Terug naar overzicht
Workshop: Zingeving & Kwaliteit- Verrijking van het Welzijnsaanbod

Zorgorganisaties hebben de thema’s Zingeving & Kwaliteit hoog op de agenda staan. Maar wat betekent dit binnen de dagelijkse werkzaamheden? Kortom, hoe breng je dit als zorgprofessional in de praktijk? In dit dagdeel worden er op de niveaus van de organisatie, cliënt en zorgprofessional gekeken wat zingeving en kwaliteit binnen het Welzijnsaanbod precies inhoudt. Er worden verschillende praktische tips gegeven hoe het welzijnsaanbod kan worden verrijkt, persoonlijke leerdoelen worden aangescherpt en sociale kaart van de organisatie(s) wordt helder gemaakt. 

Ilse Nieuwland van Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan (OGJG) en 1330 en tevens samenwerkingspartner van KenniZ, is deskundige op dit gebied en gaat met jou aan de slag! OGJG organiseert sinds 2014 uiteenlopende activiteiten en projecten voor senioren, waarbij in alle activiteiten een leven lang leren centraal staat. OGJG organiseert interactieve colleges voor senioren, gegeven door studenten. 1330 biedt voor jong en oud gesprekken met inhoud waarbij er ruimte is voor het delen van persoonlijke verhalen én wetenschappelijke bevindingen en feiten.

Ilse Nieuwland

De deelnemer kan na de training:

  • Op drie niveaus (organisatie, cliënt en zorgprofessional) antwoorden een kwalitatief welzijnsaanbod en zingeving concreet inhouden. 

  • Benoemen welke rol hij/zij kan vervullen in het nastreven van kwalitatieve zorg/ kwalitatief welzijnsaanbod

Programma

12.30 - 13.00 uur: Inloop met lunch

13.00 - 13.30 uur: Introductie en inventarisatie leerdoelen

13.30 - 14.00 uur: Definitiebepaling: zingeving & kwaliteit in de zorg

14.00 - 15.30 uur : Interactieve rondetafelgesprekken 

  1. Organisatie: Wat betekent kwalitatieve zorg en zingeving op het niveau van de organisatie? Wat is de sociale kaart van de organisatie? Wie zijn er betrokken? Wat zijn de belangen en verantwoordelijkheden?

  2. Cliënt: Wat betekent kwalitatieve zorg en zingeving op het niveau van de cliënt? Wat zorgt voor afname van kwaliteit in gespreksvoering met een cliënt? Wat zijn lastige situaties binnen gespreksvoering met een cliënt? Spelen generatieverschillen een rol binnen het perspectief op kwaliteit in de zorg?

  3. Zorgprofessional: Wat betekent kwalitatieve zorg en zingeving op het niveau van jou als zorgprofessional? Welke barrières ervaar jij als zorgprofessional? Wat zijn je sterke kanten en welke werkpunten heb je? Wat zijn taboe onderwerpen voor jou? 

15.30 - 16.00 uur: Welke conclusies kunnen hieruit worden getrokken? Zijn er tegenstrijdige belangen? Welke rol kan jij als zorgprofessional vervullen? Wat is het plan van aanpak?

16.00 - 16.30 uur: Afsluiting

Datum & Locatie

Datum:  donderdag 27 januari 2022 van 12.30-16.30 uur 

Locatie: ElderCare, Chroomstraat 26, 2718 RR in Zoetermeer. De workshop vindt plaats op de eerste verdieping, deze is bereikbaar via trap en lift.

Kosten

Aan deze workshop zijn kosten verbonden. Als KenniZ zorgpartner betaal je 125,00 euro excl. btw per persoon.

Zonder zorgpartnerschap van KenniZ, betreffen de kosten 175,00 euro (excl. btw) per persoon. 

* * Let op: De workshop gaat door bij minimaal 6 deelnemers. 

Annuleringsbeleid

Kan je toch niet aanwezig zijn, dan graag 48 uur van tevoren afmelden. Bij no-show brengen wij de kosten per aanmelding in rekening voor reeds gemaakte eventkosten.

Aanmelden

Invalid Input
Vul een contactpersoon in
Vul uw organisatie in
Vul een geldig e-mailadres in
Vul een telefoonnummer in
Invalid Input

ipad

Wil jij meer kennis voor jouw zorgonderneming?

Download de KenniZ app en ontvang elke dag het nieuws van de kleinschalige zorg. Ontdek het voordeel en sluit aan als zorgpartner van KenniZ.

MEER INFORMATIE EN AANSLUITEN

De partners van KenniZ

Schermafbeelding 2020 04 23 om 16.46.54

Vegro logo 2021

 

LOGOSOVIB 1

Schermafbeelding 2020 04 23 om 15.55.22

Schermafbeelding 2020 04 23 om 15.59.33 copy

Schermafbeelding 2020 04 23 om 15.58.54

Logo hd architecten 

 Portalise logo blauw staand met icoon en payoff

Rabobank copy