Werkwijze vaccineren zorgmedewerkers

Om als werkgever straks jouw zorgmedewerkers uit te kunnen nodigen voor vaccinatie, ontvang je hierbij namens het RIVM de volgende documenten:  

Bij de uitnodigingsbrief ontvangen medewerkers de volgende drie bijlagen:

In het vaccineren van zorgmedewerkers is de volgende prioritering gemaakt:

  1. Zorgmedewerkers werkzaam in verpleeghuizen en kleinschalige woonvormen
  2. Zorgmedewerkers werkzaam in instellingen voor gehandicaptenzorg.
  3. Zorgmedewerkers werkzaam in de wijkverpleging en Wmo-ondersteuning.

Formele GO

Maandag 4 januari verwachten wij van GGD/GHOR Nederland de formele ‘GO’ te horen, dat de eerste groep zorgmedewerkers kan worden uitgenodigd voor vaccinatie.

Uiteraard krijg je gelijk deze informatie wanneer wij deze formele GO hebben ontvangen.

Vervolgens is het de taak aan werkgevers van verpleeghuizen en kleinschalige woonvormen om alle zorgmedewerkers uit te nodigen voor vaccinatie.

De uitnodigingsbrief moet op briefpapier of op zijn minst het logo van jouw zorglocatie bevatten en op naam van de medewerker zijn gesteld (dus geen blanco kopieën). Dit mag digitaal en hoeft niet per post verzonden te worden.

Voorlichting

Met behulp van de communicatietoolkit voor zorginstellingen kan je jouw zorgmedewerkers van informatie voorzien over het vaccin. De informatie die in de toolkit voorhanden is, kan je nu al delen met uw medewerkers.

De toolkit is ontwikkeld door het ministerie van VWS. Het is een ‘levende’ website, die steeds wordt aangevuld met nieuwe materialen. De communicatiemiddelen die erin staan kunnen ‘rechtenvrij’ gebruikt worden. De lopende publiekscampagne van de Rijksoverheid wordt intussen verder uitgebreid, zo starten vanaf januari tv-spotjes, Abri-posters en wordt www.coronavaccinatie.nl steeds verder uitgebreid.  

Kosten vaccinatie

De directe kosten van vaccinatie van zorgmedewerkers worden door de Rijksoverheid gedragen. De vakbonden en beroepsverenigingen hebben geëist dat werkgevers de tijd die zorgmedewerkers besteden aan vaccinatie, vergoeden als werktijd.

Helaas is er nog geen duidelijkheid hoe werkgevers voor deze kosten gecompenseerd worden. Dat maakt het natuurlijk moeilijk om nu concrete stappen te zetten om betaling van reis- en werktijdkosten mogelijk te maken. Vooralsnog worden werknemers opgeroepen om de afspraak voor vaccinatie buiten roostertijd om te doen.

ipad

Wil jij meer kennis voor jouw zorgonderneming?

Download de KenniZ app en ontvang elke dag het nieuws van de kleinschalige zorg. Ontdek het voordeel en sluit aan als zorgpartner van KenniZ.

MEER INFORMATIE EN AANSLUITEN

De partners van KenniZ

Schermafbeelding 2020 04 23 om 16.46.54

Schermafbeelding 2020 04 23 om 15.50.56

 

 

LOGOSOVIB 1

Schermafbeelding 2020 04 23 om 15.55.22

Schermafbeelding 2020 04 23 om 16.16.51

 

Schermafbeelding 2020 04 23 om 16.49.20

Schermafbeelding 2020 04 23 om 15.59.33 copy

Schermafbeelding 2020 04 23 om 15.58.54

Logo hd architecten