Terug naar overzicht
Digitale Workshop WZD mei: 'Vrijheid & Veiligheid' voor de kleinschalige zorg

De nieuwe Wet Zorg en Dwang (Wzd) is sinds het begin van 2020 van kracht. Door deze wet wordt er om een andere werkwijze gevraagd in jouw dagelijkse praktijk als zorgprofessional. Zorgprofessionals moeten creatiever denken in hun werk onder de Wzd. Dat komt omdat wat eerst werkte voor een cliënt, nu misschien niet meer mag. Het zal daarom nog wel even zoeken zijn naar nieuwe manieren om cliënten te helpen die wel mogen onder de Wet zorg en dwang. En dat verschilt per cliënt, want iedereen is anders! 

Gelukkig zijn er meerdere wegen naar Rome. En zo ook binnen de Wzd. Er bestaan veel verschillende manieren om de zorg goed te blijven regelen. Om het voor jou zo makkelijk mogelijk te maken om je weg te vinden binnen de Wzd organiseren wij een workshop met het thema: Vrijheid & Veiligheid'.  

Peter Hoekstra, onze expert, geeft de handvatten voor een optimale implementatie. Tevens ontvang je een concept versie beleid 'Vrijheid en Veiligheid' voor de kleinschalige woonzorghuizen, deze kun je zelf aanvullen vanuit jouw visie en missie. De ervaringen van de andere deelnemers geven je ook nieuwe inzichten.

Peter Hoekstra

Programma 

12:50 - 13.00 Inloggen

13:00 - 13.10 Opening door Nicole Schonherr, Manager Communicatie & Events

13:10 - 15.00 Toelichting door KenniZ expert Peter Hoekstra ('Veroorzaker' bij desamentafel

Deze workshop wordt via Teams Microsoft gegeven.

Instructies VIDEO CONFERENCE

Datum & Kosten

Datum: donderdag 6 mei 2021

Aan deze workshop zijn kosten verbonden. Als KenniZ zorgpartner betaal je per persoon 49,00 euro (excl. btw). 

Zonder zorgpartnerschap van KenniZ, betreffen de kosten 99,00 euro (excl. btw) per persoon. 

* De workshop gaat door bij minimaal 6 deelnemers. 

Annuleringsbeleid

Kan je toch niet aanwezig zijn, dan graag 48 uur van tevoren afmelden. Bij no-show brengen wij de kosten per aanmelding in rekening voor reeds gemaakte eventkosten.

Invalid Input
Vul een contactpersoon in
Vul uw organisatie in
Vul een geldig e-mailadres in
Vul een telefoonnummer in
Invalid Input

Ondersteuning voor de zorgondernemer: 

Handreikingen of tools in ontwikkeling

  • Handreiking/profiel zorgverantwoordelijke (oplevering in november 2020);
  • Keuzehulp: ondersteunt zorgorganisatie bij de afweging om de Wzd al dan niet uit te voeren (oplevering in november 2020).

Naslag

  • Algemene informatie. Algemene informatie over de Wet zorg en dwang, de Wet verplichte ggz en Wet forenische zorg vindt je op de website Dwang in de zorg (https://www.dwangindezorg.nl/)
  • Roadmap. Het ministerie van VWS publiceerde een roadmapom het veld te ondersteunen bij de implementatie van de Wet Zorg en Dwang.
  • Toezichtsvisie Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd. De minister stelt dat de IGJ het overgangsjaar gebruikt om ‘lerend toezicht’ te houden en de inspectie heeft bevestigd de Wzd alleen te handhaven als de veiligheid of kwaliteit van zorg in gevaar komt (Roadmap, F). Zie ook de toezichtvisie van de IGJ op de Wet zorg en dwang.
  • Zorg voor beter.Het kennisplein Zorg voor beter van Vilans, biedt een thema over vrijheidsbeperking. Het kennisplein is gericht op professionals in de verpleging, verzorging, zorg thuis en eerstelijn. 
  • Handreiking/ profiel voor de Wzf-functionaris
ipad

Wil jij meer kennis voor jouw zorgonderneming?

Download de KenniZ app en ontvang elke dag het nieuws van de kleinschalige zorg. Ontdek het voordeel en sluit aan als zorgpartner van KenniZ.

MEER INFORMATIE EN AANSLUITEN

De partners van KenniZ

Schermafbeelding 2020 04 23 om 16.46.54

Schermafbeelding 2020 04 23 om 15.50.56

 

 

LOGOSOVIB 1

Schermafbeelding 2020 04 23 om 15.55.22

Schermafbeelding 2020 04 23 om 16.16.51

 

Schermafbeelding 2020 04 23 om 16.49.20

Schermafbeelding 2020 04 23 om 15.59.33 copy

Schermafbeelding 2020 04 23 om 15.58.54

Logo hd architecten