Leren ontstaat in een open en lerende werkomgeving. Motivatie, persoonlijke groei en jezelf ontwikkelen zijn daarin de sleutels. Niet altijd alleen, maar ook juist samen!

Daarom is het essentieel om na de ontwikkeling van het opleidingsbeleid – en plan, te starten met een ‘feest-moment’! Je hebt namelijk besloten om flink te investeren in jouw (zorg)team, in jouw mensen die jouw organisatie laten groeien en jouw visie laten uitstralen.

We starten met een centrale kick-off met iedereen

Elke medeweker, zorg of niet zorg, is onderdeel van de organisatie en verdiend scholing, groei en werkgeluk. Door een centrale kick-off, nemen we iedereen mee in de scholingsvisie, halen we ervaringen en behoeftes op en maken we samen één programma. Men wordt onderdeel, stelt zich open en wilt leren! Dat gaat dan vanzelf. Een kick-off organiseren we samen, groot of klein, dat maakt niet uit!

Om de maand begint met een ‘Beleving Box’

Op de eerste dag van de maand arriveert een KenniZ Academy Box, waarin het thema van de maand centraal staat. In deze box zit:

 • Introductie van het maand thema:
  • Waarom dit thema?
  • Wat is het doel van de maand?
  • Wat gaan we leren deze maand?
  • Wat gaan we met elkaar bereiken?
  • Wat verwachten we van jou als deelnemer?
 • Checklists/ beleid van het huis/ voorbeeld
 • Ludieke oefening /prijsvraag van de maand
 • Awareness Poster: Wist je dit?
 • Producten of gebruiksvoorwerpen ter introductie van de maand

Op deze wijze is elke leerlijn elke maand weer een ‘feestje’, wat zal erin zitten? Wat gaan we leren deze maand? De box wordt samengesteld in samenwerking met onze experts en tevens met jou. Zodat we altijd aansluiten op jouw scholingsbehoeftes en leeropties!

Leren is een continu proces – door alle lagen van de organisatie

We leren elke dag nieuwe dingen en dit zal nooit stoppen. Daarom geloven wij erin dat door tijdig samen te evalueren, ervaringen na elke leerlijn op te halen en de ‘lessons learned’ mee te nemen in de volgende leerlijn. We ten alle tijden ervoor kunnen zorgen dat de kwaliteit gewaarborgd blijft, maar ook dat (zorg)medewerkers geboeid en gemotiveerd blijven. Ze zien niet alleen zichzelf groeien, maar ook het management groeien, kortom de hele organisatie blijft in beweging.

ipad

Wil jij meer kennis voor jouw zorgonderneming?

Download de KenniZ app en ontvang elke dag het nieuws van de kleinschalige zorg. Ontdek het voordeel en sluit aan als zorgpartner van KenniZ.

MEER INFORMATIE EN AANSLUITEN

De partners van KenniZ

Schermafbeelding 2020 04 23 om 16.46.54

Vegro logo 2021

 

LOGOSOVIB 1

Schermafbeelding 2020 04 23 om 15.55.22

Schermafbeelding 2020 04 23 om 15.59.33 copy

Schermafbeelding 2020 04 23 om 15.58.54

Logo hd architecten 

 Portalise logo blauw staand met icoon en payoff