Terug naar overzicht
Themamiddag: Leer de mens in dementie kennen

Methode Konvida 

Speerpunt in het werk van Konvida is echt op een andere manier kijken naar mensen met dementie. Verzorgenden, de leiding, familieleden, vrijwilligers en studenten worden bewust gemaakt dat we geneigd zijn mensen met dementie uit hun eigen ‘wereldje’ te halen. Beter is om hen zo veel mogelijk ongestoord in de eigen, door dementie beperkte wereld te laten. De methode Konvida zorgt voor meer inzicht begrip, zekerheid en acceptatie, waardoor ruimte ontstaat voor rust in de laatste levensfase. Methode Konvida is ontwikkeld door de dementieconsulente Karin Kuhlmann.

Over Karin Kuhlmann

Karin helpt mensen op een nieuwe manier observeren waardoor vastgeroeste patronen kunnen worden doorbroken. Haar inlevings- en analytisch vermogen helpen de problemen die verzorgenden, familieleden, et cetera ervaren, te doorgronden en te benoemen. Karin heeft haar strepen in de zorg verdiend door jarenlange ervaring als communicatiedeskundige en consultant in diverse zorginstellingen. Zij verstaat de kunst met een helicopterview de waan van het moment te ontstijgen. Daardoor is er een beter zicht op processen waardoor onderling contact tussen alle betrokkenen verbetert.

Bijeenkomst

Op 12 december organiseren wij een themamiddag: 'Leer de mens in dementie kennen'. Tijdens deze middag willen wij samen met jou én Karin Kuhlmann inzoomen op dit thema en uiteraard vragen beantwoorden aan de hand van praktijkvoorbeelden.

Datum en aanmelden

De bijeenkomst vindt plaats op het kantoor Pro-aQt: Bolbergseweg 12a, 4854 NG in Bavel op dinsdag 12 december 2023 tussen 13.00 - 16.00 uur.

De kosten zijn € 99,- per persoon en is geschikt voor iedereen die (bijna) dagelijks met mensen met dementie omgaat.

Klik op deze link om je aan te melden.

De business partners van KenniZ

Vegro logo 2021

LOGOSOVIB 1

Schermafbeelding 2020 04 23 om 15.55.22

Schermafbeelding 2020 04 23 om 15.59.33 copy

 

Schermafbeelding 2020 04 23 om 15.58.54

Portalise logo blauw staand met icoon en payoff

Rabobank

Logo Vitadent