Corona Update: Ruim 300 ondertekenaars voor 'Oproep noodmaatregelen voor PGB woonzorghuizen, heb jij al meegetekend? 

Actuele issues inzake COVID-19 voor de Zorg
De brancheverenigingen in de kleinschalige zorg houden elkaar op de hoogte en delen op deze wijze de laatste stand van zaken. 
Al ruim 300 ondertekenaars - heb jij al meegetekend?
Urgentie: De kleinschalige PGB-woonzorginitiatieven kunnen niet langer wachten en hebben hulp nodig 

Alle brancheverenigingen hebben zich verenigd om hun steun te betuigen aan de PGB-zorgaanbieders binnen de kleinschalige zorg in heel Nederland. De PGB woonzorginitiatieven binnen de ouderenzorg dreigen nu al te lang niet meegenomen te worden in het steunpakket aan noodmaatregelen om de zorg te continueren tijdens de corona crisis. Het aantal zorgondernemers met continuïteitsproblemen neemt elke dag toe. 

Op dit moment zijn er ruim 420 kleinschalige woonzorginitiatieven binnen de ouderenzorg in heel Nederland. Zij bieden binnen de ouderenzorg hulp en ondersteuning aan ruim 10.000 kwetsbare ouderen, die niet terecht kunnen of willen binnen de reguliere verpleeghuiszorg. Ook hier zijn ruim 15.000 zorgmedewerkers dagelijks actief om de zorg draaiende te houden tijdens deze coronaperiode. Om zicht te krijgen op de omvang van het corona probleem onder PGB-woonzorginitiatieven, hebben wij een kleine enquête vormgegeven aan deze oproep. 

 
Geef hier je stem en vul de inventarisatie in
VWS vraagt aan ons: Hoe gaat het met de beschermingsmiddelen? 

VWS wil graag weten hoe het nu gaat met de distributie & beschikbaarheid van beschermingsmiddelen (mondkapjes, schorten, hygiene producten), ook binnen de kleinschalige woonzorghuizen in Nederland. Mocht jij nog problemen ervaren? Of heb je zorgen over beschermingsmiddelen voor jouw zorgmedewerkers. Deel je ervaringen nu.

KenniZ zal deze oproepen bundelen met de andere brancheverenigingen en delen met VWS. Alleen op deze manier kunnen we inzicht geven wat er nodig is. 
Deel jouw ervaringen over PBM binnen de kleinschalige zorg
RIVM publiceert informatie over mondmaskers voor zorgmedewerkers
Het RIVM heeft extra informatie gepubliceerd over het gebruik van mondmaskers voor zorgmedewerkers die buiten het ziekenhuis werkzaam zijn. Daarbij heeft de Rijksoverheid de factsheet ’wanneer is welk mondmasker nodig’ aangepast. Zo is bijvoorbeeld de term ‘vluchtig contact’ uit de factsheet gehaald.
Standpunt gebruik PBM buiten het ziekenhuis
Testbeleid aangepast; medewerkers hulp bij het huishouden nu ook getest

Het RIVM heeft gisteren het testbeleid zorgmedewerkers buiten het ziekenhuis aangepast. Voorheen was er apart beleid voor de medewerkers in een verpleeghuis en apart beleid voor de medewerkers in de wijkverpleging. Nu is er één testbeleid voor alle zorgmedewerkers werkzaam buiten het ziekenhuis. En ‘hulp bij huishouden’ is nu ook opgenomen in het testbeleid.
Toelaten van bezoek in verpleeghuizen vraagt om doordacht plan

Gisteren maakte minister De Jonge bekend dat hij vanaf 11 mei weer bezoek in verpleeghuizen wil toestaan. Verenso, de vereniging van specialisten ouderengeneeskunde, was verrast door het benoemen van deze specifieke datum. Hoewel de vereniging de wens deelt om op een toekomstig moment weer bezoek toe te staan, wil Verenso eerst de ervaringen en resultaten van de komende week afwachten. Daar komt bij dat infectiepreventie in het verpleeghuis zeer complex is. Het is dan ook onterecht om aan te nemen dat alleen verpleeghuizen waar geen besmettingen zijn in staat zijn hun hygiënemaatregelen na te leven.
Lees hier volledige persbericht van Verenso
Jouw ervaringen met Corona - Deel ze met KenniZ & Leden

KenniZ heeft dagelijks contact met leden over diverse vragen: Extra personeel inzet door ziekte van eigen personeel, extra hulpmiddelen maar ook leden die nu te kampen hebben met een Corona uitbraak. Hoe ga jij hier mee om? Heb jij nu nuttige tips voor de KenniZ leden? Deel ze met ons: mail ze naar secretariaat@kenniz.nl en wij nemen dit mee in onze nieuwsbrieven.

 Samen staan we sterk! Samen gaan we het redden!
ipad

Wil jij meer kennis voor jouw zorgonderneming?

Download de KenniZ app en ontvang elke dag het nieuws van de kleinschalige zorg. Ontdek het voordeel en sluit aan als zorgpartner van KenniZ.

MEER INFORMATIE EN AANSLUITEN

De partners van KenniZ

Schermafbeelding 2020 04 23 om 16.46.54

Schermafbeelding 2020 04 23 om 15.50.56

 

 

LOGOSOVIB 1

Schermafbeelding 2020 04 23 om 15.55.22

Schermafbeelding 2020 04 23 om 16.16.51

 

Schermafbeelding 2020 04 23 om 16.49.20

Schermafbeelding 2020 04 23 om 15.59.33 copy

Schermafbeelding 2020 04 23 om 15.58.54

Logo hd architecten