Terug naar overzicht

Heeft u de verplichte Risico-inventarisatie en evaluatie al op orde? KenniZ biedt in samenwerking met Kleemans speciaal voor de kleinschalige zorg een ZorgRI&E in één dag aan, zodat u deze direct op orde heeft*

 

Waarom een ZorgRI&E?

Zo efficiënt en veilig mogelijk werken willen we allemaal. Echter blijkt dit in de praktijk niet altijd het geval te zijn. Er vallen jaarlijks nog te veel medewerkers uit door bijvoorbeeld een slechte werkhouding, hoge werkdruk of een bedrijfsongeval met langdurig verzuim tot gevolg. Deze gevolgen zijn niet alleen groot vanwege de kosten van verzuim en mogelijke reparaties, maar ook voor de continuïteit en de reputatie van uw bedrijf.

Om dit te voorkomen is er een risico-inventarisatie en evaluatie in het leven geroepen en deze is sinds 1 januari 1994 verplicht voor alle werkgevers. Voor het niet hebben van een risico-inventarisatie, evaluatie en bijbehorend plan van aanpak legt de inspectie SZW veelal een hoge boete op. Daarnaast is actualisatie van de risico-inventarisatie tevens verplicht volgens de arbeidsomstandighedenwet (art 5, lid 4).

Bij actualisatie van de ZorgRI&E moet u denken aan bijvoorbeeld een grote verbouwing, uitbreiding van uw dienstenpakket of nieuwe taken voor uw medewerkers. Het opstellen van een ZorgRI&E vereist daarom aandacht en Kleemans organisatieadvies kan u hierin ondersteunen.

*ZorgR&IE in 1 dag (Speciaal voor de kleinschalige zorg met 1 tot 2 locaties)

Tijdens de ZorgRI&E in 1 dag workshop komen diverse zorgorganisaties samen en gedurende deze workshop vult men onder begeleiding van een docent van Kleemans de ZorgRI&E in. Aan het einde van de dag gaat men naar huis met een volledig ingevulde risico-inventarisatie en evaluatie. Een groot voordeel van de RI&E in 1 dag workshop is de saamhorigheid tussen de organisaties omdat men veelal met dezelfde risico’s op de werkvloer te maken heeft. Men kan dus ook veel leren van elkaar gedurende deze dag.

Indeling van de dag 

De dag begint om 09:00 uur. U wordt ontvangen door een docent die u gedurende de dag begeleid gedurende het invullen van de ZorgRI&E. Aan het einde van de dag (17:00 uur) gaat u naar huis met een geldige ZorgRI&E en kunt u aan de slag met de actiepunten die daar uit voort gekomen zijn. Speciaal voor de KenniZ leden zijn de kosten van deze workshop € 525,00 excl. btw (normaliter 575,00 euro excl. btw) voor een organisatie onder de 25 medewerkers. 

Het kan ook voorkomen dat uw zorginstelling meerdere locaties heeft en dat deze locaties apart beoordeeld dienen te worden. De ZorgRI&E tool kan zó worden ingericht dat meerdere locaties in één systeem staan, wel zo overzichtelijk natuurlijk. Als u meerdere locaties heeft kunt u wegens eventueel tijdgebrek omtrent het invullen van de vragenlijst een extra deelnemer binnen uw organisatie meenemen naar de workshop. Deze kosten bedragen € 300,- per extra deelnemer en hiermee kunt u alsnog de uitgebreide ZorgRI&E binnen één dag afronden.

U kunt er ook voor kiezen om de ZorgRI&E op een later tijdstip zelf in te vullen. Als u hiervoor kiest heeft de digitale tool een doorlooptijd van 3 maanden. In deze 3 maanden dient u de ZorgRI&E in te vullen.

Mocht u ervoor kiezen om de ZorgRI&E op een later tijdstip aan te vullen en u heeft hier begeleiding in nodig, dan kan een adviseur van Kleemans organisatieadvies u hierin ondersteunen. De adviseur van Kleemans instrueert de gebruiker gedurende een dagdeel op locatie van uw zorginstelling en zorgt er samen met u voor dat uw eigen RI&E verder opgevolgd kan worden. De kosten voor instructie omtrent het invullen van de RI&E bedragen €600,-. In deze kosten zijn uiteraard het gebruik van de digitale tool en de instructie van een adviseur van Kleemans inbegrepen.

Toetsing van de RI&E

Als u méér dan 25 medewerkers in uw personeelsbestand heeft, dan dient de ZorgRI&E getoetst te worden. Dit dient gedaan te worden door een ARBO kerndeskundige op locatie van uw zorginstelling om de betrouwbaarheid van de uitgevoerde ZorgRI&E te garanderen. De kosten voor deze toetsing bedragen €600,-. Na de toetsing ontvangt u een toetsingsrapport en hiermee kunt u aantonen dat u voldoet aan wet- en regelgeving omtrent het in kaart brengen en evalueren van de risico’s binnen uw zorgorganisatie.

Agenda & programma

09.00-09.30 uur: Inloop met koffie en thee

09.00-17.00 uur: Onder begeleiding direct aan de slag met de ZorgRI&E voor uw zorgorganisatie (inclusief tool, instructies & begeleiding op maat)

17.00 uur: Afsluiting van de dag 

Datum & locatie 

Datum: Woensdag 17 april 2019 van 09:00-17:00 uur (inclusief lunch)

Locatie: Bolbergseweg 12a, 4854 NG Bavel 

Aan deze workshop zijjn kosten verbonden, u ontvangt een ledenkorting als u Premium lid bent van KenniZ. 

Deze workshop gaat door bij minimaal 4 deelnemende zorgorganisaties en zal maximaal 8 zorgorganisaties begeleiden tijdens een workshop. Zo bent u verzekerd van een optimale begeleiding gedurende de dag voor uw eigen ZorgRI&E. 

Indien u zich heeft aangemeld maar toch niet aanwezig kunt zijn, graag tijdig (24 uur van tevoren) afmelden bij het secretariaat van KenniZ (secretariaat@kenniz.nl). Anders worden er annuleringskosten in rekening gebracht.

Vragen?

Mocht u nog vragen hebben naar aanleiding van dit onderwerp, dan kunt u altijd contact opnemen met Stefan de Bijl adviseur van Kleemans organisatieadvies telefoonnummer: 06-29586725 of stuur een maitje naar: stefan.debijl@kleemans.nl

Direct aanmelden 
Invalid Input
Vul uw organisatie in
Vul een contactpersoon in
Vul een telefoonnummer in
Vul een geldig e-mailadres in
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Vul de code in om uw formulier in te dienen
Invalid Input

 

ipad

Wil jij meer kennis voor jouw zorgonderneming?

Bekijk nog meer voordeel van KenniZ met het Premium Lidmaatschap en sluit je aan.

MEER INFORMATIE EN AANSLUITEN

De KenniZ coöperatie

logo kleemans

logo careportal

logo eldercare

logo westerveld en vossers

Schermafbeelding 2018 06 07 om 13.45.20 copy