Terug naar overzicht

U heeft een droom, uw eigen visie op zorg

 

U wilt het graag anders doen in de zorg

 

U gelooft in tijd en aandacht voor uw cliënt 

 

Hoe dit te vertalen naar een concreet plan voor uw eigen zorgonderneming?

 

KenniZ Start-up biedt de startende zorgondernemer in Nederland het lerend netwerk. Door met elkaar in gesprek te gaan, ideeën uit te wisselen en te sparren met experts, krijgt u de handvatten om uw droom/visie te vertalen naar uw eigen zorgonderneming. U wordt het gehele traject ondersteund en op weg geholpen bij alle stappen binnen het ondernemen van de kleinschalige zorg. Bij het realiseren van uw kleinschalige woonvorm is het belangrijk dat er voldoende financiering beschikbaar is. Er kunnen pas definitieve keuzes worden gemaakt over de omvang en vormgeving van de woonvorm, wanneer het duidelijk is of de plannen haalbaar en betaalbaar zijn. Van een geschikte locatie, tot een sluitende zorgexploitatie en het operationeel krijgen van uw locatie, deze thema’s staan centraal bij de KenniZ Start-up sessies. Vanuit het KenniZ lidmaatschap wordt vier keer per jaar deze sessie georganiseerd voor de startende zorgondernemer. 

Op donderdag 27 juni heeft de tweede Start Up bijeenkomst plaatsgevonden. Dit keer stond het thema 'Financiën voor de startende zorgondernemer' centraal. We waren te gast bij Villa Hoefstaete in Bosch en Duin, één van de zeven locaties van Zorggroep De Laren. 

Zorggroep de Laren

Een selectie van thema’s die aanbod zijn gekomen tijdens deze tweede Start-Up bijeenkomst: 

Start up bijeenkomst 2

  • Aan welke eisen dient u als startende zorgondernemer te voldoen? Wel of niet een WTZI-erkenning?
  • Welke financeringstromen zijn er (van ZIN tot PGb) en met welke financeringsvorm kunt u het beste beginnen bij de start? De voor-en nadelen op een rij! 
  • Hoe kom ik aan mijn startkapitaal? Hoeveel heb ik nodig en welke creatieve ideeen zijn er om aan dit kapitaal te komen? Van banken tot crowdfunding. 
  • Hoe zorgt u voor een sluitende zorgexploitatie? Waar dient deze aan te voldoen?
  • Welke elementen zitten in een servicepakket? En welke keuzes kunt u hierin maken?
  • Wat is de sleutel van zorggelden (indicaties) naar een passend rooster dat voldoet aan de norm & wensen van uw bewoners? 
  • Scheiden van wonen en zorg, hoe ziet dit eruit? Waar dient u contractueel rekening mee te houden?

Onze expert Roland Stokman (van WesterveldenVossers) nam ons mee in bovenstaande vragen en gaf toelichting op het recent artikel verschenen door Pointer - Follow the Money - Miljoenen aan winst bij 97 zorgbedrijven (en dat wordt zelden gecontroleerd) (klik hier voor het artikel). Daarna zijn door de startende zorgondernemers diverse vragen aangeleverd, die wij met elkaar hebben doorgelopen. 

Roland aan het werk copy copy

Na de pauze heeft locatie manager Henriette Timmermans alles verteld over haar huis Villa Hoefstaete in Bosch en Duin en hebben wij een rondleiding gehad door het huis. We hadden zelfs de eer om twee bewoners te ontmoeten en het prachtige appartement te bewonderen. Wat een gastvrijheid, dank! 

Schermafbeelding 2019 07 02 om 20.29.18

 

Wilt u graag de presentatie en documentatie van deze start-Up, mail uw gegevens naar het secretariaat van KenniZ. Wij nemen dan graag contact met u op. 

KenniZ organiseert 4 start up bijeenkomsten per jaar: bekijk de actuele agenda en schrijf u nu in voor de volgende bijeenkomst: www.kenniz.nl

ipad

Wil jij meer kennis voor jouw zorgonderneming?

Bekijk nog meer voordeel van KenniZ met het Premium Lidmaatschap en sluit je aan.

MEER INFORMATIE EN AANSLUITEN

De KenniZ coöperatie

logo kleemans

logo careportal

logo eldercare

logo westerveld en vossers

Schermafbeelding 2018 06 07 om 13.45.20 copy