Terug naar overzicht

U heeft een droom, uw eigen visie op zorg

 

U wilt het graag anders doen in de zorg

 

U gelooft in tijd en aandacht voor uw cliënt 

 

Hoe dit te vertalen naar een concreet plan voor uw eigen zorgonderneming?

 

KenniZ Start-up biedt de startende zorgondernemer in Nederland het lerend netwerk. Door met elkaar in gesprek te gaan, ideeën uit te wisselen en te sparren met experts, krijgt u de handvatten om uw droom/visie te vertalen naar uw eigen zorgonderneming. U wordt het gehele traject ondersteund en op weg geholpen bij alle stappen binnen het ondernemen van de kleinschalige zorg. Bij het realiseren van uw kleinschalige woonvorm is het belangrijk dat er voldoende financiering beschikbaar is. Er kunnen pas definitieve keuzes worden gemaakt over de omvang en vormgeving van de woonvorm, wanneer het duidelijk is of de plannen haalbaar en betaalbaar zijn. Van een geschikte locatie, tot een sluitende zorgexploitatie en het operationeel krijgen van uw locatie, deze thema’s staan centraal bij de KenniZ Start-up sessies. Vanuit het KenniZ lidmaatschap wordt vier keer per jaar deze sessie georganiseerd voor de startende zorgondernemer. 

Op dinsdag 3 september vond alweer de 3de bijeenkomst plaats van de Start-up sessies: Speciaal voor de startende zorgondernemer. Dit keer waren we te gast met 8 startende zorginitiatieven bij Zorgerf Buiten-Land en stond het thema 'Kwaliteit voor de startende zorgondernemer' centraal.  Deze middag werd beoordeeld met een 9, hartelijk dank hiervoor!

'Wat een mooie en bijzonder inspirerende middag, ik ga met veel informatie en energie weer naar huis', aldus een aanwezige startende zorgondernemer.

Welkom bij Zorgerf copy copy

Een selectie van thema’s die aanbod zijn gekomen tijdens deze derde Start-Up bijeenkomst: 

  • Wat is een kwaliteitsmanagementsysteem? Het doel hiervan? Hoe vertaal je jouw visie naar het borgen van kwaliteit?
  • Diverse normen van kwaliteit (van ISO, HKZ, Prezo naar Kwaliteit@), wat zijn de uitgangspunten, waar ga jij voor? 
  • Welke wetten en richtlijnen zijn op ons van toepassing? Het Kwaliteitskader V&V de basis van elke zorgonderneming. 
  • Hoe vind ik straks mijn talentvolle en bekwaam/bevoegd personeel? Check altijd de status (VOG) van een toekomstig personeelslid. 
  • Hoe ga ik om straks met incidenten en zorg ik ervoor dat ik het risico verminder? Denk aan val- en medicatieincidenten. 
  • Hoe richt ik straks een clientenraad op? En als dit niet lukt, welke andere vormen zijn dan mogelijk?
  • Op welke wijze geef jij een kwaliteitsplan vorm? Wat moet er minimaal in staan en hoe maak ik er mijn 'eigen verhaal' van?  

Onze expert Barbara de Kort van Kleemans Organisatieadvies heeft ons meegenomen in de vertaling van jouw visie op zorg naar de voelbare kwaliteit van de werkvloer. Daarna zijn door de startende zorgondernemers diverse vragen aangeleverd, die wij met elkaar hebben doorgelopen. 

Barbara copy

Na de pauze hebben initiatiefnemers Yvonne en Rene van der Leest alles verteld over hun ondernemingsschap en hebben wij een rondleiding gehad op het Zorgerf. De ondernemeringstips van Yvonne & Rene op een rij: 

- Onderneem met 'Passie, vanuit jouw hart', daarna komen de euro's. De 'Inhoud' moet blijvend centraal staan!

- Informeer je omgeving, ga met jouw casemanagers aan de slag, laat jouw visie & passie zien. 

- Focus op jouw bewoners, zie wat zij nodig hebben en wordt daar de beste in: 'Onze dagbeleving is het leukste uitje van de week'. 

- Je moet zelf het fundament bouwen & zijn: door eerst alles zelf te ervaren. Van de eerste nachtdienst tot administratie, ga het doen. 

- Neem jouw visie als rode draad en reflecteer hierop: Doen we het nog steeds zoals we het toen voor ogen hadden? 

Rondleiding Zorgerf copy copy

Hartelijk dank Yvonne en Rene voor jullie gastvrijheid! Jullie hebben een prachtig & inspirerend voorbeeld gerealiseerd voor vele (startende)zorgondernemers, een warm thuis voor jullie bewoners! 

Wil je graag de presentatie en documentatie van deze start-up bijeenkomst, mail uw gegevens naar het secretariaat van KenniZ. Wij nemen dan graag contact met je op. Wil jij ook als startende zorgondernemer aan de slag in dit lerend netwerk? Op woensdag 6 november '19 is de volgende bijeenkomst. Het thema dit keer: Huisvesting & Zichtbaarheid voor de startende zorgondernemer. Schrijf je hier direct in

ipad

Wil jij meer kennis voor jouw zorgonderneming?

Bekijk nog meer voordeel van KenniZ met het Premium Lidmaatschap en sluit je aan.

MEER INFORMATIE EN AANSLUITEN

De KenniZ coöperatie

logo kleemans

logo careportal

logo eldercare

logo westerveld en vossers

Schermafbeelding 2018 06 07 om 13.45.20 copy