Corona Update: Stappenplan voor aanvraagformulier extra kosten door Corona via PGB budgethouder. Op deze wijze kan je nu als zorgaanbieder extra kosten doorbelasten aan jouw zorgkantoor! 

Actuele issues inzake COVID-19 voor de Zorg
De brancheverenigingen in de kleinschalige zorg houden elkaar op de hoogte en delen op deze wijze de laatste stand van zaken. 
Stappenplan invullen aanvraagformulier - extra kosten door Corona voor PGB-Zorgaanbieders/budgethouders 
 

Het coronavirus is veel in het nieuws en heeft grote gevolgen voor iedereen. U heeft vast ook gemerkt dat er door het coronavirus veel dingen veranderd zijn. Bijvoorbeeld dat de zorg niet altijd door kan gaan zoals u gewend bent. Of dat u tijdelijk een andere zorgverlener heeft. Om de zorg in deze tijd zo veel mogelijk door te kunnen laten gaan heeft VWS extra maatregelen genomen.

U kunt extra zorg inkopen met een toeslag voor extra kosten vanwege het coronavirus. Daarmee kunt u:

 1. meer uren zorg inkopen bij een zorgverlener waar u al een contract mee heeft
 2. vervangende zorg inzetten
 3. uw zorgverlener(s) betalen, ook als deze tijdelijk geen zorg kan leveren

Ook vertellen we u meer over de aanvraag voor beschermingsmiddelen, zoals handschoenen en mondkapjes. Hieronder leest u hoe u de toeslag kunt aanvragen. Deze maatregelen gelden in ieder geval tot 1 juni 2020.

Let op: Dit stappenplan is opgesteld door Menzis maar het formulier geldt voor alle zorgkantoren. Het kan zo zijn dat jouw zorgkantoor nog andere voorwaarden hanteert, t.a.v. adres om in te sturen, controle ect. Neem altijd even contact op met je eigen zorgkantoor. 


Verder voor de organisatie overstijgende kosten (denk aan inkoop van beschermingsmiddelen - extra schoonmaak, kosten van de testen) zijn we morgen in gesprek met VWS voor de continuiteitsregeling. Wij houden jullie op de hoogte hiervan!

Download hier formulier en volg het stappenplan

Aanvullende informatie voor het invullen: 

Voor elke zorgverlener die u betaalt met uw pgb heeft u een goedgekeurde zorgbeschrijving en zorgovereenkomst nodig. Dat geldt ook voor zorgverleners die u betaalt met de toeslag. Wat u moet doen is afhankelijk van de situatie en vertellen we u hieronder:

 1. Uw bestaande zorgverlener verleent meer uren zorg
  Ontvangt uw zorgverlener een vast maandloon en gaat hij of zij meer uren zorg leveren? Of verandert het uurtarief? Vul dan een wijzigingsformulier in en stuur deze naar de SVB. Het wijzigingsformulier vindt u op de website van de SVB.

  Heeft u met deze zorgverlener een zorgovereenkomst op basis van variabele uren en declareert u achteraf? Dan hoeft u niets te doen.
   
 2. U zet vervangende zorg in

  Zet u een nieuwe of bestaande zorgverlener in voor nieuwe zorg? Dan stuurt u ons een nieuwe zorgovereenkomst en een nieuwe zorgbeschrijving.

  Wilt u weten hoe u dat doet? Bekijk onze website.
   

 3. U betaalt uw zorgverlener(s) ook al wordt er geen zorg geleverd
  Een voorwaarde is dat u zelf bijhoudt welke zorg niet geleverd wordt, maar wél betaald is.
  1. Houdt dit alvast bij in uw administratie
  2. Vraag uw zorgverlener of de niet-geleverde zorg op de factuur gezet kan worden.

Later volgt meer informatie over hoe u deze gegevens bij ons aan kunt leveren. Op dit moment wordt nog onderzocht hoe dit het beste kan worden georganiseerd. 

Jouw ervaringen met Corona - Deel ze met KenniZ & Leden

KenniZ heeft dagelijks contact met leden over diverse vragen: Extra personeel inzet door ziekte van eigen personeel, extra hulpmiddelen maar ook leden die nu te kampen hebben met een Corona uitbraak. Hoe ga jij hier mee om? Heb jij nu nuttige tips voor de KenniZ leden? Deel ze met ons: mail ze naar secretariaat@kenniz.nl en wij nemen dit mee in onze nieuwsbrieven.

 Samen staan we sterk! Samen gaan we het redden!
ipad

Wil jij meer kennis voor jouw zorgonderneming?

Download de KenniZ app en ontvang elke dag het nieuws van de kleinschalige zorg. Ontdek het voordeel en sluit aan als zorgpartner van KenniZ.

MEER INFORMATIE EN AANSLUITEN

De partners van KenniZ

Schermafbeelding 2020 04 23 om 16.46.54

Schermafbeelding 2020 04 23 om 15.50.56

 

 

LOGOSOVIB 1

Schermafbeelding 2020 04 23 om 15.55.22

Schermafbeelding 2020 04 23 om 16.16.51

 

Schermafbeelding 2020 04 23 om 16.49.20

Schermafbeelding 2020 04 23 om 15.59.33 copy

Schermafbeelding 2020 04 23 om 15.58.54

Logo hd architecten