foto: NOS

Nieuwe maatregelen
Gistermiddag hebben premier Rutte en minister De Jonge extra maatregelen aangekondigd vanwege het toenemend aantal besmettingen met gemuteerde varianten van het coronavirus. De voor jou meest relevante zaken, staan hier op een rij. 

Één bezoeker thuis
Het advies is per direct aangepast naar één bezoeker per dag in plaats van de huidige twee bezoekers per dag. Het blijft een advies, maar mogelijk kan dit advies helpen bij het toepassen van de Handreiking bezoek en sociaal contact in jouw situatie. Tevens wordt met betrokken partijen afgestemd of de handreiking nog volledig actueel is. Wellicht buigt ook het OMT zich nog over dit thema.

Avondklok (nog onder voorbehoud)
Onder voorbehoud van goedkeuring door de Tweede Kamer is de invoering van een ‘avondklok’ aangekondigd. Dit betekent dat je niet naar buiten mag gaan tussen 20.30 uur en 4.30 uur. Uiteraard zijn er uitzonderingen waaronder jouw medewerkers. Helaas gelden voor alle zorgmedewerkers waarschijnlijk dezelfde regels als voor andere beroepen. Zij moeten dan zowel een ‘werkgeversverklaring’ als een ‘eigen verklaring’ bij zich dragen. ZZP'ers maken hun eigen formulieren, uitzendkrachten worden door het uitzendbureau voorzien van de werkgeversverklaring. De betreffende formulieren komen (waarschijnlijk pas na het formele besluit) als download beschikbaar op rijksoverheid.nl. KenniZ houdt dit goed in de gaten.

Verlenging termijn 2e vaccinatie
Om meer mensen te kunnen gaan vaccineren wordt (mede op aangeven van BioNTech/Pfizer) de termijn voor de 2e vaccinatie verlengd naar 6 weken in plaats van de huidige 3 weken.  Het ziet er naar uit dat de gemaakte afspraken met zorgmedewerkers gewoon blijven staan. Zodra er meer informatie is over de planning van de 2e vaccinatie voor bewoners, dan laten we dit uiteraard gelijk weten.

Q&A vaccinatie
In deze publicatie beantwoord de IGJ een aantal actuele vragen over vaccinatie. 

Toezichtsbezoeken IGJ
Vanwege de maatregelen is aanwezigheid bij de directe zorgverlening op allerlei manieren beperkt. Tijdens de eerste golf betekende dat ook dat de IGJ haar bezoeken sterk verminderde. Omdat de situatie nu erg lang voortduurt terwijl de kwaliteit van essentieel belang blijft, vinden nu wel toezichtsbezoeken plaats als de IGJ dat noodzakelijk acht. De IGJ is zich bewust van de impact voor de praktijk en van de noodzaak alle maatregelen tijdens hun bezoek te respecteren. Je kan altijd contact met de IGJ opnemen over de afstemming van geplande bezoeken.

ipad

Wil jij meer kennis voor jouw zorgonderneming?

Download de KenniZ app en ontvang elke dag het nieuws van de kleinschalige zorg. Ontdek het voordeel en sluit aan als zorgpartner van KenniZ.

MEER INFORMATIE EN AANSLUITEN

De partners van KenniZ

Schermafbeelding 2020 04 23 om 16.46.54

Schermafbeelding 2020 04 23 om 15.50.56

 

 

LOGOSOVIB 1

Schermafbeelding 2020 04 23 om 15.55.22

Schermafbeelding 2020 04 23 om 16.16.51

 

Schermafbeelding 2020 04 23 om 16.49.20

Schermafbeelding 2020 04 23 om 15.59.33 copy

Schermafbeelding 2020 04 23 om 15.58.54

Logo hd architecten