Update GO vaccinatie 

GO vaccinatie zorgmedewerkers
Waarschijnlijk weet je het al, je kan jouw medewerkers werkzaam in verpleeghuizen en aanverwante woonvormen (brede definitie) bevestigen dat zij afspraken kunnen gaan maken met de GGD. GO zonder enig voorbehoud!

De vaccinaties voor zorgmedewerkers in verpleeghuizen ed. starten volgens de eerder bekende planning. Zie ook dit nieuwbericht.

Zorgmedewerkers worden als eerste gevaccineerd. Wie vallen daaronder?
Alle zorgmedewerkers van 18 jaar en ouder die direct contact hebben met cliënten komen in aanmerking voor een vaccinatie tegen COVID-19. Stagiaires, leerlingen, ZZP’ers en uitzendkrachten vallen hier ook onder.

Waar kunnen zorgmedewerkers zich laten vaccineren?
Zorgorganisaties nodigen hun medewerkers uit om zich te laten vaccineren. In de uitnodigingsbrief, die vanaf 4 januari kan worden verstuurd en die op naam van de medewerkers staat, is een centraal telefoonnummer vermeld. Medewerkers kunnen een afspraak maken bij één van de 25 GGD locaties in Nederland. Het gaat daarbij om twee afspraken: een afspraak voor een eerste vaccinatie en een afspraak voor een tweede vaccinatie drie weken later.

Vaccineren is vrijwillig. Geldt dit ook voor zorgmedewerkers?
Ja, de vaccinatie is vrijwillig. Iedereen, dus ook zorgmedewerkers, heeft grondrechten (onaantastbaarheid van het lichaam en vrijheid van religie en geweten) en er is geen wet die een inbreuk op deze grondrechten rechtvaardigt. Dat betekent dat de vrije keuze van zorgmedewerkers om zich al dan niet te laten vaccineren niet mag/kan worden beperkt. Arbeidsrechtelijke consequenties als vaccinatie wordt geweigerd, zijn op dit moment dan ook niet aan de orde. Zorgmedewerkers kunnen met het gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen nog steeds hun eigen werk verrichten.

Uitbreiding eerste vaccinatie-groep met acute zorg
Zoals afgelopen zaterdag bekend werd gemaakt, heeft minister De Jonge aan de Lnaz gevraagd om een aanvullend plan te maken voor vaccinatie van zo’n 30.000 medewerkers op ic’s, spoedeisende hulp, ambulancediensten en covid-afdelingen. Dat moet omdat de druk op de acute zorg vergelijkbaar is met die op de zorg voor kwetsbare ouderen. De minister heeft vanochtend in een bestuurlijk overleg nadrukkelijk bevestigd dat deze uitbreiding niets verandert aan de planning en de afspraken voor de langdurige zorg. De vaccinatie van zorgmedewerkers in de verpleeghuizen en aanverwante woonvormen gaat dus gewoon morgen van start met de uitnodigingen en vanaf vrijdag wordt er gevaccineerd. 

ipad

Wil jij meer kennis voor jouw zorgonderneming?

Download de KenniZ app en ontvang elke dag het nieuws van de kleinschalige zorg. Ontdek het voordeel en sluit aan als zorgpartner van KenniZ.

MEER INFORMATIE EN AANSLUITEN

De partners van KenniZ

Schermafbeelding 2020 04 23 om 16.46.54

Schermafbeelding 2020 04 23 om 15.50.56

 

 

LOGOSOVIB 1

Schermafbeelding 2020 04 23 om 15.55.22

Schermafbeelding 2020 04 23 om 16.16.51

 

Schermafbeelding 2020 04 23 om 16.49.20

Schermafbeelding 2020 04 23 om 15.59.33 copy

Schermafbeelding 2020 04 23 om 15.58.54

Logo hd architecten