KenniZ delen in de zorg. Dit is de missie die kleinschalige zorgorganisaties en Tesmo-Brafon met elkaar versterkt.

De samenwerking tussen KenniZ en Tesmo tot stand gekomen doordat veel leden, kleinschalige woonzorginitiatieven, vragen hadden over bedrijfshulpverlening en brandveiligheid specifiek voor binnen de zorg. Velen zijn zich bewust van het belang van jaarlijkse BHV-training en de 24-uur aanwezigheid van (zorg)medewerkers als BHV-er, maar de oefeningen waren niet gespitst op de dagelijkse situatie binnen de kleinschalige zorg. Daarin vraagt de doelgroep, vaak kwetsbare ouderen met geheugenproblemen of somatische aandoeningen, om meer creativiteit en toepassingen van de BHV-trainingen. Daarom was KenniZ op zoek naar een kundige partij die aangepaste trainingen verzorgt en daarbij ook de kennis wil delen over bedrijfshulpverlening en brandveiligheid voor de zorg. KenniZ ervaart al sinds 2019 Tesmo als een betrouwbare en kwalitatief hoogstaande partner, die altijd meedenkt met onze leden, de kleinschalige woonzorg initiatieven in Nederland.  

Tesmo is samen met Brafon voor KenniZ de expert op het gebied van BHV-opleidingen en brandveiligheid en is er om de zorgondernemers te helpen bij alle dagelijkse vragen. Tesmo voorziet de leden van kwalitatief hoogwaardig advies, zodat ze direct weer verder kunnen. Op deze manier kan de zorgorganisatie continu leren en verbeteren. Binnen KenniZ en de KenniZ Academy is Tesmo actief op twee niveaus:

  1. Lerend Netwerk integrale veiligheid

Tesmo organiseert voor de leden van KenniZ een Lerend Netwerk waarin we gezamenlijk invulling geven aan het BHV-beleidsplan en waarin we de probleemstelling op het gebied van brandveiligheid onder de loep nemen. Centraal hierbij staat het delen van kennis en het ondersteunen van het (primaire) proces met best of class diensten voor (kleinschalige) zorgorganisaties. 

  1. Van BHV-training tot BHV-beleid binnen de KenniZ Academy

Tesmo biedt voor alle leden de BHV-trainingen aan, middels een specifieke leerlijn ontwikkeld voor de zorg. Dit bestaat naast de basistraining uit de herhalingen en ook de ontruimingsoefeningen. Om een juiste training aan te kunnen bieden heeft KenniZ-Academy het van belang omarmt om vanuit de organisatie een BHV-beleidsplan op te stellen en vanuit de strategische uitgangspunten te beoordelen welke trainingsvormen aangeboden moeten worden. Doordat hier ook een logische volgorde wordt aangehouden, bouwen de trainingen zich op zodat de medewerkers elk jaar naar een hoger niveau worden gebracht. 

Meer informatie over Tesmo- Brafon: 

Brafon Brandveiligheidsmanagement is een onafhankelijke ondernemende organisatie die zich volledig heeft gespecialiseerd in het managen van Integrale brandveiligheid. Het doel van Brafon is om, met een zo hoog mogelijke kosteneffectiviteit, de (brand)veiligheid te borgen bij en in uw organisatie. Hierin staat kwaliteit centraal en niet de kwantiteit. (Brand)veiligheid heeft altijd de prioriteit boven commerciële belangen. Brafon Brandveiligheidsmanagement ziet het als haar maatschappelijke taak om Nederland écht brandveiliger te maken. Dat doen wij samen met u en uw medewerkers, van de Raad van Bestuur tot aan elke individuele medewerker. Hiermee creëren wij samen met u échte brandveiligheid die door de gehele organisatie en door alle andere stakeholders gedragen wordt. Daarbij zijn wij ons in alles bewust dat wij een grote maatschappelijke verantwoording dragen, onze klanten moeten op onze kennis en advisering kunnen vertrouwen.

VOOR MEER INFORMATIE OVER TESMO: KLIK HIER 

Iwan Brafon

 Onze expert binnen KenniZ: Iwan van Oijen

ipad

Wil jij meer kennis voor jouw zorgonderneming?

Download de KenniZ app en ontvang elke dag het nieuws van de kleinschalige zorg. Ontdek het voordeel en sluit aan als zorgpartner van KenniZ.

MEER INFORMATIE EN AANSLUITEN

De business partners van KenniZ

Vegro logo 2021

LOGOSOVIB 1

Schermafbeelding 2020 04 23 om 15.55.22

Schermafbeelding 2020 04 23 om 15.59.33 copy


Schermafbeelding 2020 04 23 om 15.58.54

Portalise logo blauw staand met icoon en payoff

Rabobank