Terug naar overzicht
Smaakworkshops voor mensen met dementie, cliënten geriatrie en ouderen

Veel mensen krijgen helaas te maken met smaakverandering of smaakverlies door ouderdom, medicijngebruik, belemmering of behandeling. Met smaakoplossingen is het mogelijk om smaak, geur en prikkeling terug te vinden waardoor mensen weer met smaak voldoende gaan eten. Dit draagt bij aan een algeheel welbevinden waardoor onder andere ondervoeding kan worden voorkomen.

In september 2019 start de workshopserie Smaakoplossingen bij mensen met dementie, cliënten geriatrie en ouderen. De reeks bestaat uit 5 workshops en is gericht op het vertalen van de theorie naar de eigen praktijk.

De deelnemers leren in de workshops o.a. over smaakhandicaps, menu-engineering, werken met eiwitverrijking en doelgroep-voedingsrichtlijnen. Cruciaal bij smaakoptimalisatie is in welke richting een gerecht met behulp van de GPS-theorie (Geur-Prikkelingen-Smaak) gedirigeerd moet worden. En wat voor receptuur daarbij hoort.

Wil jij met jouw gerechten het verschil maken voor jouw bewoners of cliënten? Neem de proef op de som en schrijf je in!

Voor: Hoofden voeding, koks en diëtisten van zorgorganisaties

Meer informatie of inschrijven, neem contact op met KenniZ. Wij brengen u dan graag in contact met onze expert Eric-Jan Wissink - Specialist Smaak & Smaakoplossingen via Stichting Eten + Welzijn 

ipad

Wil jij meer kennis voor jouw zorgonderneming?

Bekijk nog meer voordeel van KenniZ met het Premium Lidmaatschap en sluit je aan.

MEER INFORMATIE EN AANSLUITEN

De KenniZ coöperatie

logo kleemans

logo careportal

logo eldercare

logo westerveld en vossers

Schermafbeelding 2018 06 07 om 13.45.20 copy