Het KenniZ platform is opgericht om samen met u onze zorg kennis te delen!

KenniZ is opgericht vanuit de gedachten dat de huidige zorgondernemers alle hulp en ondersteuning kunnen gebruiken om hun droom en passie: ‘een unieke woon/zorgomgeving te bieden aan hulpbehoevenden’, optimaal te realiseren. Zowel bij de start als een gevestigde zorgonderneming komen er een hoop vragen op u af: Moet u een WTZI aanvragen? Op welke wijze kunt u slim de financieringsvormen gebruiken (PGB, VPT, Zvw)? Maar ook het toepassen van het kwaliteitskader vraagt veel kennis en kunde van u. Wanneer bent u een Lerend Netwerk? Hoe komt u aan een specialist ouderengeneeskundige voor mijn MDO? Hoe geeft u het kwaliteitsverslag vorm? Wanneer wilt u starten met een kwaliteitskeurmerk (HKZ, ISO, Prezo)? Hoe gaat u in onderhandeling met het zorgkantoor? 

Vragen die dagelijks veel tijd in beslag nemen, terwijl u zich liever bezighoudt met uw bewoners en diens familie. Tevens worstelt u niet alleen met deze vragen, ook uw collega zorgondernemer heeft deze vragen. Wij zoeken de verbinding en brengen u in contact met uw collega zorgondernemer. Als zorgondernemer komen er jaarlijks veel wet- en beleidsaanpassingen op u af. En dan is het fijn dat u kunt terugvallen op het kennisplatform die uw taal spreekt. U wilt graag snel schakelen en zoekt naar 'op maat' oplossingen voor uw administratie, kwaliteitsvragen en zorginhoudelijke (vaak verplichte) implementaties. U wilt kwalitatief sterke oplossingen en systemen, zonder daar direct de hoofdprijs voor te betalen. Ziet u zichzelf terug in deze beschrijving? Dan biedt het Premium Lidmaatschap van KenniZ u een uitkomst.

KenniZ biedt u een kennisplatform online en telefonische KenniZ zorg & kwaliteit helpdesk, die u dagelijks ondersteuning biedt bij al uw zorginhoudelijke, financiële, kwaliteit en wet-beleidsmatige vragen. Wij zijn dagelijks te bereiken, wij geven u kort & krachtig advies en bij inhoudelijke diepere vragen komt u in contact met onze deskundigen. U kunt altijd vertrouwen op kwalitatieve hoogwaardige diensten en producten, die speciaal zijn ontwikkeld om uw zorgorganisatie verder te helpen.

KenniZ ondersteunt u te voldoen aan actuele wet- en regelgeving en biedt bovendien (implementatie)ondersteuning en collectieve scholingen via de KenniZ Academy. Op deze wijze kunt u op een slimme wijze kosten ten aanzien van training en scholingen besparen en weet u zeker dat uw medewerkers getraind worden door partijen die bekend zijn in de zorg. 

KenniZ is primair een kennisplatform en geen branchevereniging. Het streven is in samenwerking met de brancheverenigingen een kennispartner te zijn. Tevens bent u als Premium Lidmaatschap direct lid van een kennisorganisatie. 

U heeft tevens direct beschikking over een kwaliteitshandboek via KennizNet©. Zo heeft u direct beschikking over allen beleidsdocumenten, procedures en werkinstructies die nodig zijn om te werken conform HKZ, ISO of PREZO en de meest actuele normen voor verantwoorde zorg.

KenniZ is deskundig op gebied van:

 • Kwaliteit(managementsysteem) en borgen door 'leren en verbeteren'
 • Veiligheid (zorginhoudelijk, brandveiligheid, voedselveiligheid, medicatieveiligheid, drinkwaterveiligheid, decubituspreventie) 
 • Financiële vraagstukken (belastingen, jaarrekeningen, declaraties)
 • Hygiëne & Infectiepreventie - Infectie Preventie Commissie (IPC)
 • Inzet van flexibel en kwalitatief hoogwaardig zorgpersoneel en medische team
 • Omgang met dementie en somatische hulpvragen 
 • Complexe & persoonsgerichte zorg
 • Voorbehouden en risicovolle handelingen
 • Vrijheidsbeperkende maatregelen 
 • Zorgleefplansystematiek
 • Lerend Netwerk
 • Personeelssamenstelling & planning 
 • Procesmanagement
 • Dynamisch leiderschap die zorgverleners in hun kracht zet 
 • Facilitaire ondersteuning & begeleiding (HACCP - Schoonmaak - Legionella - BHV - Hospitality)
 • Clienttevredenheid/ Medewerkerstevredenheid onderzoeken 
 • Onafhankelijke klachtencommissie
ipad

Wil jij meer kennis voor jouw zorgonderneming?

Bekijk nog meer voordeel van KenniZ met het Premium Lidmaatschap en sluit je aan.

MEER INFORMATIE EN AANSLUITEN

De KenniZ coöperatie

logo kleemans

logo careportal

logo eldercare

logo westerveld en vossers

Schermafbeelding 2018 06 07 om 13.45.20 copy