Terug naar overzicht
Webinar: Leren en verbeteren van incidenten en calamiteiten

Op dinsdag 30 augustus om 10.00 uur organiseert KenniZ in samenwerking met Kleemans een webinar rondom het thema 'incidenten en calamiteiten'.

Als zorgaanbieder streeft u naar het leveren van veilige zorg. Dit begint bij het creëren van een veilige omgeving en door het melden van (bijna-)incidenten en calamiteiten. Wanneer deze meldingen zorgvuldig worden geanalyseerd, kan de oorzaak van het incident of de calamiteit, worden achterhaald. De aanpak van de analyse is mede afhankelijk van de ernst van het letsel van de cliënt en de samenhang van de kwaliteit van de verleende zorg.

Door verbetermaatregelen op te stellen, die aansluiten op de gevonden oorzaken, wordt niet alleen eenzelfde incident of calamiteit, maar ook gerelateerde (bijna-)incidenten in de toekomst voorkomen. Wanneer de getroffen maatregelen na verloop van tijd worden geëvalueerd, ontstaat een PDCA-cyclus. Hierdoor is het mogelijk om, samen met de betrokkenen, te leren en verbeteren en zo bewust aan veilige zorgverlening te werken. 

Om u goed te informeren over het belang van leren van incidenten en calamiteiten, het inzetten van verbeteringen en hoe u dit binnen uw organisatie kunt vormgeven, organiseren we een digitale kennisbijeenkomst. In de bijeenkomst is er gelegenheid voor interactie en kunt u uw vragen stellen.

Om u goed te informeren, organiseren wij in samenwerking met Kleemans een Webinar. Tijdens deze bijeenkomst is er gelegenheid tot het stellen van vragen. 

Aanmelden

Ben je zorgpartner van KenniZ? Dan is dit Webinar gratis voor twee personen. Wil je met meer collega's komen, dat kan! De kosten daarvan zijn 37,50 euro ex btw per persoon.

Ben je (nog) geen zorgpartner van KenniZ? Dan zijn de kosten €75,00 euro (ex. btw) per persoon.

Annuleringsbeleid

Kan je toch niet aanwezig zijn? Dan graag 48 uur van tevoren afmelden bij het secretariaat van KenniZ. Bij no-show brengen wij €75,00 per aanmelding in rekening voor niet-leden en 37,50 euro voor KenniZ leden ivm reeds gemaakte eventkosten & organisatie.

Invalid Input
Vul uw organisatie in
Vul een contactpersoon in
Vul een contactpersoon in
Vul een contactpersoon in
Vul een contactpersoon in
Vul een telefoonnummer in
Vul een geldig e-mailadres in
Invalid Input
Invalid Input

ipad

Wil jij meer kennis voor jouw zorgonderneming?

Download de KenniZ app en ontvang elke dag het nieuws van de kleinschalige zorg. Ontdek het voordeel en sluit aan als zorgpartner van KenniZ.

MEER INFORMATIE EN AANSLUITEN

De business partners van KenniZ

Vegro logo 2021

LOGOSOVIB 1

Schermafbeelding 2020 04 23 om 15.55.22

Schermafbeelding 2020 04 23 om 15.59.33 copy


Schermafbeelding 2020 04 23 om 15.58.54

Portalise logo blauw staand met icoon en payoff

Rabobank