Op dinsdagavond 11 december was KenniZ aanwezig bij het ronde tafelgesprek met de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) over het thema 'Wet Zorg & Dwang'. Op weg naar de inwerkingtreding op 1 januari 2020 van de nieuwe wetgeving voor onvrijwillige en verplichte zorg gaat de IGJ graag om tafel met brancheorganisaties en hun achterban over de invulling van het toezicht. Aanwezig waren diverse bestuurders & betrokkenen van de branche-, beroeps- en patiëntenorganisaties.

De Inspectie is op dit moment, net als velen, bezig met de voorbereiding op de komst van de nieuwe wetgeving. De inspectie hield de laatste jaren in de ouderenzorg intensief toezicht op het terugdringen van dwang en drang en is van plan dit ook in de komende jaren te blijven doen. In een open gesprek met de deelnemers zijn we gezamenlijk ingegaan op de kansen en uitdagingen die de nieuwe wetgeving met zich meebrengt ten aanzien van de onvrijwillige en verplichte zorg en op welke wijze de inspectie hier aan kan bijdragen.

KenniZ heeft vanuit de kleinschalige woonzorgvormen de vragen en problematiek rondom dit thema gedeeld. Wij delen graag de uitkomsten van deze bijeenkomst: uitkomsten_rondetafelgesprek_11_december_2018_IGJ__KenniZ.pdf

KenniZ blijft het aankomende jaar betrokken bij de diverse bijeenkomsten rondom dit thema. 

Tevens komt dit thema terug tijdens de info sessie van 14 februari 2019, schrijf je nu in voor deze info sessie.

Voor meer informatie over de nieuwe Wet Zorg & Dwang, klik hier.

ipad

Wil jij meer kennis voor jouw zorgonderneming?

Bekijk nog meer voordeel van KenniZ met het Premium Lidmaatschap en sluit je aan.

MEER INFORMATIE EN AANSLUITEN

De KenniZ coöperatie

logo kleemans

logo careportal

logo eldercare

logo westerveld en vossers

Schermafbeelding 2018 06 07 om 13.45.20 copy