×

Waarschuwing

 • The form #137 does not exist or it is not published.

Uncategorised

Innovatie is key! Wij staan deze dag stil bij de hedendaagse uitdagingen, maar maken ook de brug naar de toekomst.

In het huidige zorglandschap vraagt het zowel vanuit de zorgondernemer, als vanuit VWS, IGJ, Nza en alle betrokken partijen nu om kennis & lef. Met als doel onze gezamenlijke missie te realiseren, alle kwetsbare bewoners, een warm & veilig thuis te bieden. 

 

Samen sterk in de kleinschalige zorg!

Een dag vol inspiratie & energie en een gemêleerd publiek van zorgprofessionals; van starter tot CEO.

Innovatie vormt de rode draad van dit seminar, met als belangrijkste pijlers kwaliteit, financiën en personeel. Op welke wijze kan innovatie de kleinschalige zorg laten ontwikkelen? De keynote sprekers vertellen hun verhaal, ervaringen en visie hierover. Gedurende de dag kan je aansluiten bij diverse inspirerende workshops, meld je aan voor 1-op-1 gesprekken met de KenniZ experts en laat je verrassen door de innovatiemarkt. Tijdens de lunchpauze staat er een grote verrassing op het menu! 

Programma

 

08.00 tot 09.00 uur - Registratie & Inloop

09.15 tot 11.30 uur - Plenair deel 1

11.45 tot 12.35 uur - 1e workshopronde & 1-op-1 expertgesprekken

12.35 tot 13.40 uur -  Lunchpauze INCLUSIEF EEN VERRASSENDE WENDING  

13.55 tot 14.45 uur -  2e workshopronde & 1-op-1 expertgesprekken

14.50 tot 16.00 uur - Plenair deel 2 

16.00 tot 17.00 uur - Borrel

 

De Dagvoorzitter 

Maak kennis met Charlot van Stigt Thans, als dagvoorzitter zal zij deze mooie dag leiden. Een rol die perfect bij haar past! Met een achtergrond in Facilitity Management en de verantwoordelijk voor het klantbehoud, was ze jarenlang de schakel tussen de klant en het bedrijf. Naast die rol heeft ze ook veel bijeenkomsten begeleid. Zo heeft ze vanuit het dagvoorzitterschap uiteindelijk haar eigen bedrijf gestart: Makes Your Day. En is ze Partner bij Youfacilitate.

De keynote sprekers

 

Brian Nieweg is bestuurder van Amado Zorg. Als zorgondernemer runt hij, samen met zijn ouders, twee woonhuizen voor mensen met dementie. Zijn missie: ‘Ik wil levensgeluk bieden aan mensen met dementie. We streven naar een zo hoog mogelijke levenskwaliteit in de laatste fase van het leven van onze bewoners. Ik wil verschil maken met mijn bedrijf en een maatschappelijke impact creëren. Zo kan ik iets doen waar een ander iets aan heeft.’ Op het podium schijnt hij zijn licht over de uitdagingen van een private woonzorgondernemer. 

Als voorzitter van het Operationeel Coronateam en locatiemanager bij Cordaan, is Ivo de Jong een veteraan in de zorg. ‘Inmiddels werk ik zo’n 15 jaar in de zorg. In deze jaren heb ik veel mooie verhalen voorbij zien komen maar ook zeer schrijnende situaties. Hiervan heb ik geleerd dat we vooral aandacht voor elkaar moeten blijven houden, naar elkaars behoeften moeten luisteren en uit moeten gaan van mogelijkheden in plaats van beperkingen.’ Zijn verhaal zal gaan over de traditionele zorgaanbieders en private woonzorgontwikkeling

Theo van Uum, directeur langdurige zorg bij het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport zal een van de topsprekers zijn tijdens het ochtendprogramma. Hij vertelt onder andere wat de kijk van VWS is op innovatie, hoe zij zelf innoveren en het grote belang van investeren daarin door de kleinschalige zorginstellingen.

Hanneke Sikkema, Manager Verpleging en Verzorging bij de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd,  richt haar verhaal op kwaliteit en personeel; 'toezicht op goede en veilige zorg'. Om dat te blijven bieden, is innovatie nodig. Ook licht ze toe hoe IGJ zelf innoveert met de (door)ontwikkeling van datagebruik in hun toezicht.

Geboren met een ernstige fysieke handicap was de levensverwachting van Joost Nauta, gamechanger en verbinder, eigenlijk maar 5 jaar. Maar Joost zou Joost niet zijn, als hij met zijn eigenwijsheid er niet voor gezorgd heeft dat hij nu op zijn 46ste niet alleen lééft, maar ook het leven heeft gecreëerd waar velen van dromen. En heeft hij zich ontwikkelt tot een ondernemer ‘van de straat’ met een universele boodschap “Als ik het kan, kan jij het ook”. Hij deelt zijn inspirerende levensverhaal met de bijhorende pieken & dalen.

Directeur Gezondheidszorg bij de Rabobank, Michel Van Schaik, schijnt zijn licht over de macro-economische omstandigheden voor de kleinschalige zorg. 'Om onze gezondheidszorg ook voor toekomstige generaties hoogwaardig toegankelijk en betaalbaar te houden is een fundamentele transitie en hervorming noodzakelijk. Dat vraagt van zorgaanbieders een heldere visie, strategische keuzes en een bedrijfsmatige aanpak en werkwijze. Innovatie en ondernemerschap zijn daarvoor belangrijke 'drivers'. De sterke focus op reparatie-geneeskunde zal moeten verschuiven naar voorzorg en preventie. Mede gebruik makend van moderne technologische mogelijkheden worden waardeketens totaal anders ingericht.'

Tonko Wedda is een duizendpoot, naast het feit dat hij directeur Health is bij Rockstart, vervult hij ook vele andere rollen, zoals CEO & Founder van Growth!  en als bestuursvoorzitter bij brancheorganisatie voor zorgtechnologie en zorginnovatie WDTM. Met zijn ervaring zorgt hij voor een mooie aanvulling op dit event en draagt hij zorg voor zichtbaarheid voor diverse zorgorganisaties tijdens een speciaal onderdeel van deze dag. 

Als senior specialist bouw & vastgoed & woningcorporaties bij de Rabobank, adviseert en ondersteunt Aart Cooiman relatiemanagers over vraagstukken van klanten en prospects. Zijn werkgebied is grond-, project-, bouw- en beleggingsfinancieringen van te verhuren en te verkopen vastgoed. Ook is hij als sectorspecialist woningcorporaties betrokken bij ontwikkelingen rond wonen. Denk aan nieuwe woonvormen tussen huur en koop, coöperatieve initiatieven, het commercieel zorgvastgoed eerste lijn. Op het podium zal Aart de locale ontwikkelingen toelichten.

 

De workshops en prive expertgesprekken

Doe nieuwe kennis op tijdens de twee workshoprondes of voer een 1-op-1 gesprek met een KenniZ expert. Ontdek het aanbod!

 

Schermafbeelding 2020 02 10 om 20.12.38

 

  

Ben jij erbij?

 • Zet het seminar alvast in je agenda en meld je aan voor een toegangskaart. Wist je dat je als zorgpartner van KenniZ direct 1 toegangskaart gratis kan activeren?
 • Uiteraard volgt het KenniZ platform de richtlijnen van het RIVM rondom corona op de voet.

Datum, Locatie & Kosten 

 • Datum: Donderdag 9 juni 2022 
 • Locatie: Rabobank, Croeselaan 18, 3521 CB in Utrecht
 • Ben je zorgpartner van KenniZ? Dan krijg je 1 toegangskaart gratis t.w.v 500 euro. Je dient deze nog wel te activeren. Dat kan onderaan deze pagina bij 'Aanmelden & activeren gratis toegangskaart'. Je kan uiteraard meer toegangskaarten kopen met de speciale zorgpartnerkorting, de kosten zijn dan 350 euro ex btw per toegangskaart. Ben je (nog) geen zorgpartner, dan zijn de kosten voor een toegangskaart 500 euro ex btw.                    

Reeds geactiveerde toegangskaart seminar 2020 of 2021

Had jij al een toegangskaart geactiveerd (en betaald) voor het seminar van 2020 of 2021, die geannuleerd werd ivm corona. Dan blijft deze uiteraard geldig en hoef je niet het opnieuw te activeren. Voor 1 juli ontvang je een email met de bevestiging. Heb je deze na 15 juli nog niet ontvangen, stuur dan een email naar het KenniZ secretariaat.

 

Annuleringsbeleid (** gratis toegangskaart)

Wanneer je de gratis toegangskaart hebt geactiveerd, maar toch niet kan komen, graag 5 werkdagen van te voren afmelden. Bij no-show brengen wij de kosten per afmelding in rekening voor reeds gemaakte eventkosten, organisatie & food waste. Als je voor een toegangskaart hebt betaald, wordt het geld alleen geretourneerd, wanneer de afmelding 6 weken of eerder is voorafgaand het event.

Aanmelden  

Invalid Input
Invalid Input
Vul uw organisatie in
Vul een contactpersoon in
Vul een telefoonnummer in
Vul een geldig e-mailadres in
Invalid Input
Vul een contactpersoon in
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input

Goed werkgeverschap is nu meer dan ooit van groot belang. Binnen vele kleinschalige zorgorganisaties is de invloed van corona merkbaar en zijn alle zeilen een lange periode bijgezet. ‘De zorg moet altijd door’, maar de omstandigheden maken het werken in de zorg soms zwaar. Welke rol kan jij hierin oppakken en hoe zorg je ervoor dat iedereen gezond en gemotiveerd aan de slag blijft? Hoe ga je om met ziekteverzuim?

Tijdens deze inspiratiesessie worden deze vraagstukken uitgelicht en behandeld. Voor dit thema slaan KenniZ en Vilans, vanuit het programma Waardigheid en Trots op locatie, de handen in één. Ook delen KenniZ partners Sovib en Synthra, hun expertise tijdens deze middag.

Afhankelijk van het verloop van de coronasituatie in februari, wordt er besloten of deze sessie digitaal of live gegeven kan worden.

Wat mag je verwachten tijdens deze inspiratiesessie?

De volgende thema's staan centraal tijdens deze middag: 

 • Hoe ondersteun en motiveer je jouw zorgprofessionals door Diana Kole - senior kennismanager bij Vilans, Waardigheid en trots op locatie:
  • Hoe kunnen we elkaar helpen & ondersteunen en de samenwerkingen tussen de kleinschalige woonzorginiatieven borgen? 
  • Welke bouwstenen zijn er voor een goed leer- en werkklimaat?
  • Hoe zorg je ervoor dat medewerkers met voldoening blijven werken?
  • Hoe geef je invulling aan eigenaarschap en teamontwikkeling?
 • Bredere methode voor ziekteverzuim door Pascalle Smit, Coördinator Verzuimmanagement bij Synthra: 
  • We nemen je mee in een andere kijk op ziekteverzuim, welke alternatieven zijn er? Wat mag je wel of niet als zorgondernemer in dit proces? 
  • Hou behoudt je grip tijdens het ziekteproces als zorgondernemer? En geef je tegelijkertijd de regie en actieve rol aan je zorgmedewerker? 
  • Hoe behoudt je het ziekteverzuim laag voor jouw zorgonderneming? 
 • Verzekeringsaspecten rond arbeidsongeschiktheid door Robert van der Zanden, register adviseur Verzuim & Inkomensmanagement, en Linda Oosterhuis, Specialist Werk & Inkomen - Sovib:
  • Hoe verzeker je je als zorginstelling tegen de risico’s van arbeidsongeschiktheid?

Programma 

12.30 - 13.00 uur: Inloop

13.00 - 13.05 uur: Opening door Nicole Schönherr, Manager Communicatie & Events

13.05 - 13.45 uur: Toelichting ondersteuning en motivatie door Diana Kole 

13.45 - 14.30 uur: Aan de slag met de bredere methode ziekteverzuim door Pascalle Smit 

14.30 – 15.00 uur: Pauze

15.00 - 15.45 uur: Toelichting verzekeringsaspecten rond arbeidsongeschiktheid door Robert van der Zanden en Linda Oosterhuis

15.45 – 16.00 uur: Afsluiting 

Datum en locatie

Datum: Donderdag ? februari van 13:00 -16:30 uur 

Locatie: Volgt

Digitaal

Bij minder dan 6 aanmeldingen, wordt de sessie digitaal met Teams gegeven.

Deze bijeenkomst is gratis

Via onderstaand formulier, kan je je inschrijven. De bijeenkomst is bedoeld voor alle geïnteresseerden in de kleinschalige verpleeghuissector. Als je toch niet aanwezig kan zijn, meld je dan graag 48 uur van te voren af.

Invalid Input
Vul uw organisatie in
Vul een contactpersoon in
Vul een telefoonnummer in
Vul een geldig e-mailadres in
Invalid Input
Invalid Input

Zorgorganisaties hebben de thema’s Zingeving & Kwaliteit hoog op de agenda staan. Maar wat betekent dit binnen de dagelijkse werkzaamheden? Kortom, hoe breng je dit als zorgprofessional in de praktijk? In dit dagdeel worden er op de niveaus van de organisatie, cliënt en zorgprofessional gekeken wat zingeving en kwaliteit binnen het Welzijnsaanbod precies inhoudt. Er worden verschillende praktische tips gegeven hoe het welzijnsaanbod kan worden verrijkt, persoonlijke leerdoelen worden aangescherpt en sociale kaart van de organisatie(s) wordt helder gemaakt. 

Ilse Nieuwland van Stichting Oud Geleerd Jong Gedaan (OGJG) en 1330 en tevens samenwerkingspartner van KenniZ, is deskundige op dit gebied en gaat met jou aan de slag! OGJG organiseert sinds 2014 uiteenlopende activiteiten en projecten voor senioren, waarbij in alle activiteiten een leven lang leren centraal staat. OGJG organiseert interactieve colleges voor senioren, gegeven door studenten. 1330 biedt voor jong en oud gesprekken met inhoud waarbij er ruimte is voor het delen van persoonlijke verhalen én wetenschappelijke bevindingen en feiten.

Ilse Nieuwland

De deelnemer kan na de training:

 • Op drie niveaus (organisatie, cliënt en zorgprofessional) antwoorden een kwalitatief welzijnsaanbod en zingeving concreet inhouden. 

 • Benoemen welke rol hij/zij kan vervullen in het nastreven van kwalitatieve zorg/ kwalitatief welzijnsaanbod

Programma

12.30 - 13.00 uur: Inloop met lunch

13.00 - 13.30 uur: Introductie en inventarisatie leerdoelen

13.30 - 14.00 uur: Definitiebepaling: zingeving & kwaliteit in de zorg

14.00 - 15.30 uur : Interactieve rondetafelgesprekken 

 1. Organisatie: Wat betekent kwalitatieve zorg en zingeving op het niveau van de organisatie? Wat is de sociale kaart van de organisatie? Wie zijn er betrokken? Wat zijn de belangen en verantwoordelijkheden?

 2. Cliënt: Wat betekent kwalitatieve zorg en zingeving op het niveau van de cliënt? Wat zorgt voor afname van kwaliteit in gespreksvoering met een cliënt? Wat zijn lastige situaties binnen gespreksvoering met een cliënt? Spelen generatieverschillen een rol binnen het perspectief op kwaliteit in de zorg?

 3. Zorgprofessional: Wat betekent kwalitatieve zorg en zingeving op het niveau van jou als zorgprofessional? Welke barrières ervaar jij als zorgprofessional? Wat zijn je sterke kanten en welke werkpunten heb je? Wat zijn taboe onderwerpen voor jou? 

15.30 - 16.00 uur: Welke conclusies kunnen hieruit worden getrokken? Zijn er tegenstrijdige belangen? Welke rol kan jij als zorgprofessional vervullen? Wat is het plan van aanpak?

16.00 - 16.30 uur: Afsluiting

Datum & Locatie

Datum:  donderdag 27 januari 2022 van 12.30-16.30 uur 

Locatie: ElderCare, Chroomstraat 26, 2718 RR in Zoetermeer. De workshop vindt plaats op de eerste verdieping, deze is bereikbaar via trap en lift.

Kosten

Aan deze workshop zijn kosten verbonden. Als KenniZ zorgpartner betaal je 125,00 euro excl. btw per persoon.

Zonder zorgpartnerschap van KenniZ, betreffen de kosten 175,00 euro (excl. btw) per persoon. 

* * Let op: De workshop gaat door bij minimaal 6 deelnemers. 

Annuleringsbeleid

Kan je toch niet aanwezig zijn, dan graag 48 uur van tevoren afmelden. Bij no-show brengen wij de kosten per aanmelding in rekening voor reeds gemaakte eventkosten.

Aanmelden

Invalid Input
Vul een contactpersoon in
Vul uw organisatie in
Vul een geldig e-mailadres in
Vul een telefoonnummer in
Invalid Input

blajjehjbkjo

Aanmeldformulier

 

Een integere en professionele bedrijfsvoering is van groot belang voor de continuïteit van zorg en rechtmatige besteding van zorggeld. De overheid stelt daarom eisen aan het bestuur, de financiële administratie en de bedrijfsvoering van zorgaanbieders die zorg bieden vanuit de Zorgverzekeringswet of de Wet langdurige zorg. 

Op 1 januari 2022 treden de Wet toetreding zorgaanbieders (Wtza) en de Aanpassingswet Wet toetreding zorgaanbieders (Awtza) in werking. Deze wetten hebben tot doel:

 • het bevorderen van bewustzijn over de regelgeving voor zorgverlening en over de verantwoordelijkheden van zorgaanbieders (niet alleen zorginstellingen);
 • het verbeteren van het toezicht door de Inspectie voor de Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) en de NZa.

Meer weten over de Wtza? Bekijk dan deze brochure.

Nieuwe taken voor de NZa

De Awtza regelt aspecten die voortkomen uit de invoering van de Wtza. De Awtza regelt ook dat de NZa er een aantal toezichttaken bij krijgt. Vanaf 1 januari 2022 houdt de NZa toezicht op volgende vier taken:

 • Transparantie van de financiële  bedrijfsvoering;
 • Het verbod op winstoogmerk;
 • De aanlevering van de jaarverantwoording;
 • De voorwaarden voor het aantrekken van derivaten.

Hoe houdt de NZa toezicht op deze taken?

De NZa houdt datagedreven en risicogestuurd toezicht. Door databronnen zoals de maatschappelijke jaarverantwoordingen  krijgt de NZa zicht op risico’s op het gebied van integere en professionele bedrijfsvoering. Daarnaast kan de NZa in actie komen als wij een melding hebben ontvangen. Waar nodig doen wij vervolgens verdiepend onderzoek naar aard en oorzaak van de geconstateerde overtreding.

De NZa handhaaft ook als dat nodig is, bijvoorbeeld met een last onder dwangsom. Bij zeer ernstige overtredingen kunnen wij een bestuurlijke boete opleggen of het CIBG vragen de vergunning van een zorgaanbieder in te trekken. Per 1 januari 2022 is een overtreding op het gebied van de transparante financiële bedrijfsvoering of jaarverantwoording bovendien een economisch delict. In dat geval kan de NZa met het OM overleggen of het delict via het strafrecht moet worden aangepakt.

bron: NZa

Vanwege het grote belang, had KenniZ in samenwerking met haar partners Eldermans|GeertsWesterveld& VossersKleemans Organisatieadvies en Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd een Webinar gegeven op donderdag 18 november, waar de experts belangrijke hoofdzaken toelichten zoals de meldplicht, vergunningplicht en intern toezicht. Daarnaast passeren de jaarverantwoording en financiële bedrijfsvoering ook de revue. 

Heb je het gemist of wil je het Webinar graag nog een keer bekijken? Dat kan! Het Webinar is toegankelijk voor iedereen en opgesplitst in drie delen, zodat je makkelijk de informatie kan terugvinden.

Deel 1 - Link

Wtza

Status en reikwijdte. Verplichtingen: meldplicht en vergunningplicht. Door Nina Amini Abyaneh van Eldermans|Geerts en Melanie Knieriem van IGJ

Deel 2 - Link

Awtza

Intern toezicht, jaarverantwoording en financiële bedrijfsvoering

Door Céline Peersman van Eldermans|Geerts en André Loesink van Westerveld & Vossers

Deel 3 - Link

Tijdens een paneldiscussie beantwoorden de experts de ingezonden vragen.

Lees hier de nieuwste artikelen over de Wet Toetreding Zorgaanbieders.

Op 1 januari 2022 treedt de Wet toetreding zorgaanbieders (Wtza) in werking. Deze wet vervangt de Wet toelating zorginstellingen (Wtzi) en heeft nieuwe toetredingsregels voor zorgaanbieders. Dit is nodig om de transparantie en verantwoording in de sector, en het bewustzijn over kwaliteit te vergroten. Hierdoor veranderen een aantal dingen voor startende aanbieders en krijgen zij bijvoorbeeld te maken met een meldplicht. Maar ook voor bestaande aanbieders kan de wet gevolgen hebben. Het is daarom belangrijk dat alle zorgaanbieders zich goed voorbereiden. Met deze pagina houden wij je op de hoogte wat er speelt.

 

Ben je zorgpartner en heb je een vraag? Stel deze dan aan onze Wtza experts op de KenniZ Community via yammer.

Ben je geen zorgpartner en wil je meer weten over het KenniZ platform? Stuur dan een email naar het secretariaat van KenniZ.

Naar aanleiding van de motie van D66 heeft minister De Jonge in november 2020 aan de Tweede kamer toegezegd dat een meetlat gaat ontwikkelen om cliënten te helpen om de mate van eigen regie in wooninitiatieven in kaart te brengen. De Jonge zegde toe, dit samen met per Saldo te willen doen. Daarbij was De Jonge van plan om de meetlat niet te beperken tot PGB gefinancierde zorg wooninitiatieven alleen. Om die reden zijn er verschillende brancheverenigingen, belangenvereniging e.d. benaderd voor deelname aan de klankbordgroep checklist eigen regie.

Barbara de Kort neemt namens KenniZ deel aan deze klankbordgroep.                                                                         

De checklist eigen regie is een hulpmiddel voor beoogd bewoners om samen met het wooninitiatief het goede gesprek te kunnen voeren over eigen regie. De checklist bevat een lange lijst van vragen die gesteld kunnen worden over de mogelijkheden (en onmogelijkheden) die een wooninitiatief biedt voor het voeren van eigen regie. Van praktische vragen over de dag invulling tot vragen over de financiële transparantie en over de mogelijkheden om bijvoorbeeld de eigen zorgverlener te kunnen kiezen. Zorgvragers (of diens vertegenwoordigers) krijgen met deze checklist een veel beter beeld van het soort vragen wat zij aan een wooninitiatief kunnen stellen. Het hanteren van de checklist helpt om te komen tot een breder en beter gesprek over de vraag waar en hoe een zorgvrager zou willen wonen en hoe de bijhorende zorg daarbij aangepast kan worden.

De antwoorden die het wooninitiatief geeft op de gestelde vragen kunnen door zorgvragers gewogen worden doordat deze kan aangeven hoe zwaar dat specifieke onderwerp voor de zorgvrager weegt. Dit maakt het mogelijk om verschillende wooninitiatieven goed met elkaar te vergelijken met specifiek die elementen en/of onderdelen van eigen regie doe voor de zorgvrager belangrijk zijn.

De ontwikkeling van de checklist zit in de afrondende fase. KenniZ is mening dat met deze checklist een goed bruikbaar instrument is ontwikkeld, welke helpt bij het vergroten  van eigen regie van zorgvragers bij het vinden van het juiste wooninitiatief.

Vanaf 1 januari 2022 zal de Wet toetreding zorgaanbieders, Wtza, in werking treden. Deze wet heeft nieuwe toetredingsregels voor zorgaanbieders. Daardoor veranderen een aantal dingen voor startende aanbieders en krijgen zij bijvoorbeeld te maken met een meldplicht. Maar ook voor bestaande aanbieders heeft de wet gevolgen. Het is daarom belangrijk dat alle aanbieders van zorg zich goed voorbereiden. Het hoofddoel van de toetredingsregels is een verbetering van de zorgkwaliteit.

Ben jij je bewust van alle ontwikkelingen? Liggen er nog vraagstukken die je graag beantwoord ziet? Volg dan het KenniZ Webinar op donderdag 18 november.

 

WEBINAR  >> Via deze link 

 

KenniZ partners Eldermans|Geerts, Westerveld& Vossers en Kleemans Organisatieadvies staan paraat om jou op de hoogte te brengen over alle ins & outs van de Wtza. Tijdens het eerste gedeelte worden alle belangrijke hoofdzaken zoals de meldplicht, vergunningplicht en intern toezicht belicht. Daarnaast passeren de jaarverantwoording en financiële bedrijfsvoering ook de revue. 

Heb jij vragen die je wilt stellen, dat kan! Bij het laatste gedeelte -de paneldiscussie- is daar de mogelijkheid voor en gaan de sprekers interactief aan de slag met het digitale publiek. Uiteraard is het niet mogelijk om alles te beantwoorden, maar uit analyse van alle ingezonden vragen, gaan we kijken welke vraagstukken er het meest spelen. Op die manier kan het KenniZ platform bepalen wat er nog meer nodig is om alle zorgaanbieders te ondersteunen.

1-op-1 gesprek

Zorgpartners van KenniZ en deelnemers die zich hadden ingeschreven voor De Dag van de Zorgondernemer 2021 (die verzet is naar 2022) krijgen het exclusieve recht om die middag tussen 15.00 en 17.00 zich aan te melden voor een 1-op-1 gesprek van 15 minuten met een van de sprekers over de Wtza. De spreker zal dan in overleg met jou een dag en tijd bepalen wanneer dat kan plaatsvinden.

 

Sprekers

Nina Amini Abyaneh is advocaat bij Eldermans|Geerts. Daar houdt zij zich bezig met kwaliteitswetgeving, governance in de zorg en privacyvraagstukken. Zij organiseert over die onderwerpen ook opleidingen voor zorgaanbieders. Daarnaast begeleidt Nina zorgaanbieders binnen de mondzorg. Nina heeft daardoor een goed overzicht van de juridische vraagstukken waar zorgaanbieders en beroepsverenigingen mee te maken hebben. Haar aanpak is pragmatisch als het kan, maar principieel als het moet.

Als  advocaat bij Eldermans|Geerts houdt Céline Peersman zich vooral bezig met de verhouding tussen zorgaanbieder en verzekeraar. Hieronder valt ook het zorgmakelaarschap voor de (vrijgevestigde) GGZ-sector. Haar opgave is om ingewikkelde juridische wetgeving inzichtelijk te maken voor zorgaanbieders. Door haar werkzaamheden binnen het zorgmakelaarschap heeft Céline veel kennis van de GGZ-sector.

Andre Loesink, Senior belastingadviseur bij Westerveld & Vossers, is de expert op het gebied van fiscale en juridische advisering van ondernemingen in de zorgsector.

Haar pleegkundige ervaring (manager, trainer) maakt Barbara de Kort, breed inzetbaar als zorgsectoradviseur bij Kleemans. Ze richt zich voornamelijk op het begeleiden van organisaties in de gezondheidszorg bij het opzetten en implementeren van een kwaliteitssysteem.

Dagvoorzitter

Maak kennis met Charlot van Stigt Thans, als dagvoorzitter zal zij dit Webinar leiden. Een rol die perfect bij haar past! 

Programma

13.00 - 13.05 Opening dagvoorzitter

13.05 - 13.50 Meldplicht, vergunningsplicht, en intern toezicht/ verantwoording meldplichtstappen en kwaliteitskader IGJ

13.50 - 13.55 Pauze

13.55 - 14.40 Meldplicht, vergunningsplicht, en intern toezicht/ Jaarverantwoording en financiele bedrijfsvoering door Eldermans|Geerts en Westerveld & Vossers

14.40 - 15.00 Paneldiscussie en de mogelijk voor het publiek om vragen te stellen

Datum & tijd

Donderdag 18 november

Van 13.00 uur tot 15.00 uur

Link

>> Via deze link kan je het Webinar volgen. Zorg dat om 12.50 ingelogd bent.

 

Aanmelden Webinar 

Via onderstaand formulier, kan je je inschrijven, je ontvangt op dinsdag 16 november de link. Niet de link ontvangen? De link zal ook op deze pagina vermeld worden.

Invalid Input
Vul uw organisatie in
Vul een contactpersoon in
Vul een telefoonnummer in
Vul een geldig e-mailadres in
Invalid Input
Invalid Input

 

 

 

 

Vegro Expertisecentrum Hulpmiddelen biedt een scala aan technologische hulpmiddelen voor kleinschalige huizen binnen Nederland. De grote vlucht in innovatieve producten en diensten staat echter nog in de kinderschoenen. 'Als Expertisecentrum moeten we de taal leren spreken van de toekomstige gebruiker. We zijn altijd op zoek naar de behoeften van de zorgvrager, zorgverlener en de tussenkomende partijen en zoeken constant naar nieuwe oplossingen.' Laten we dit samen onderzoeken tijdens deze inspiratiesessie! 

robot

Deze inspiratiesessie is zowel voor zorgondernemers die actief aan de slag willen met zorgtechnologie, als voor zorgpersoneel (VP en niv. 3) die graag in de dagelijkse praktijk meer zorgtechnologie willen gebruiken. 

 • Het creëert waarde voor de klant (vitaliteit, gezondheid).
 • Het voegt iets toe voor de professionele zorgverlener (betere zorg, efficiëntieslag).
 • het verlaagt zorgkosten voor de consument en de betalende partij.

Wat gaat deze inspiratiesessie je brengen?

·        Op een interactieve manier meer inzicht en grip op het thema 'Zorginnovatie binnen jouw kleinschalige woonzorgorganisatie'; 

·        Meer bewustzijn en kennis creëren over het trainen van je (zorg)medewerkers en toezien op goede zorg, op gebied van mobiliteit, slapen, wonen en fit & gezond; 

·        Sparren met collega zorgondernemers en het delen van praktijkervaringen met experts van Vegro; 

 

Mini workshops (iedereen volgt ze allemaal, in kleinere groepjes)

 • Fit & vitaal – van fitnessapparatuur tot serious gaming. Gymzaal 2.0
 • De toekomst van zorgtechnologie is nu
 • De thuiszorgwinkel biedt zoveel meer – hulpmiddelenzorg van de toekomst

Uiteraard worden de richtlijnen van het RIVM gevolgd en uitgvoerd.

Programma

12.30 - 13.00 uur: Inloop met koffie en thee

13.00 - 14:15 uur: Plenaire toelichting door de innovatie experts van Vegro 

14:15 - 14.45 uur: Netwerkpauze 

14.45 - 16.00 uur: Mini-workshops met experts rondom de thema's: 'Fit & vitaal', 'De toekomst van zorgtechnologie is nu' en 'De thuiszorgwinkel biedt zoveel meer'

16:00 - 16.30 uur: Nabespreken

Datum, tijd & locatie 

Datum:  donderdag 28 oktober 2021 van 12.30 -16.30 uur 

Locatie: Lab39  - Steenbakkersstraat 1b in Katwijk

Ben je zorgpartner van KenniZ? Dan is deze inspiratiesessie gratis voor twee personen. Wil je met meer collega's komen, dat kan! De kosten daarvan zijn 115,00 euro ex btw per persoon. 

Ben je (nog geen) zorgpartner van KenniZ? Dan zijn de kosten 150,00 euro (ex. btw) per persoon.

Annuleringsbeleid

Kan je toch niet aanwezig zijn? Dan graag 48 uur van tevoren afmelden bij het secretariaat van KenniZ. Bij no-show brengen wij de kosten van deelnemen in rekening voor reeds gemaakte eventkosten, organisatie & food waste.

Naslagwerk 

Om innovatie in de zorg verder toegankelijk te maken heeft Vegro de dienst Innovatie & Onderzoek. Deze dienst stelt zorginstellingen in staat om gemakkelijk innovatieve producten te huren, zodat deze producten voor iedereen toegankelijk kunnen zijn. 

Aanmelden

Invalid Input
Invalid Input
Vul uw organisatie in
Vul een contactpersoon in
Vul een contactpersoon in
Vul een contactpersoon in
Vul een contactpersoon in
Vul een telefoonnummer in
Vul een geldig e-mailadres in
Invalid Input

De nieuwe Wet Zorg en Dwang (Wzd) is sinds het begin van 2020 van kracht. Door deze wet wordt er om een andere werkwijze gevraagd in jouw dagelijkse praktijk als zorgprofessional. Zorgprofessionals moeten creatiever denken in hun werk onder de Wzd. Dat komt omdat wat eerst werkte voor een cliënt, nu misschien niet meer mag. Het zal daarom nog wel even zoeken zijn naar nieuwe manieren om cliënten te helpen die wel mogen onder de Wet zorg en dwang. En dat verschilt per cliënt, want iedereen is anders! 

Gelukkig zijn er meerdere wegen naar Rome. En zo ook binnen de Wzd. Er bestaan veel verschillende manieren om de zorg goed te blijven regelen. Om het voor jou zo makkelijk mogelijk te maken om je weg te vinden binnen de Wzd organiseren wij een workshop met het thema: Vrijheid & Veiligheid'.  

Peter Hoekstra, onze expert, geeft de handvatten voor een optimale implementatie. Tevens ontvang je een concept versie beleid 'Vrijheid en Veiligheid' voor de kleinschalige woonzorghuizen, deze kun je zelf aanvullen vanuit jouw visie en missie. De ervaringen van de andere deelnemers geven je ook nieuwe inzichten.

Peter Hoekstra

 

Programma 

13:30 - 14.00 uur Inloop

14.00 – 15.00 uur Plenaire sessie door onze expert Peter Hoekstra, waar de handvatten rondom 'Veiligheid & Vrijheid' met WZD centraal staan: 

 • Werken vanuit Vrijheid en Veiligheid
 • Visie ontwikkeling; wat moet erin staan?
 • Alternatieven door creatief te zijn
 • Onvrijwillige zorg 

15.00 - 15.15 uur Pauze 

15.15 - 15.30 uur Interactieve rondetafelgesprekken (casuïstiek) rondom 'Vrijheid & Veiligheid' met WZD: 

 1. Leren en verbeteren van elkaars ervaringen
 2. Bewustwording van Vrijheid en Veiligheid en de WZD 
 3. Stappenplan WZD 

16.15 - 16.30 uur Centraal bespreken, terugkoppeling en afsluiting

 

Datum, Locatie & Kosten

Datum: dinsdag 12 oktober 2021

Locatie: New Day Offices, Maanlander 47, 3824 MN in Amersfoort

Aan deze workshop zijn kosten verbonden. Als KenniZ zorgpartner betaal je per persoon 115,00 euro (excl. btw). 

Zonder zorgpartnerschap van KenniZ, betreffen de kosten 150,00 euro (excl. btw) per persoon. 

* De workshop gaat door bij minimaal 6 deelnemers

Annuleringsbeleid

Kan je toch niet aanwezig zijn, dan graag 48 uur van tevoren afmelden. Bij no-show brengen wij de kosten per aanmelding in rekening voor reeds gemaakte eventkosten.

Invalid Input
Vul een contactpersoon in
Vul uw organisatie in
Vul een geldig e-mailadres in
Vul een telefoonnummer in

 

In de ouderenzorg is het nog steeds niet erg gebruikelijk om het onderwerp intimiteit en seksualiteit bespreekbaar te maken. Toch is daar wel behoefte aan. Wat het lastig maakt, is dat er bij de meeste bewoners een taboe op rust. Dat geldt ook vaak voor de medewerkers. Het is nu eenmaal geen onderwerp waar je met iedereen over spreekt. Toch is hier juist daarom een belangrijke rol weggelegd voor de zorgprofessional. Het is noodzakelijk dat het aanbod om het gesprek te voeren vanuit haar of hem komt.

Hoe kunnen we intimiteit en seksualiteit uit de taboesfeer halen? Wat moet je daarvoor doen? En hoe geeft je dit een plek in een kleinschalige woonsetting?

Waardigheid & Trots en KenniZ organiseren deze inspiratiesessie. Noëlle Sant, accounthouder voor het thema intimiteit en seksualiteit op Zorg voor Beter, vertelt je graag meer over de stand van zaken. Er zijn inmiddels een aantal tools ontwikkeld. Vanuit ZonMw werken Rutgers en Vilans samen aan SIVIL. Dit is een lerend netwerk bestaande uit zowel een aantal zorgorganisaties als onderwijsinstellingen. Met deze partijen is veel nagedacht en gekeken hoe het onderwerp beter bespreekbaar te maken. Het effect van de gebruikte tools is onderzocht, en de uitkomsten van dit onderzoek zullen aan de orde komen.

Daarnaast worden er ook in andere onderzoeksprogramma’s ervaringen opgedaan met het ontwikkelen van methodieken. Het gebruik van de tools vraagt ook een goede imbedding in de dagelijkse zorg, en dit vergt een goede implementatie strategie. Het is interessant om te kijken wat hierbij de bevorderende en belemmerende factoren zijn.

Hiervoor gaan we in het tweede gedeelte van de sessie in kleinere groepen uit elkaar om met elkaar te bespreken wat er in jouw eigen zorgpraktijk voor nodig is. Dit koppelen we centraal terug, en formuleren we elk onze take-home message.

LET OP: ivm het Coronavirus, vragen wij deelnemers die zich niet lekker voelen, hoesten en/of verkouden zijn, niet naar deze sessie te komen. Daarnaast volgen we de richtlijnen van het RIVM.

Programma

12.30 – 13.00 uur: Inloop met koffie & thee

13.00 - 14:00 uur: Toelichting door Noëlle Sant

14.00 - 14.15 uur: Pauze

14.15 – 15.00 uur: Leren van elkaars ervaringen aan de ronde tafels

15:00 - 15.30 uur: Terugkoppeling en take home message

15.30 – 16.00 uur: Afsluiting

Datum & locatie

Datum: donderdag 30 september 2021 van 12.30-16.00 uur

Locatie: Regiokantoor en distributiecentrum Vegro, Klaverbaan 63, 2908 KD in Capelle a/d  Ijssel

De sessie vindt plaats op de eerste verdieping

Deze bijeenkomst is gratis

Via onderstaand formulier, kan je je inschrijven. De bijeenkomst is bedoeld voor alle geïnteresseerden in de verpleeghuissector. Kan je toch niet aanwezig zijn? Dan graag 24 uur van tevoren afmelden bij het secretariaat van KenniZ.

Invalid Input
Vul uw organisatie in
Vul een contactpersoon in
Vul een telefoonnummer in
Vul een geldig e-mailadres in
Invalid Input
Invalid Input

Wil je leren hoe je succesvol subsidies en fondsen werft? In samenwerking met de ZorgSubsidieKalender biedt KenniZ een gratis webinar aan waarin wij je 7 tips geven waardoor geldgevers JA zeggen op jouw projectplan!

 

 

  

 

Dit is wat je ontdekt

> Hoe je connect met je geldgever
> Hoe je je projectplan klip en klaar formuleert
> Hoe je de begroting opstelt zonder tekorten achteraf
> Hoe je de projectrisico's in kaart brengt
> Hoe je problemen voorkomt met de bijlagen
> Waarom je de advocaat van de duivel moet uitnodigen!


Stance van Heijst is subsidieadviseur en directeur van ZorgSubsidieKalender. Het veld van subsidieaanvragen, fondsen, projectmanagement tot en met subsidieverantwoording is voor haar vertrouwd terrein. Na jaren groepen te hebben getraind, heeft zij nu een compleet online trainingsprogramma ontwikkeld met een jaar lang nazorg.

Programma

14.50 - 15.00 - Inloggen

15:00 - 15.03 - Welkom door Nicole Schonherr, Manager Communicatie & Events

15:03 - 15.00 - Toelichting door Stance van Heijst

15.50 - 16.00 - Rondvraag & afsluiting

Let op: dit webinar is éénmalig en er wordt achteraf géén opname verstuurd.

Datum & aanmelden

Maandag 27 september

Zowel zorgpartners als geen zorgpartners van KenniZ zijn welkom om aan te sluiten. Via deze link kan je je aanmelden.

Medicatie is belangrijk voor de behandeling van veel aandoeningen, maar kan (onbedoeld) ook de oorzaak zijn van schade bij de cliënt. Aandacht voor het voorkómen van medicatiefouten is belangrijk. Het Instituut Verantwoord Medicijngebruik ( IVM) zet zich in samenwerking met KenniZ in voor de verbetering van de medicatieveiligheid binnen de langdurige, kleinschalige zorg.

Vanuit het kwaliteitskader bespreekt Rob Essink, apotheker bij IVM, de actuele informatie en handvatten die van belang zijn.

De Inspectie voor Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) is vanaf 2018 gestart met een nieuw toetsingskader Medicatieveiligheid. De normen geven de inspectie de mogelijkheid om medicatieveiligheid thematisch te onderzoeken. Deze normen gaan over de belangrijkste risico’s rondom medicatieveiligheid. Bij de selectie van deze normen is gekeken naar de betrokkenheid van de cliënt en de verantwoordelijkheidsverdeling. Ook is aandacht voor het veilig voorschrijven, medicatiebeoordeling en medicatieoverdracht. Toetsingskader Medicatieveiligheid 2021

Wat gaat deze inspiratiesessie je brengen?

Na de toelichting van Rob ga je samen met andere zorgprofessionals in gesprek over de borging van medicatieveiligheid. · Welke verantwoordelijkheden heb jij als zorgondernemer ten aanzien van medicatieveiligheid? Hoe kijkt IGJ hiernaar?

· Hoe zorg je voor een optimale samenwerking tussen apotheek, huisarts en zorgonderneming ten aanzien van medicatieveiligheid?

· Op welke wijze kan je jouw zorgpersoneel scholen ten aanzien van medicatie? Hoe om te gaan met niveau 2+? En anders opgeleide zorgmedewerkers?

· Hoe om te gaan met retourmedicatie, de persoonsgegevens op de medicatiezakjes en dubbele controles in de nacht?

· Welke systemen zijn er ten aanzien van elektronische voorschrijf software? Voor- en nadelen van elk systeem.

Datum 

Donderdag 16 september 2021 van 13.00 tot 14.30 uur. Deze sessie wordt digitaal gegeven via Teams.

Programma

12.50 - 13.00 uur: Inloggen

13.00 - 14:15 uur: Toelichting door de expert Rob Essink

14.15 - 14.30 uur: Afronding 

Kosten

Ben je zorgpartner van KenniZ? Dan is deze inspiratiesessie gratis voor twee personen. Wil je met meer collega's komen, dat kan! De kosten daarvan zijn 49,00 euro ex btw per persoon.

Ben je (nog) geen zorgpartner van KenniZ? Dan zijn de kosten 99,00 euro (ex. btw) per persoon.

Invalid Input
Vul uw organisatie in
Vul een contactpersoon in
Vul een telefoonnummer in
Vul een geldig e-mailadres in
Invalid Input
Invalid Input

Wil jij een persoonlijk gesprek met een KenniZ expert? Dan kan je er voor kiezen om je in te schrijven voor een kort, maar krachtig 1-op-1 gesprek. Die gesprekken vinden plaats op dezelfde tijdstippen als de workshoprondes en duren max. 15 minuten. VOL = VOL

190515 dvdz rw 832 

Inschrijven

Stuur een email naar secretariaat en vermeld de naam van de KenniZ expert en op welk tijdstip je ingedeeld wilt worden. Zijn alle tijdsvakken al bezet? Er is genoeg tijd gedurende de dag om toch nog in gesprek te komen. 

** Let op: de tijden kunnen op de dag zelf iets afwijken.  

   

Ochtend

 

 

 

KenniZ partner

Expert

Onderwerp

Tijdslot 1

Tijdslot 2

Tijdslot 3

           
Portalise Maurits van Woerden ICT 11.45 - 12.00 12.00 - 12.15 12.15 - 12.30
Portalise Esther Nieuwenhuizen  ICT, Quality as a Service (QaaS) 11.45 - 12.00 12.00 - 12.15 12.15 - 12.30
ElderCare Sven van der Starre  Belevering van medische hulpmiddelen 11.45 - 12.00 12.00 - 12.15 12.15 - 12.30
ElderCare Jan Meurs Belevering van medische hulpmiddelen 11.45 - 12.00 12.00 - 12.15 12.15 - 12.30
Kleemans Barbara de Kort Kwaliteit, IGJ, kwaliteitskader verpleeghuiszorg 11.45 - 12.00 12.00 - 12.15 12.15 - 12.30
Kleemans Elmyn Brands Kwaliteit, IGJ, kwaliteitskader verpleeghuiszorg 11.45 - 12.00 12.00 - 12.15 12.15 - 12.30
Sovib Ruud Jenje Risicobeheer (verzekeringen) 11.45 - 12.00 12.00 - 12.15 12.15 - 12.30
HD Architecten Martijn Verhagen Architectuur; ontwerpen voor dementie 11.45 - 12.00 12.00 - 12.15 12.15 - 12.30
Westerveld & Vossers Roland Stokman Financieel en fiscaal 11.45 - 12.00 12.00 - 12.15 12.15 - 12.30
Oud Geleerd, Jong Gedaan Enny van Arkel Interactieve seniorencolleges 11.45 - 12.00 12.00 - 12.15 12.15 - 12.30
Eten+Welzijn Anton Francois Eten & Drinken 11.45 - 12.00 12.00 - 12.15 12.15 - 12.30
Konvida Karin Kuhlmann Dementie VOL 12.00 - 12.15 12.15 - 12.30
Rabobank  Aart Cooiman Zorgvastgoed 11.45 - 12.00 12.00 - 12.15 12.15 - 12.30
Eldermans|Geerts Naam volgt Juridische zaken 11.45 - 12.00 12.00 - 12.15 12.15 - 12.30
           
 

 

Middag

 

 

 

KenniZ partner

Expert

Onderwerp

Tijdslot 1

Tijdslot 2

Tijdslot 3

           
Desamentafel Peter Hoekstra WZD 13.55 - 14.10 14.10 - 14.25 VOL
ElderCare Janou Janssen  Belevering van medische hulpmiddelen 13.55 - 14.10 14.10 - 14.25 14.25 - 14.40
ElderCare Cees Pronk Belevering van medische hulpmiddelen 13.55 - 14.10 14.10 - 14.25 14.25 - 14.40
HD Architecten Martijn Verhagen Architectuur; ontwerpen voor dementie 13.55 - 14.10 14.10 - 14.25 14.25 - 14.40
Kleemans Barbara de Kort Kwaliteit, IGJ, kwaliteitskader verpleeghuiszorg VOL 14.10 - 14.25 14.25 - 14.40
Kleemans Elmyn Brands Kwaliteit, IGJ, kwaliteitskader verpleeghuiszorg VOL 14.10 - 14.25 14.25 - 14.40
Westerveld & Vossers Roland Stokman Financieel en fiscaal 13.55 - 14.10 14.10 - 14.25 14.25 - 14.40
ZorgSubsidieKalender Stance van Heijst Fondsen & Subsidies 13.55 - 14.10 14.10 - 14.25 14.25 - 14.40
Portalise Maurits van Woerden ICT 13.55 - 14.10 14.10 - 14.25 14.25 - 14.40
Portalise Esther Nieuwenhuizen  ICT, Quality as a Service (QaaS) 13.55 - 14.10 14.10 - 14.25 14.25 - 14.40
Rabobank  Aart Cooiman Zorgvastgoed 13.55 - 14.10 14.10 - 14.25 14.25 - 14.40

 

Laat je informeren, inspireren, op de hoogte brengen, vermaken, voorlichten door ons ruime aanbod van workshops tijdens deze dag!

190515 dvdz rw 1057

1e RONDE - OCHTEND duur 50 minuten

What Makes You Tick 

In deze inspiratieworkshop neemt Vicky je mee aan de hand van de boeiende vraag 'What makes you tick'. Maak uitgebreid kennis met de WMYT-aanpak en krijg inspiratie & handvatten hoe je dit kan benutten voor jezelf en/ of je collega’s. Er wordt ingezoomd op drie kernelementen; kwaliteiten, energiegevers en waarden. Je verlaat de ruimte gegarandeerd met positieve energie! 

In de jas van de inspecteur

’s Morgens trekt een inspecteur zijn jas aan en gaat op zoek naar veilige en persoonsgerichte zorg in een verpleeghuis, zorgvilla of woonboerderij ergens in Nederland. Tijdens deze sessie nemen twee inspecteurs je mee op inspectiebezoek. Waar kijken zij naar? Hoe beoordelen de inspecteurs dat wat zij zien? En hoe krijgt de inspectie zicht op dingen zoals kwaliteit, leren & verbeteren? Ga mee op bezoek en krijg de kans om de jas van de inspecteur te passen.

Maak eens tijd voor de mond 

Het zijn de kwetsbare zorgafhankelijke ouderen die de deskundigheid van ons als mondzorger vragen. Wanneer mensen ouder en zorgafhankelijker worden, hebben ze over het algemeen moeite om de mondgezondheid op peil te houden. In deze workshop leer je meer over de veranderingen in mondgezondheid binnen de groep kwetsbare en zorgafhankelijke ouderen en over de implicaties voor het verlenen van mondzorg voor deze groter wordende groep ouderen. 

Betekenisvol contact in de Zorg 

Hoe houd ik een gesprek op gang? Hoe kan ik gesprekken verdiepen? Hoe ga ik om met ongemakkelijke situaties binnen een gesprek? En waarom lopen sommige gesprekken als vanzelf terwijl andere gesprekken maar niet los komen? In deze workshop worden concrete handvatten gegeven met een gespreksmethode die op een laagdrempelig en prettige manier betekenisvol contact faciliteert.  

1.000 fondsen en subsidies voor jouw droomproject!

Zoek jij geld voor jouw bijzondere doelgroep of een innovatief project? Stance van Heijst, fondsen- en subsidie expert in Zorg en Welzijn laat je zien welke mogelijkheden er zijn en geeft je praktische tips om een winnend projectplan te schrijven.

Schaarste noopt tot delen 

Vanwege krapte op grond van mensen en middelen wordt noodzaak om te delen steeds meer voelbaar. Met de huidige vergrijzing neemt de behoefte aan zorgpersoneel toe van één op de zeven naar één op de drie medewerkers in de zorg in 2060. Tegelijk zien we dat de middelen om de zorg te financieren fors stijgen naar de toekomst.  Er zal o.m. een casus worden behandeld uit de keten van verbruiksartikelen en wondzorg.

Vrijheid, Veiligheid en Kleinschaligheid; Hoe doe je dat? 

Vrijheid en Veiligheid & de WZD, hoe organiseer je dat kleinschalig? Een workshop met daar aandacht voor de vrijheid en veiligheid van bewoner, en hoe dit in lijn met de WZD kan worden ingevuld. Welke dilemma's kom je tegen? Hoe organiseer je dit allemaal. Een informatiebijeenkomst met ruimte om ook stuk te staan bij enkele ingebrachte casussen. 

 

2e RONDE - MIDDAG duur 50 minuten

Dementie: Leer écht kijken! 

Konvida heeft een andere visie op mensen met dementie. De neiging bestaat om de bewoners nog teveel uit hun eigen ‘wereldje’ te halen. Het alternatief is om hen ongestoord in de door dementie beperkte wereld te laten. Deze aanpak leidt tot ontspanning, beter inzicht, begrip, zekerheid en acceptatie van de situatie voor alle betrokkenen. Belangrijk resultaat is ook de harmonieuzere samenwerking binnen het team van verzorgenden. Zorgprofessionals geven veruit de voorkeur aan deze aanpak, omdat ze direct en persoonlijk ervaren hoe het beter kan. 

Kwaliteitsindicator ‘eten en drinken’ en jouw organisatie! 

Stichting Eten+Welzijn laat zien wat er speelt en wat je praktisch kan doen om invulling te geven aan deze kwaliteitsindicator. Je (her)kent de thema’s, en kan bewust aan de slag om ‘eten en drinken’ te verbeteren in je bedrijf. Vergroot de tevredenheid van je bewoners en optimaliseer je werkorganisatie! 

Fiscale- en juridische high lights 

Westerveld en Vossers Accountants en Adviseurs neemt je mee in actuele fiscale- en juridische thema’s, die spelen in het wervelende zorglandschap, zoals de Wtza die per 1 januari 2022 ingaat.  Je wordt op de hoogte gebracht wat er speelt en wat er gaat komen. 

Mindset op zorginnovatie

Innovatieve hulpmiddelen kunnen het leven van jouw bewoner makkelijker en veiliger maken, en de kwaliteit van leven verbeteren. Belangrijk dus om bij stil te staan en bewust te worden van alle mogelijkheden. Sluit ook aan en leer hoe jij en je collega's dit in de praktijk kunnen implementeren.

Een cyberincident: vandaag of morgen?

Cybercriminaliteit is de afgelopen jaren een booming business geworden. Stond het nog niet zo lang gelden “ver van jouw bed” nu is het dagelijkse kost. De expert van Sovib vertelt meer over de risico’s die je als organisatie loopt en welke oplossingen er mogelijk zijn.

Locatie, locatie, locatie…hoe big data hier aan kan helpen 

Het vinden, het aankopen en het ontwikkelen van een nieuwe zorglocatie is een dynamisch en tijdrovend proces. Enige ondersteuning vanuit data helpt hierbij om dit proces te versnellen en ook de juiste argumenten voor aankoop en financiering te voorzien. Co Politiek weet alle ins & outs van big data en hoe je dit kan inzetten om bijvoorbeeld te bepalen in welke gemeente je je wil vestigen. 

Innovatie is key! In het huidige zorglandschap vraagt het nu om kennis & lef. Met als doel onze gezamenlijke missie te realiseren, alle kwetsbare bewoners, een warm & veilig thuis te bieden.  

 

190515 dvdz rw 700

 

Volgens de richtlijnen van het RIVM word je gevraagd om een vaccinatiebewijs, herstelbewijs of negatieve coronatest te laten zien. Dit kan heel makkelijk met de CoronaCheck-app

 

Samen sterk in de kleinschalige zorg!

Een dag vol inspiratie & energie en een gemêleerd publiek van zorgprofessionals; van starter tot CEO.

Innovatie vormt de rode draad van dit seminar, met als belangrijkste pijlers kwaliteit, financiën en personeel. Op welke wijze kan innovatie de kleinschalige zorg laten ontwikkelen? De keynote sprekers vertellen hun verhaal, ervaringen en visie hierover. Gedurende de dag kan je aansluiten bij diverse inspirerende workshops, meld je aan voor 1-op-1 gesprekken met de KenniZ experts en laat je verrassen door de innovatiemarkt. Tijdens de lunchpauze staat er een grote verrassing op het menu! 

Programma

08.00 tot 09.00 uur - Registratie & Inloop

09.15 tot 11.30 uur - Plenair deel 1

11.45 tot 12.35 uur - 1e workshopronde & 1-op-1 expertgesprekken

12.35 tot 13.40 uur -  Lunchpauze INCLUSIEF EEN VERRASSENDE WENDING  

13.55 tot 14.45 uur -  2e workshopronde & 1-op-1 expertgesprekken

14.50 tot 16.00 uur - Plenair deel 2 

16.00 tot 17.00 uur - Borrel

De dagvoorzitter 

 Charlot van Stigt Thans 480x480

Maak kennis met Charlot van Stigt Thans, als dagvoorzitter zal zij deze mooie dag leiden. Een rol die perfect bij haar past! Met een achtergrond in Facilitity Management en de verantwoordelijk voor het klantbehoud, was ze jarenlang de schakel tussen de klant en het bedrijf. Naast die rol heeft ze ook veel bijeenkomsten begeleid. Zo heeft ze vanuit het dagvoorzitterschap uiteindelijk haar eigen bedrijf gestart: Makes Your Day. En is ze Partner bij Youfacilitate.

De keynote sprekers

 

Brian Nieweg is bestuurder van Amado Zorg. Als zorgondernemer runt hij, samen met zijn ouders, twee woonhuizen voor mensen met dementie. Zijn missie: ‘Ik wil levensgeluk bieden aan mensen met dementie. We streven naar een zo hoog mogelijke levenskwaliteit in de laatste fase van het leven van onze bewoners. Ik wil verschil maken met mijn bedrijf en een maatschappelijke impact creëren. Zo kan ik iets doen waar een ander iets aan heeft.’ Op het podium schijnt hij zijn licht over de uitdagingen van een private woonzorgondernemer. 

Als voorzitter van het Operationeel Coronateam en locatiemanager bij Cordaan, is Ivo de Jong een veteraan in de zorg. ‘Inmiddels werk ik zo’n 15 jaar in de zorg. In deze jaren heb ik veel mooie verhalen voorbij zien komen maar ook zeer schrijnende situaties. Hiervan heb ik geleerd dat we vooral aandacht voor elkaar moeten blijven houden, naar elkaars behoeften moeten luisteren en uit moeten gaan van mogelijkheden in plaats van beperkingen.’ Zijn verhaal zal gaan over de traditionele zorgaanbieders en private woonzorgontwikkeling

Theo van Uum, directeur langdurige zorg bij het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport zal een van de topsprekers zijn tijdens het ochtendprogramma. Hij vertelt onder andere wat de kijk van VWS is op innovatie, hoe zij zelf innoveren en het grote belang van investeren daarin door de kleinschalige zorginstellingen.

Hanneke SikkemaManager Verpleging en Verzorging bij de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd,  richt haar verhaal op kwaliteit en personeel; 'toezicht op goede en veilige zorg'. Om dat te blijven bieden, is innovatie nodig. Ook licht ze toe hoe IGJ zelf innoveert met de (door)ontwikkeling van datagebruik in hun toezicht.

Geboren met een ernstige fysieke handicap was de levensverwachting van Joost Nauta, gamechanger en verbinder, eigenlijk maar 5 jaar. Maar Joost zou Joost niet zijn, als hij met zijn eigenwijsheid er niet voor gezorgd heeft dat hij nu op zijn 46ste niet alleen lééft, maar ook het leven heeft gecreëerd waar velen van dromen. En heeft hij zich ontwikkelt tot een ondernemer ‘van de straat’ met een universele boodschap “Als ik het kan, kan jij het ook”. Hij deelt zijn inspirerende levensverhaal met de bijhorende pieken & dalen.

Directeur Gezondheidszorg bij de RabobankMichel Van Schaik, schijnt zijn licht over de macro-economische omstandigheden voor de kleinschalige zorg. 'Om onze gezondheidszorg ook voor toekomstige generaties hoogwaardig toegankelijk en betaalbaar te houden is een fundamentele transitie en hervorming noodzakelijk. Dat vraagt van zorgaanbieders een heldere visie, strategische keuzes en een bedrijfsmatige aanpak en werkwijze. Innovatie en ondernemerschap zijn daarvoor belangrijke 'drivers'. De sterke focus op reparatie-geneeskunde zal moeten verschuiven naar voorzorg en preventie. Mede gebruik makend van moderne technologische mogelijkheden worden waardeketens totaal anders ingericht.'

Tonko Wedda is een duizendpoot, naast het feit dat hij directeur Health is bij Rockstart, vervult hij ook vele andere rollen, zoals CEO & Founder van Growth!  en als bestuursvoorzitter bij brancheorganisatie voor zorgtechnologie en zorginnovatie WDTM. Met zijn ervaring zorgt hij voor een mooie aanvulling op dit event en draagt hij zorg voor zichtbaarheid voor diverse zorgorganisaties tijdens een speciaal onderdeel van deze dag. 

Als senior specialist bouw & vastgoed & woningcorporaties bij de Rabobank, adviseert en ondersteunt Aart Cooiman relatiemanagers over vraagstukken van klanten en prospects. Zijn werkgebied is grond-, project-, bouw- en beleggingsfinancieringen van te verhuren en te verkopen vastgoed. Ook is hij als sectorspecialist woningcorporaties betrokken bij ontwikkelingen rond wonen. Denk aan nieuwe woonvormen tussen huur en koop, coöperatieve initiatieven, het commercieel zorgvastgoed eerste lijn. Op het podium zal Aart de locale ontwikkelingen toelichten.

Ben jij erbij?

 • Zet het seminar alvast in je agenda en meld je aan voor een toegangskaart. Wist je dat je als zorgpartner van KenniZ direct 1 toegangskaart gratis kan activeren?
 • Uiteraard volgt het KenniZ platform de richtlijnen van het RIVM rondom corona op de voet.

 

Datum, Locatie & Kosten 

 • Datum: Donderdag 9 juni 2022
 • Locatie: Rabobank, Croeselaan 18, 3521 CB in Utrecht
 • Ben je zorgpartner van KenniZ? Dan krijg je 1 toegangskaart gratis t.w.v 500 euro. Je dient deze nog wel te activeren. Dat kan onderaan deze pagina bij 'Aanmelden & activeren gratis toegangskaart'. Je kan uiteraard meer toegangskaarten kopen met de speciale zorgpartnerkorting, de kosten zijn dan 350 euro ex btw per toegangskaart. Ben je (nog) geen zorgpartner, dan zijn de kosten voor een toegangskaart 500 euro ex btw.                    

Reeds geactiveerde toegangskaart seminar 2020 of 2021

Had jij al een toegangskaart geactiveerd (en betaald) voor het seminar 2020, die geannuleerd werd ivm corona. Dan blijft deze uiteraard geldig en hoef je niet het opnieuw te activeren. 

 

Annuleringsbeleid (** gratis toegangskaart)

Wanneer je de gratis toegangskaart hebt geactiveerd, maar toch niet kan komen; bij een afmelding van 5 werkdagen van te voren, worden er geen annuleringskosten gerekend. Bij no-show brengen wij de kosten per afmelding in rekening voor reeds gemaakte eventkosten, organisatie & food waste. Als je voor een toegangskaart hebt betaald, wordt het geld alleen geretourneerd, wanneer de afmelding 6 weken of eerder is voorafgaand het event.

Aanmelden  

Invalid Input
Invalid Input
Vul uw organisatie in
Vul een contactpersoon in
Vul een telefoonnummer in
Vul een geldig e-mailadres in
Invalid Input
Vul een contactpersoon in
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input

De Raad van Bestuur van Zorginstituut Nederland heeft de Kwaliteitsraad gevraagd een dialoogbijeenkomst Passende Zorg te organiseren en het Zorginstituut te adviseren over de vervolgstappen van de beweging Passende Zorg. De Kwaliteitsraad heeft naar aanleiding van dat verzoek het Advies Passende Zorg opgesteld. Dit advies beschrijft welke vervolgstappen nodig en gewenst zijn om passende zorg in de praktijk te stimuleren.

Dialoog Passende Zorg

Om een breed gedragen advies te kunnen schrijven, heeft de Kwaliteitsraad begin juni 2021 een dialoogbijeenkomst gehouden. Aan die bijeenkomst namen meer dan 100 zorgprofessionals, patiëntvertegenwoordigers, bestuurders van zorgorganisaties en zorgverzekeraars deel. Mede dankzij hun waardevolle input is dit een rijk advies geworden, met concrete aangrijpingspunten om de beweging naar passende zorg in de praktijk in gang te kunnen zetten.

Het advies van de Kwaliteitsraad

De Kwaliteitsraad ziet passende zorg als een gezamenlijke en lerende beweging, waaraan mensen en hun organisaties met hart en ziel bijdragen. De Kwaliteitsraad ziet in die beweging een belangrijke rol voor het Zorginstituut en geeft een aantal aandachtspunten en adviezen mee. Meer dan ooit is de tijd nu rijp om aan de slag te gaan met het toekomstbestendig maken van de Nederlandse gezondheidszorg.

bron: Zorginstituut Nederland

WMYT

In deze inspiratieworkshop neemt Vicky je mee aan de hand van de boeiende vraag 'What makes you tick'. Maak uitgebreid kennis met de WMYT-aanpak en krijg inspiratie & handvatten hoe je dit kan benutten voor jezelf en/ of je collega’s. Er wordt ingezoomd op drie kernelementen; kwaliteiten, energiegevers en waarden. Je verlaat de ruimte gegarandeerd met positieve energie!

Locatie, locatie, locatie…hoe big data hier aan kan helpen

Het vinden, het aankopen en het ontwikkelen van een nieuwe zorglocatie is een dynamisch en tijdrovend proces. Enige ondersteuning vanuit data helpt hierbij om dit proces te versnellen en ook de juiste argumenten voor aankoop en financiering te voorzien. Co Politiek weet alle ins & outs van big data en hoe je dit kan inzetten om bijvoorbeeld te bepalen in welke gemeente je je wil vestigen.

Maak eens tijd voor de mond

Het zijn de kwetsbare zorgafhankelijke ouderen die de deskundigheid van ons als mondzorger vragen. Wanneer mensen ouder en zorgafhankelijker worden, hebben ze over het algemeen moeite om de mondgezondheid op peil te houden. In deze workshop leer je meer over de veranderingen in mondgezondheid binnen de groep kwetsbare en zorgafhankelijke ouderen en over de implicaties voor het verlenen van mondzorg voor deze groter wordende groep ouderen.

Betekenisvol contact in de Zorg

Hoe houd ik een gesprek op gang? Hoe kan ik gesprekken verdiepen? Hoe ga ik om met ongemakkelijke situaties binnen een gesprek? En waarom lopen sommige gesprekken als vanzelf terwijl andere gesprekken maar niet los komen? In deze workshop worden concrete handvatten gegeven met een gespreksmethode die op een laagdrempelig en prettige manier betekenisvol contact faciliteert.

Dementie: Leer écht kijken!

Konvida heeft een andere visie op mensen met dementie. De neiging bestaat om de bewoners nog teveel uit hun eigen ‘wereldje’ te halen. Het alternatief is om hen ongestoord in de door dementie beperkte wereld te laten. Deze aanpak leidt tot ontspanning, beter inzicht, begrip, zekerheid en acceptatie van de situatie voor alle betrokkenen. Belangrijk resultaat is ook de harmonieuzere samenwerking binnen het team van verzorgenden. Zorgprofessionals geven veruit de voorkeur aan deze aanpak, omdat ze direct en persoonlijk ervaren hoe het beter kan.

Vrijheid, Veiligheid en Kleinschaligheid; Hoe doe je dat?

Vrijheid en Veiligheid & de WZD, hoe organiseer je dat kleinschalig.

Een workshop met daar aandacht voor de vrijheid en veiligheid van bewoner, en hoe dit in lijn met de WZD kan worden ingevuld.

Welke dilemma's kom je tegen? Hoe organiseer je dit allemaal. Een informatiebijeenkomst met ruimte om ook stuk te staan bij enkele ingebrachte casussen.

 

Heb jij behoefte aan kennis over het aanvragen en verantwoorden van subsidies en fondsen? In samenwerking met de ZorgSubsidieKalender bieden wij dit unieke trainingsprogramma aan. Waarom is deze training interessant? Er zijn veel verschillende fondsen en subsidies waar je als zorgorganisatie een beroep op kan doen. Het is belangrijk om daarvan op de hoogte te zijn. Als je zelf over deze kennis beschikt, hoef je niet een externe adviseur in te schakelen en ben je niet meer afhankelijk van derden.

De investering in deze online training verdient zichzelf eenvoudig terug

o Bij een succesvolle aanvraag

o Door tijdbesparing, met de handige formats checklists en stappenplannen wordt het schrijven van een projectplan een ‘invuloefening’.

Deze training is voor de beginnende aanvrager, je ontdekt hoe je een volmondig ‘ja’ krijgt op je projectplan!

Je krijgt het volgende pakket om mee aan de slag te gaan

• Trainingsmap tevens werkboek en naslagwerk

• Video's: Word een Pro

• 12 maanden toegang tot de online leeromgeving

• 12 live online vraag & antwoordsessies met Stance van Heijst, directeur van de ZorgSubsidieKalender.

• Toegang tot de besloten online community met Pro’s

 

Kosten

Normaliter kost deze training 2000 euro pp ex btw, maar in samenwerking met de ZorgSubsidieKalender mogen wij deze met een scherpe korting aanbieden.

Normale prijs € 2.000 excl. btw p.p.
Zorgpartner van KenniZ € 1.250 excl. btw p.p.
(Nog) geen zorgpartner van KenniZ € 1.600 excl. btw p.p.

Aanmelden & Startdatum

Wil jij deze training volgen? Deze kortingsactie geldt tot en met 30 september 2021

. Ben je zorgpartner van KenniZ: Vermeld dan de kortingcode 'KenniZ001' in het veld 'OPTIE: extra informatie/kenmerk op factuur'

· Ben je (nog) geen zorgpartner van KenniZ: Vermeld dan de kortingcode 'KenniZ005' in het veld 'OPTIE: extra informatie/kenmerk op factuur'

Meld je aan via deze link. Direct na je aanmelding krijg je toegang tot de online leeromgeving en sturen wij direct de trainingsmap op. Je kunt op elke gewenste dag starten.

Meer informatie

Wil je meer weten over de online training ‘Word een Pro in Subsidie en Fondsenwerving!’ klik dan hier voor meer informatie.

Heb je vragen over de inhoud van de online training, neem dan gerust contact op met de ZorgSubsidieKalender 030-2270037.

Afvalstromen zijn laaghangend fruit als het aankomt op verduurzaming in de kleinschalige zorg.

Voedselrestanten en medische verbruiksartikelen zijn de twee grootste afvalstromen (veelal 80% van het totale afvalvolume) in de Nederlandse gezondheidszorg en vaak is het een uitdaging om dit duurzaam te organiseren. Naast de constante stroom incontinentiemateriaal, zal het gebruik van naalden in de komende tijd gaan toenemen vanwege de vaccins. Dit zal leiden tot extra afval, hoe ga jij o.a. hiermee om? Op 1 juli praat onze KenniZ partner ElderCare je in deze korte sparsessie bij over duurzaamheid bij jou op locatie en welke concrete mogelijkheden er zijn om dit te verbeteren.

Duurzaamheid is een breed begrip. Je denkt misschien in eerste instantie aan het milieu, maar duurzaamheid omvat veel meer. In een duurzame wereld zijn mens, milieu en economie met elkaar in evenwicht. KenniZ expert Elmer Meurs, directeur van ElderCare, vertelt je meer over duurzame oplossingen met name op het gebied van afvalbeperking. 

ElderCare biedt deelnemers de mogelijkheid om een duurzaamheidsscan uit te voeren, met name gericht op het gebruik van medische hulpmiddelen.

Wat gaat deze inspiratiesessie jou brengen?

· Meer inzicht en grip op dit thema;

· Concrete oplossingen die makkelijk zijn toe te passen;

· Ervaringen delen met andere zorgondernemers.

Programma

12.50 - 13.00 - Inloggen

13:00 - 13.05 - Welkom door Nicole Schonherr, Manager Communicatie & Events

13:05 - 14.00 - Toelichting door Elmer Meurs 

14.00 - 14.15 - Rondvraag & afsluiting

Datum

Donderdag 1 juli van 13.00 tot 14.15

Ben je zorgpartner van KenniZ? Dan is deze inspiratiesessie gratis voor twee personen. Wil je met meer collega's deelnemen, dat kan! De kosten daarvan zijn 49,00 euro ex btw per persoon. 

Ben je (nog) geen zorgpartner van KenniZ? Dan zijn de kosten 99,00 euro (ex. btw) per persoon.

Annuleringsbeleid

Kan je toch niet aanwezig zijn bij deze digitale sessie? Dan graag 48 uur vantevoren afmelden bij het secretariaat van KenniZ. Bij no-show brengen wij de kosten per aanmelding in rekening.

Invalid Input
Vul uw organisatie in
Vul een contactpersoon in
Vul een contactpersoon in
Vul een contactpersoon in
Vul een contactpersoon in
Vul een telefoonnummer in
Vul een geldig e-mailadres in
Invalid Input
Invalid Input
Invalid Input

Er komen steeds meer innovatieve hulpmiddelen op de markt. Deze innovatieve hulpmiddelen kunnen onder andere het leven van de cliënt makkelijker en veiliger maken, en de kwaliteit van leven verbeteren. Wordt bewust van alle mogelijkheden van innovatieve hulpmiddelen en zet ze in vanuit de waarden van de cliënt. Tiny Pilat, trainster bij Vegro, vertelt hier alles over en gaat helpen hoe je dit in de praktijk kan implementeren.

 

Wat gaat deze inspiratiesessie jou brengen?

 • Bewustwording van de mogelijkheden van innovatieve hulpmiddelen die ingezet kunnen worden bij cliënten
 • Inzicht in eigen (voor)oordelen met betrekking tot het inzetten van innovatieve hulpmiddelen
 • De meerwaarde van innovatieve hulpmiddelen inzien vanuit het belang van de cliënt

Programma

13.50 - 14.00  Inloggen

14:00 - 14.05  Welkom door Nicole Schönherr, Manager Communicatie & Events

14:05 - 15.00  Toelichting door Tiny Pilat

15.15 – 15.15 Rondvraag

Datum 

Datum:  maandag 28 juni 2021 van 14.00-15.15 uur 

Ben je zorgpartner van KenniZ? Dan is deze inspiratiesessie gratis voor twee personen. Wil met meer dan twee personen komen, dat kan! De kosten hiervan zijn 49,00 euro pp ex btw.

Ben je (nog) geen zorgpartner van KenniZ? Dan zijn de kosten om deel te nemen 99,00 euro (ex. btw) per persoon.

 

Annuleringsbeleid

Kan je toch niet aanwezig zijn? Dan graag 48 uur van tevoren afmelden bij het secretariaat van KenniZ. Bij no-show brengen wij de kosten per aanmelding in rekening voor reeds gemaakte eventkosten & organisatie.

Invalid Input
Vul uw organisatie in
Vul een contactpersoon in
Vul een telefoonnummer in
Vul een geldig e-mailadres in
Invalid Input
Invalid Input

De HKZ-norm ‘Kleine organisatie’ uit 2010 is herzien. Hoewel de basis hetzelfde is gebleven, is de norm (versie 2021) op een aantal punten inhoudelijk gewijzigd is. De norm voldoet door de herziening aan de laatste inzichten op het gebied van kwaliteitsdenken.

Voor organisaties die al gecertificeerd zijn op de HKZ-norm voor ‘Kleine organisaties’ is het bijvoorbeeld van belang om te weten wat de verschillen tussen de huidige versie van de norm en de nieuwe versie maar ook de overgangsregeling en wat een organisatie moet doen om over te stappen.

Voor organisaties die nog onbekend zijn met de norm, worden praktische tips en uitleg over de inhoud van de norm gegeven.

Om je goed te informeren en op de hoogte te brengen, organiseert onze KenniZ partner Kleemans een online kennisbijeenkomst op vrijdagochtend 25 juni. Er is ruimte voor interactie en vragen tijdens de bijeenkomst. Voor KenniZ zorgpartners is dit gratis, sluit dus met meerdere collega's aan.

Datum & tijd

Vrijdag 25 juni 2021
Tijd: 10.30 - 12.00 uur (1 uur plus een half uur voor eventuele vragen)
Dit is een digitale sessie

Aanmelden

Schrijf je nu in voor deze gratis informatiebijeenkomst. Je ontvangt een persoonlijke bevestiging van Kleemans.

Het trainen en toetsen van voorbehouden en risicovolle handelingen voor de deur van de organisaties, het kan allemaal! Karin Schokker, directeur Bijscholing Gezondheidszorg, biedt op een unieke wijze bijscholing. Tijdens deze digitale sessie introduceert ze het Mobiel Zorg Practicum even als de Mobiele Verwarring.

Voorbehouden handelingen vormen een specifieke groep binnen de risicovolle handelingen.  Hoe zorg je ervoor dat al deze handelingen goed worden uitgevoerd en dat de kennis up-to-date blijft?

Hebben jij en collega’s behoefte aan deze kennis, maar geen tijd om naar een locatie te gaan om bijvoorbeeld voorbehouden handelingen te oefenen? Sluit dan aan en ontdek de functies en mogelijkheden.

Wat gaat deze inspiratiesessie jou brengen?

* de gelegenheid om kennis te maken met een andere kleinschalige vorm van onderwijsvormen aan de voordeur. Motivatie waarom het belangrijk is onderwijs zo aan te bieden dat je als kleinschalige woonvorm betrokken bent. 
* de kennis van wat nodig is om aan te kunnen tonen dat medewerkers bekwaam en dus bevoegd zijn. 
 

Inzichten

Deze vorm van onderwijs sluit prachtig aan bij het concept kleinschalig wonen; meer individuele aandacht voor de bewoner/medewerker. De klassikale manier van scholing is vervangen door E-learning en een praktische toetsing. Karin bedacht in 2017 dit concept; scholing voor de voordeur met goede materialen en individuele aandacht. 

Handvatten

De wet BIG schrijft voor dat medewerkers hun bekwaamheid en dus bevoegdheid moet kunnen aantonen. Dat kan door de medewerkers eens per 2 of 3 jaar de voorbehouden handelingen te laten scholen en toetsen. Het aantal handelingen is altijd in overleg, evenals de planning. Er is behalve stroom, een parkeerplaats nodig en wij verzorgen alle andere materialen. De scholingen zijn geaccrediteerd bij het kwaliteitsregister V & VN. 
Door Mobiele Verwarring te introduceren, creeeren we bewustwording wat het eventueel doet als je alledaagse vaardigheden verliest. Je leert op een speelse manier wat mensen met dementie ervaren. Ter voorbereiding is een E-Learning die alvast handvatten geeft. 
 

Programma & datum

Donderdag 24 juni 2021

12:50 - 13.00 uur: Inloggen

13.00 – 13.03 uur: Opening door Nicole Schönherr, Manager Communicatie & Events

13.03 – 13:30 uur: Toelichting Mobiel Zorg Practicum door Karin Schokker

13.30 - 14.00 uur: Toelichting Mobiele Verwarring door René Vertegaal

14.00 – 14.15 uur: Vragenronde & afsluiting

Kosten

Ben je zorgpartner van KenniZ? Dan is deze inspiratiesessie gratis voor twee personen. Wil met meer dan twee personen komen, dat kan! De kosten hiervan zijn 49,00 euro pp ex btw.

Ben je (nog) geen zorgpartner van KenniZ? Dan zijn de kosten om deel te nemen 99,00 euro (ex. btw) per persoon.

Annuleringsbeleid

Kan je toch niet aanwezig zijn? Dan graag 48 uur van tevoren afmelden bij het secretariaat van KenniZ. Bij no-show brengen wij de kosten per aanmelding in rekening voor reeds gemaakte eventkosten & organisatie.

Invalid Input
Vul uw organisatie in
Vul een contactpersoon in
Vul een telefoonnummer in
Vul een geldig e-mailadres in
Invalid Input
Invalid Input

ipad

Wil jij meer kennis voor jouw zorgonderneming?

Download de KenniZ app en ontvang elke dag het nieuws van de kleinschalige zorg. Ontdek het voordeel en sluit aan als zorgpartner van KenniZ.

MEER INFORMATIE EN AANSLUITEN

De partners van KenniZ

Schermafbeelding 2020 04 23 om 16.46.54

Vegro logo 2021

 

LOGOSOVIB 1

Schermafbeelding 2020 04 23 om 15.55.22

Schermafbeelding 2020 04 23 om 15.59.33 copy

Schermafbeelding 2020 04 23 om 15.58.54

Logo hd architecten 

 Portalise logo blauw staand met icoon en payoff

Rabobank copy