de Nederlandse Diabetes Federatie. Tegenwoordig actief als adviseur op het gebied van zorg en innovatie.

Schermafbeelding 2019 04 09 om 14.02.07

'Mensen een stem geven die van nature niet de sterkste stem hebben, dat is wat mij drijft. Net zoals het zoeken naar verbetering, verbinding en vernieuwing. Ik geloof dat door het stellen van de juiste vraag en de toepassing van mensgerichte technologie mensen in hun positie versterkt kunnen worden. Mits ze de vaardigheden en toegang hiertoe hebben'. 

Prof. dr. Hans Becker opent deze ochtend met zijn betoog over de Ja-cultuur en waarom passievol ondernemen zo belangrijk blijft 

Oud voorzitter van de Raad van Bestuur van de Rotterdamse stichting Humanitas, een echte Rotterdammer met een vernieuwende visie op de zorg. Hij is de organisator die de verzorgingshuizen van Humanitas Rotterdam met deze visie totaal heeft veranderd. Nu heeft Hans Becker zijn eigen verzorgingshuis opgericht in Rozenburg: Residence Roosenburch. Hier wordt het wonen voor ouderen aangeboden op basis van zijn geluksmodel: eigen regie, eigen actieve inbreng, een positieve sfeer en een familiebetrokkenheid. Er is een groot herinneringsmuseum, een kunstatelier en een bibliotheek. Hij deelt zijn visie op zorg en zijn betoog over 'Passievol ondernemen in de Zorg'.

Schermafbeelding 2019 05 06 om 10.50.04

Zoals Hans Becker zelf zegt: ’’Teveel zorg is net zo slecht als te weinig zorg, meer ruimte voor leuke dingen.’’

Zowel VWS als Verenso delen hun visie op de kleinschalige zorg met ons 

Dit jaar mogen wij drs. Th.W.H.M. (Theo) van Uum - directeur Langdurige Zorg bij VWS en Drs. N.M. (Nienke) Nieuwenhuizen - voorzitter/bestuurder van Verenso - het podium geven. Zie hier een impressie van de 'Dag van de Zorgondernemer 2018'. 

Nienke Nieuwenhuizen is specialist ouderengeneeskunde en sinds 2014 voorzitter-bestuurder van Verenso; vereniging van specialisten ouderengeneeskunde in Nederland. Zij is voorzitter van de vereniging en is verantwoordelijk voor alle vakinhoudelijke aspecten van het beleid. 

Specialisten ouderengeneeskunde hebben de verantwoordelijkheid om in hun dagelijkse praktijk, samen met collega’s, continu aan de verbetering van de zorg te werken. Eén van de hulpmiddelen hierbij is om regelmatig metingen te doen. De uitslag van deze metingen brengt het gesprek op gang: “Wat vertelt deze uitkomst? Herkennen we deze uitslag? Zien we een trend? Vinden we het goed genoeg of gaan we actie ondernemen?. Verenso heeft in het Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg (d.d. 13 januari 2017) de opdracht gekregen om samen met V&VN indicatoren te ontwikkelen voor de basisveiligheid. Voor de thema’s ‘onbegrepen gedrag/ probleemgedrag’ en ‘rationeel antibiotica- en antipsychoticagebruik’ wordt nu een werkplan ontwikkeld. Zij zoekt graag de verbinding op met de kleinschalige zorgondernemer en gaat tijdens de plenaire bijeenkomst graag in gesprek met u over de actuele thema's tussen SO en de zorgondernemer.  

 Schermafbeelding 2019 03 28 om 07.00.59

Theo van Uum is sinds 2017 directeur Langdurige Zorg bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Drs. Th.W.H.M. (Theo) van Uum was directeur Financieel-Economische Zaken bij het ministerie van VWS. Bij ditzelfde ministerie vervulde hij eerder onder andere de functie van directeur Macro-Economische Vraagstukken en Arbeidsvoorwaardenbeleid en was hij hoofd van diverse afdelingen. Theo van Uum studeerde Algemene Economie aan de Rijksuniversiteit Groningen en hij volgde de post-doctorale beroepsopleiding financieel-economisch beleidsmedewerker (BOFEB).

Hij neemt ons mee in de beleidswereld van VWS, zijn visie op de kleinschalige zorg en hoe we elkaar kunnen betrekken bij het vormgeven van nieuwe richtlijnen & beleid. 

Schermafbeelding 2019 03 28 om 06.58.09 copy copy 

De veranderlijke wetgevingen en kwaliteitskaders zorgen voor nieuwe uitdagingen. De belangrijke zorgthema’s van 2019 worden tijdens het middagprogramma doormiddel van diverse workshops met u besproken. U deelt binnen het uur uw ervaringen en ontvangt direct praktische handvatten zodat u ermee aan de slag kunt.

De volgende thema-workshops zijn voor u geselecteerd: 

 • Circulaire economie & duurzaamheid in de kleinschalige zorg.

 • Brandveiligheidsmanagement inrichten binnen uw zorgorganisatie

 • Passie delen met personeel: werken vanuit de bedoeling.

 • Fiscale- & juridische actualiteiten binnen de kleinschalige zorg 

 • Van eigen kookboek naar smakelijk eten met uw bewoners 

 • Waarom het voedsel- en voedingsbeleid snel zal veranderen, ook binnen uw zorgorganisatie.

 • Aan de slag met de Architect: 'Ontwerpen voor uw eindgebruiker' de toekomstige bewoner 

 • Verantwoording kwaliteitsgelden & Stimuleringsregeling Wonen & Zorg, wat zijn de laatste ontwikkelingen?

 • Financiële & maatschappelijke belangen is een complexe puzzel voor de zorgondernemer 

 • Passievol ondernemen begint bij een veilige werkplek voor u en uw medewerkers.

 • The Linkedin Experience, netwerken voor zorgondernemers 2.0 (komt snel live)

 • Wet Zorg en Dwang, van Veiligheid naar Vrijheid. 

 • KenniZ Academy (komt snel live)

Klik hier voor het workshop programma van deze middag

Deze dag vormt u samen met uw collega zorgondernemers en de KenniZ deskundigen het lerende netwerk voor de kleinschalige zorg. 

Wij zien u graag op de 'Dag van de Zorgondernemer' in 2019! 

Voor wie?

Voor alle zorgondernemers in Nederland die graag met elkaar aan de slag gaan om de kwaliteit van zorg te verbeteren en borgen. Inschrijving is voorbehouden aan personen die werkzaam zijn binnen een zorgorganisatie (bestuurder, manager en beleidsfunctionarissen) en leden van cliëntenraden.

Dagprogramma

09.00 uur  Inloop met koffie & thee 

09.30 uur  Plenaire bijeenkomst door onze dagvoorzitter Lea Bouwmeester, de volgende sprekers zijn aan het woord: Prof. dr. Hans Marcel Becker, drs. Th.W.H.M. (Theo) van Uum (directeur Langdurige Zorg bij VWS) en Drs. N.M. (Nienke) Nieuwenhuizen (voorzitter/bestuurder van Verenso) en afsluitende paneldiscussie met diverse stellingen waar de zorgondernemers mee kunnen discussiëren met de diverse sprekers. Het wordt een interactieve ochtend met elkaar. 

12.00 uur  Innovatielunch 

13.00 uur  Bezoeken van de diverse workshops (zie hieronder de diverse thema's) met uw collega zorgondernemer: deel uw ervaringen, geef inspiratie en help elkaar verder. Klik hier voor de inhoud van de diverse workshops

16.30 uur  Afsluitende netwerkborrel 

Datum, tijd en locatie

 • Datum: Donderdag 16 mei 2019 
 • Tijd: 09.00-17.30 uur
 • Locatie: Colour Kitchen (Pr. Christinalaan 1) in Utrecht Zuilen (voldoende & gratis parkeren dichtbij) 
 • Het aantal plekken is beperkt: op dit moment kunt u zich niet meer aanmelden. 
 • Indien u zich heeft aangemeld maar toch niet aanwezig kunt zijn, graag tijdig afmelden bij het secretariaat van KenniZ. U kon zich afmelden tot en met donderdag 9 mei 2019 bij het secretariaat van KenniZ. Na deze annuleringsdatum en bij no-show zonder afmelding worden er annuleringskosten (99,00 euro (excl. btw) per persoon) in rekening gebracht. 

Aanmelden voor de 'Dag van de Zorgondernemer' 2019 is gesloten (het seminar is VOL). Wij zien u graag volgend jaar de 'Dag van de Zorgondernemer' 2020 op donderdag 28 mei. 

Bent u een Premium Lid van KenniZ?

Met uw Premium Lidmaatschap van KenniZ kunt u twee personen gratis aanmelden voor de 'Dag van de Zorgondernemer'.

Wilt u nog een extra collega meenemen? Dan onvangt u als Premium Lid een leden-korting. Standaardprijs is 198,00 euro per persoon (incl. lunch en excl.btw), de kortingsprijs voor Premium Leden bedraagt 99,00 euro per persoon (incl. lunch en excl. btw). 

Bent u geen Premium Lid, maar wilt u wel graag aanwezig zijn?  

U kunt per persoon een toegangskaart afnemen van 198,00 euro per persoon (incl. lunch en excl.btw). Bij de afname van twee toegangskaarten is een KenniZ lidmaatschap voor 2019 (al vanaf 325,00 euro voor één zorglocatie) interessant, zie hier de voorwaarden.

 

 

ipad

Wil jij meer kennis voor jouw zorgonderneming?

Bekijk nog meer voordeel van KenniZ met het Premium Lidmaatschap en sluit je aan.

MEER INFORMATIE EN AANSLUITEN

De KenniZ coöperatie

logo kleemans

logo careportal

logo eldercare

logo westerveld en vossers

Schermafbeelding 2018 06 07 om 13.45.20 copy