Benieuwd wat je mag verwachten van KenniZ? En wat wij graag met jou samen oppakken? Lees hier onze uitgangspunten voor 2020. In het premium lidmaatschap staan de volgende thema's centraal: 

De kwaliteitsthema’s vanuit het kwaliteitskader geborgd met de focus op de kleinschalige zorg:

Samen met zorgondernemers en diverse inhoudelijke deskundigen, bieden we minimaal 6 thema’s in 2020. De volgende onderwerpen staan al gepland: Financiële & Juridische actualiteiten,  Medicatieveiligheid, Mondzorg, Wilsbeschikkingen, Dagbeleving, Infectiepreventie, Seksualiteit & Intimiteit en het Kwaliteitsplan & Verslag. We houden altijd ruimte voor de actualiteiten van 2020 zodat we hier snel op kunnen inspringen. Ga samen aan de slag en borg deze optimaal voor jouw organisatie vanuit de kleinschalige gedachtengoed.

Trends & ontwikkelingen die wij samen oppakken:

Ondersteuning bij implementatie van de WZD, WAB en Wmcz: Deze nieuwe wetten gaan veel impact hebben op de kleinschalige zorg en zullen verankerd zijn in ons programma van 2020. Vanuit KenniZ zitten wij zowel bij VWS en IGJ aan tafel en bieden wij jou een actieve positie om mee te denken deze wetgeving & toetsingskader. Laten we samen deze wetten vertalen naar een praktisch kader!

Deelname onderzoekscommissies vanuit VWS: KenniZ is nu kennispartner bij diverse onderzoekscommissies. Zoals het onderzoek: Leveringsvorm en geclusterd PGB. Vanaf 31 oktober zijn wij betrokken en als zorgondernemer kun je mee aan tafel om jouw visie en verhaal te delen. Laten we samen beleidskaders maken vanuit de praktijkervaringen!

KenniZ Pilot - Samenwerking met zorgkantoren: De samenwerking met zorgkantoren is een cruciale factor voor een optimale groei van de kleinschalige zorghuizen in Nederland. Uit de enquête van september is gebleken dat dit niet altijd vlekkeloos verloopt. KenniZ heeft de contacten en wil graag met jou het gesprek aangaan bij de zorgkantoren. Laten we procedures optimaliseren en streven naar overkoepelende richtlijnen!

KenniZ Pilot - Borgen van het medisch team: De verbindingen met LHV, Verenso en Zorgverzekeraars zijn gemaakt. KenniZ gaat een pilot starten in 2020 waarin we op een andere wijze gaan kijken hoe we de huisarts en specialist ouderengeneeskundige kunnen verbinden aan de particuliere ouderenzorg en zelfstandig kunnen laten fungeren. Laten we samen de regie pakken!

De innovatiekracht van KenniZ: Research & Development

Innoveren & benchmarken: de behoeften om samen met zorgondernemers te benchmarken neemt toe om de groei, kwaliteit, professionalisering en innovatie hand in hand te laten gaan. Door het zichtbaar te maken met indicatoren van de particuliere zorg kunnen we met elkaar de sector in kaart brengen. Samen het fundament van de kleinschalige zorg vormgeven!

Organiseren & inkopen: de toenemende wet- en regelgeving binnen de zorg maakt dat je als kleinschalige zorgonderneming continue uitgedaagd wordt. De balans tussen administratie, reglementen, beleid en de zorg en aandacht voor bewoners en familie. Vanuit KenniZ kunnen wij niet wachten om aan de slag te gaan met een centrale infectiepreventie commissie, centrale brandbeleid & specialist en juridische ondersteuning. Samen maken we het makkelijker!

Leren & blijven verbeteren: Tenslotte biedt KenniZ in 2020 ook diverse workshops, masterclasses en scholingen aan via de KenniZ Academy, zodat we blijven leren. Ook voor de startende zorgondernemers zal het Start-Up programma gecontinueerd worden. Ons jaarlijkse seminar ‘Dag van de Zorgondernemer’ zorgt altijd voor een grote verbinding tussen de zorgondernemers, om elkaar minstens één keer per jaar te treffen en direct het gesprek met VWS en IGJ aan te gaan.

Meld je hier direct aan voor een premium lidmaatschap van KenniZ 

ipad

Wil jij meer kennis voor jouw zorgonderneming?

Download de KenniZ app en ontvang elke dag het nieuws van de kleinschalige zorg. Ontdek het voordeel met een KenniZ Premium Lidmaatschap.

MEER INFORMATIE EN AANSLUITEN

De partners van KenniZ

Schermafbeelding 2020 04 23 om 16.46.54

Schermafbeelding 2020 04 23 om 15.50.56

 

 

LOGOSOVIB 1

Schermafbeelding 2020 04 23 om 15.55.22

Schermafbeelding 2020 04 23 om 16.16.51

Schermafbeelding 2020 04 23 om 16.16.23 copy copy copy

 

Schermafbeelding 2020 04 23 om 16.49.20

Schermafbeelding 2020 04 23 om 15.59.33 copy

Schermafbeelding 2020 04 23 om 15.58.54

Logo hd architecten