KenniZ staat voor de optimale borging van hygiëne en infectiepreventie binnen uw zorgorganisatie. Wij realiseren dit samen met onze expert Monique Wooning. Zij kan het volgende voor u betekenen: 

 • Uitvoeren van een nulmeting, deze kan gebruikt worden als uitgangspunt voor een goed werkend Infectiepreventiebeleid.
 • Beoordeling van door de opdrachtgever zelf opgestelde infectiepreventie protocollen.
 • Opstellen/ aanpassen van Infectiepreventie protocollen.
 • Begeleiding bij implementatie en verdere praktische uitvoering van de infectiepreventie protocollen.
 • Aanvullende ondersteuning door Infectiepreventie trainingen in company.
 • Afnemen en uitvoeren van audits waarbij de uitvoering van de protocollen wordt beoordeeld. 
 • Outbreakmanagement.
 • Begeleiden of opzetten van een Infectie preventie commissie.
 • Beoordelen van het schoonmaakwerkplan.
 • Het opleiden en begeleiden van Hygiëne Contact Personen.
 • Begeleiden van een ZKN-certificering voor de Zelfstandige Klinieken op het gebied van infectiepreventie.

Onze expert Monique Wooning 

Mijn naam is Monique Wooning en naast mijn HBO opleiding als medisch microbiologisch analist heb ik de opleiding tot Deskundige Infectiepreventie afgerond. Naast mijn werk als deskundige infectiepreventie in een ziekenhuis ben ik ook werkzaam voor een grote netwerkorganisatie die verschillende woonvormen en diensten realiseert voor kwetsbare ouderen en chronisch zieken.Schermafbeelding 2019 05 29 om 15.21.38

Het is mijn ambitie om te helpen bij het vormgeven van het infectiepreventie beleid in zorg organisaties. Ik geloof dat, wanneer infectiepreventie slim wordt toegepast in de dagelijkse zorg, dit garant staat voor veilige zorg die gegeven wordt met aandacht. Dat is fijn voor iedereen. Veilig voor de cliënt en prettig voor de medewerker. Ik vind het fijn om daar een bijdrage in te mogen leveren.

Enthousiast, gedreven, verbinder zijn woorden die mij typeren. Het liefst houd ik mij bezig met het coachen en trainen van zorgprofessionals in het uitvoeren van de infectiepreventiemaatregelen. Eén op één of in groepen. Om mijn kennis op peil te houden volg ik zelf regelmatig een cursus of symposium. Daarbij kom ik veel verschillende leuke werkvormen en praktijktools tegen. Deze vertaal ik naar de onderwerpen waarover ik vragen krijg zodat de zorgprofessional daar in zijn of haar eigen organisatie zelf mee aan de slag kan. Het voordeel is dat de verschillende onderwerpen ècht deel worden van de dagelijkse praktijk èn van het team. Vervolgens kan ik ook helpen om de maatregelen in een kwaliteitscyclus te plaatsen zodat deze ook in de toekomst goed uitgevoerd zullen worden en aantoonbaar gemaakt kunnen worden in rapportages.

De zorg is continu in ontwikkeling waardoor regelmatig nieuwe situaties of vraagstukken op ons pad komen. Ook op het gebied van infectiepreventie. Die uitdaging ga ik graag met u aan. Ik zie ernaar uit om met u na te denken over de infectiepreventie vraagstukken in uw organisatie en hoop u snel te spreken of te ontmoeten.

Hartelijke groeten, Monique Wooning van www.VoorKomendeZorg.nl

Monique Wooning werkt samen met ElderCare. De partner van KenniZ dat zich volledig richt op het aanbieden van kwalitatief hoogstaande producten voor incontinentie, wondzorg, diabetes, hygiëne en meer, mét de persoonlijke zorg en contact die u uw eigen ouders zou toewensen. U beschikt altijd over een vaste contactpersoon. Deze is goed bekend met uw locatie, medewerkers en werkomstandigheden. Bij calamiteiten bent u daardoor altijd verzekerd van een goed advies en begeleiding.

Wilt u graag informatie ontvangen of nader in gesprek komen met Monique. Laat hier uw gegevens achter en wij bellen u zo snel mogelijk: 

Vul een naam in
Vul een telefoonnummer in
Vul een geldig e-mailadres in
Vul een bericht in
Invalid Input

ipad

Wil jij meer kennis voor jouw zorgonderneming?

Bekijk nog meer voordeel van KenniZ met het Premium Lidmaatschap en sluit je aan.

MEER INFORMATIE EN AANSLUITEN

De KenniZ coöperatie

logo kleemans

logo careportal

logo eldercare

logo westerveld en vossers

Schermafbeelding 2018 06 07 om 13.45.20 copy